Home » Zo krijg je een mooier toilet!

Zo krijg je een mooier toilet!

Jullie gaan vast lachen als jullie horen dat ik tijdens de date bij mijn man thuis erachter kwam dat zijn mooie toilet de kleuren geel en groen had. SHOCKING! Want wie heeft dit nou?! En waarom zou je dit doen?! De achterliggende reden hiervan was dat deze kleuren bij de voetbalclub ADO Den Haag horen. Oké, het werd er iets minder shocking door, maar toch zei alles in mij dat dit snel ging veranderen als het iets tussen ons zou gaan worden. Al snel werd het “dik aan” tussen ons en dat zorgde er natuurlijk voor dat ik naar de bouwmarkt ging om verf te halen en ik het toilet zelf ging veranderen. Wat een verbetering, haha!

Dit kleine hokje verdiende het om gezellig gemaakt te worden. Want stiekem brengen we er toch wel aardig wat tijd in door. Maar hoe zorg je er nu voor dat het toilet als nieuw wordt? Ik geef je een paar tips!

Toilet

Een mooi toilet begint bij een moderne en schone wc-pot. Het toilet wordt vaak niet gezien als een hele schone ruimte en daarom is het belangrijk om hier toch wat meer aandacht aan te besteden. Maak het vaak en goed schoon en zorg ervoor dat je toilet ook een fijne plek in huis wordt. Door een nieuw toilet te kopen en bijvoorbeeld voor een Geberit UP320 te kiezen of na een paar jaartjes de wc-bril te vervangen wordt schoonmaken een stuk gemakkelijker.

Verlichting

Jarenlang hadden wij een plafonniere in het toilet hangen. Op zich een prima oplossing, maar nu we er een mooie hanglamp hebben hangen, heeft het toilet zo veel meer sfeer gekregen! Het is een stuk gezelliger, stijlvoller en rustiger. En waarom zou je hier geen leuk lampje hangen! Iedere keer als ik naar het toilet ga word ik weer blij van dit mooie lampje.

Behang, kleur en tegeltjes

Momenteel is ons toilet helemaal wit van kleur. Dit houdt het ruim, maar toch heb ik plannen om het gezelliger te maken met een mooi behang. Nu ben ik niet het type die voor een donkere print zou gaan, maar een fris behangetje in een mooie, stijlvolle kleur zal het kleine kamertje een hele upgrade geven. Daarnaast ben ik ook fan van kleine tegeltjes. Het maakt het heel gezellig en het is ook nog eens gemakkelijk schoon te maken.

Spiegel

Niets is zo handig als het hebben van een spiegel op het toilet. Het toilet is namelijk ook een plekje waar je je even kan terug trekken. Door er een spiegel te hangen wordt de ruimte niet alleen optisch groter, maar kun je ook gelijk even checken op je haar en make-up goed zit. Handig! Daarnaast zorgt een spiegel er ook voor dat het licht van de lamp extra gereflecteerd wordt, waardoor het er nog gezelliger en ruimer uit komt te zien.

Accessoires

En tenslotte voeg je natuurlijk mooie accessoires toe aan je toilet. Veel toiletten hangen vol met foto’s. Ook op ons toilet zijn een aantal foto’s te vinden. En helemaal nu ik net begonnen ben met fotografie, vind ik het nog leuker om mijn polaroidfoto’s die ik aan een hanger gehangen heb regelmatig te verwisselen. Maar toch is het hebben van heel veel foto’s in je toilet een beetje passé, vinden jullie niet? In een toilet mogen ook best wel mooie accessoires staan als bijvoorbeeld een grote vaas met gedroogde bloemen of met pampas pluimen. Wil je deze ruimte zo mooi mogelijk hebben, dan raad ik je aan om er een paar (grote) accessoires neer te zetten. Kleine dingetjes ogen namelijk al snel rommelig en vol. Maar heb je toch een wat kleiner toilet dan is het ook wel heel leuk om zelf iets te maken voor in je toilet zoals hier bijvoorbeeld. Super simpel, maar wel heel tof!

Delen:

4 Reacties

 1. 1 november 2020 / 9:40 AM

  Geel en groen, omg! Gelukkig is het nu heeeel mooi! Dat hanglampje vind ik een goed idee. Mijn toilet beneden is ook vrij hoog.

 2. 2 november 2020 / 6:57 AM

  Ojee, een groen en geel toilet haha. Mooie tips, wij willen het toilet nog gaan veranderen en zijn nu op zoek naar inspiratie.

 3. 2 november 2020 / 10:37 AM

  Haha, een geel en groen voetbal toilet;-) Heel begrijpelijk dat jij dat toilet heel snel een make-over gegeven hebt. Wij hebben flamingo’s op het toilet, maar ik begrijp; dat moet ook je smaak zijn. Ik krijg wel altijd leuke reacties van bezoek als ze hier naar het toilet gaan moet ik zeggen;-)

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   2 november 2020 / 11:08 AM

   Haha, ik weet hoe het er bij jullie uitziet en ik vind het ook heel tof! Ik snap heel goed dat je voor flamingo’s gekozen hebt 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.