Home » Is een sunshower wat voor jou?

Is een sunshower wat voor jou?

Ben je op zoek naar een nieuwe douche? En ben je bereid om het nodige geld aan je nieuwe douche uit te geven? Dan is het mogelijk interessant om voor een Sunshower te kiezen. Een Sunshower is een unieke douche. Of beter gezegd: een Sunshower is méér dan alleen een douche.

Wat is een Sunshower precies?

Als je voor een Sunshower, kiest geniet je niet alleen van de heerlijke waterstraal. Nee, je geniet ook van aangenaam uv-licht. Dit licht brengt een aangename warmte met zich mee en zorgt daarmee voor tal van voordelen.

Zo is het een groot voordeel dat je het onder de douche nooit meer koud hoeft te hebben. Je geniet van de warme waterstraal, maar ook van het warme uv-licht. Mocht je niet zo gek op een hele warme douche zijn, kun je de waterstraal uiteraard ook een stuk kouder instellen.

Een ander voordeel is terug te vinden in de aanmaak van vitamine D. Vitamine D zorgt voor een vrolijker gevoel en zorgt voor het behoud van sterke tanden, spieren en botten. Als klap op de vuurpijl zorgt vitamine D ook nog voor een goed afweersysteem.

Hoe ziet een Sunshower eruit?

De benaming van een Sunshower is enigszins verwarrend te noemen. Het is namelijk géén douche op zich, maar het is een zonnebankpaneel dat in de doucheruimte geïnstalleerd wordt. De Sunshower moet je zodoende altijd met een aangename douche combineren.

De Sunshower zelf is niks meer dan een paneel. Dit paneel kun je aan de douchewand vastmaken of aan een muur in de douche. Het belangrijkste is dat je relatief dicht tegen het paneel aan kunt staan; dat brengt een aangename warmte met zich mee.

Verschillende soorten Sunshowers

De Sunshower is in de afgelopen jaren behoorlijk populair gebleken. Men heeft daarom besloten om meer en meer varianten op de markt te brengen. Zo is het nu mogelijk om voor de Sunshower Combi te kiezen. Deze variant levert niet alleen uv-licht af, maar ook infrarood straling. Je geniet hiermee van nog meer (gezondheids)voordelen.

Wat voor jou de beste Sunshower is, hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Je zou echter ook goed naar je douche moeten kijken. Hoe groot is je douche precies? En hoeveel ruimte heb je nog in je douche voor het ophangen van zo’n paneel?

Tip voor het gebruiken van een Sunshower

Als je een Sunshower in je douche hebt hangen, moet je niet té lang douchen. Een te lange blootstelling aan het uv-licht is namelijk schadelijk voor de huid. Je kunt dit eigenlijk vergelijken met het zonlicht. Even in de zon liggen is heerlijk, maar té lang in de zon liggen is schadelijk. Die vlieger gaat ook voor een Sunshower op.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.