Home » Interieuropties: raambekleding

Interieuropties: raambekleding

Als je denkt aan het optimaal inrichten van je interieur, denk je in eerste instantie misschien vooral aan dat leuke bankstel of dat te gekke tapijt. Maar vergeet ook zeker niet de manier waarop je de ramen aankleedt. Kies je voor jaloezieën of gordijnen? Voor een transparant of verduisterend effect? Voor een klassiek of modern design?

De juiste raambekleding

Laten we er niet omheen draaien: bij het beantwoorden van al deze vragen spreken ook de kosten een woordje mee. Het liefst willen we dan ook net zo fraaie als goedkope raambekleding. Gelukkig zijn er tegenwoordig online aanbieders waar je tegen een goede prijs uitstekend materiaal kunt vinden. Bij deze bedrijven is het cliché dat goedkoop duurkoop is, niet langer van toepassing.

Plisségordijnen

Als je ‘lastige’ ramen hebt, bijvoorbeeld een kiepraam of een dakraam, dan is een keuze voor plisségordijnen allicht de juiste. Deze gordijnen kunnen op maat worden gemaakt voor bijna elk raam in je huis. De bijzondere vormgeving van het plisségordijn zorgt ervoor dat het geheel een strakke uitstraling heeft, zonder de warmte en sfeer uit het oog te verliezen. Dit type gordijn is tevens geschikt voor natte en warme ruimtes als de badkamer en de keuken. Kortom: een stijlvolle oplossing voor allerhande situaties in huis.

Soorten en maten

De gordijnen kunnen zoals gezegd op maat worden gemaakt. Ook zijn ze beschikbaar in vele verschillende kleuren, maar net wat het beste in jouw interieur past. Je kunt kiezen voor een (semi)transparante vorm of toch een verduisterend plisségordijn. De laatste is vooral in slaapkamers zeer geschikt. Tenslotte kun je er nog voor kiezen om het gordijn aan beide kanten te kleuren (dubbele stof) of te kiezen voor een enkele stof met een witte achterkant. Zoals je ziet, kun je het gordijn op elke mogelijke manier zelf vormgeven.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.