Home » Ons eerste weekje met z’n viertjes

Ons eerste weekje met z’n viertjes

Het is vandaag precies één week geleden dat Tim geboren is. Het voelt allemaal zo bijzonder, want aan de ene kant lijkt het alsof hij gisteren nog in mijn buik zat en aan de andere kant lijkt de bevalling al veel langer geleden. Daarnaast voelt Tim al echt als een vast lid van de familie en is het haast alsof we hem al veel langer kennen. Hij is niet meer weg te denken en dat terwijl ik een week geleden nog niet wist hoe hij er uit zou zien. En als ik mij ook nog bedenk dat het vandaag precies de dag is dat ik uitgerekend zou zijn, is het eigenlijk nog specialer. Hij had namelijk ook pas vandaag geboren kunnen worden of misschien zelfs nóg iets later. Het voelt hierdoor ook een beetje alsof we een weekje eerder van hem hebben mogen genieten. 🙂

Hoe is het eerste weekje verlopen

De afgelopen week waren we helemaal in de wolken. Tim is eigenlijk helemaal niet zo klein, maar toch is hij voor ons echt heel mini. We vinden het heerlijk om hem vast te houden en te knuffelen en ook Tim vindt het heel erg fijn om in onze armen te brengen. Maar ook in de box en in zijn bedje kan hij heel goed slapen. Je wordt er zelfs ook helemaal rustig van als je hem zo heerlijk ziet dromen. Het is een heel tevreden baby’tje, die na ongeveer 3 uur vanzelf wakker wordt omdat hij wat honger begint te krijgen.

Voeding

Om de drie uur krijgt hij borstvoeding en ook dit gaat tot nu toe erg goed. Terwijl ik het bij Nora na een weekje opgegeven heb, gaat het nu zonder hobbels en pijnlijke borsten. In eerste instantie wilde ik een weekje borstvoeding geven. Tim zou dan in ieder geval dé belangrijke antistoffen binnen krijgen en daarna kon ik de borstvoeding weer afbouwen. Ik had echt gedacht dat ik één weekje af moest zien, maar blijkbaar kan het geven van borstvoeding na iedere bevalling ook weer anders zijn. Tot nu toe gaat het erg gemakkelijk en vind ik het zelfs gezellig om te doen.

Voordat Tim voeding krijgt gaat één van ons hem verschonen en temperaturen. Dit vindt hij toch wat minder leuk. Maar gelukkig krijgt hij daarna melk en ligt hij weer tevreden te genieten van zijn maaltje. Ondertussen vind ik het heerlijk om naar hem te kijken, hem te strelen en wat liedjes te zingen. Oké, midden in de nacht doe ik dit natuurlijk niet en scroll ik liever door mijn Instagram. Het duurt voor mijn gevoel ’s nachts toch wel wat lang als je liever had willen slapen. Maar overdag is het echt een fijn momentje voor ons tweetjes.

Gebroken nachten

’s Nachts hebben we wat minder nachtrust dan normaal. Af en toe zit er 4 uur tussen de voedingen en dat voel je ook gelijk. Het scheelt toch weer een uurtje extra slaap achter elkaar. Al moet ik zeggen dat het geven van borstvoeding ook ’s nachts voordelen heeft. Je hoeft geen melk warm te maken en na het voeden hoef je ook niet te zorgen dat je het drinkflesje weer helemaal schoonmaakt voor de volgende voeding. Je pakt het baby’tje uit zijn bedje, voedt het en vervolgens gaan we weer lekker slapen. Mijn man heeft het hierdoor ook wel wat gemakkelijker en kan zelfs doorslapen. Dit is wel ideaal, want hierdoor heeft hij meer energie om Nora overdag te verzorgen en te vermaken en kan ik overdag mijn slaap eventueel inhalen.

Kraamweek

Morgen is de kraamhulp er voor het laatst. We hebben een hele fijn kraamweek gehad en onze kraamhulp heeft ervoor gezorgd dat we ons goed konden ontspannen. Het hele huis is nog nooit zo schoon geweest, alle wasjes waren iedere keer bijgewerkt en ze zorgde ervoor dat er iedere keer een kopje thee en een broodje klaar stond. Ik vind het belangrijk om te benoemen dat ik de kraamweek als prettig ervaren heb, omdat ik er eigenlijk toch wel tegenop zat. Ik vind het niet fijn om de hele dag iemand over de vloer te hebben en eigenlijk maakt het mij alleen maar onrustig als ik iemand anders mijn huishouden zie doen. Maar toch heb ik het afgelopen week naast mij neer kunnen leggen en ben ik erg blij dat ik niet naar het huishouden om heb hoeven kijken. In plaats daarvan hebben we met z’n vieren volop van elkaar kunnen genieten. <3

Delen:

8 Reacties

 1. chucky1012
  26 augustus 2020 / 8:07 PM

  Hartelijk gefeliciteerd metde geboorte van jullie zoon en julie dochter met haar broertje….
  Fijn hoor dat alles zo goed verloopt.
  Goed dat er kraamhulp bestaan.
  Leuk verslag van deze eerste we er k met jullie vieren…

  Heel veel geluk samen Xoxo

 2. Paula Prins-Wijnalda
  26 augustus 2020 / 9:05 PM

  ❤️

 3. 27 augustus 2020 / 7:02 AM

  Gefeliciteerd met Tim. Fijn dat het allemaam goed gaat. Geniet met z’n vieren.

 4. 27 augustus 2020 / 9:50 AM

  Wat enorm fijn om te lezen dat alles zo goed gaat! Ook het geven van de voeding. Ik heb er natuurlijk zelf allemaal helemaal geen ervaring mee, maar ik lees altijd veel verschillende verhalen over het geven van borstvoeding, dat het heel pijnlijk en moeilijk en slopend kan zijn, maar dat het ook natuurlijk gewoon super goed kan gaan en dat het fijne momentjes voor jullie samen geeft. Geniet van elkaar en wat een schattig pakje draagt Tim!

 5. Bodil
  27 augustus 2020 / 10:31 AM

  Gefeliciteerd!

 6. Sara
  28 augustus 2020 / 1:44 PM

  Wat fijn om te lezen! En leuk hoe dat is, dat hij er meteen helemaal bij hoort en je bijna vergeet hoe het zonder hem was! Zelf ben ik over 8 weken uitgerekend van de tweede, erg spannend. Goed om te lezen over de kraamhulp, ik heb namelijk ook steeds zoiets van.. waarschijnlijk zit ik er niet op te wachten de hele dag. Ik vond het vorige keer best intens, de hele dag een vreemde in huis. Het was natuurlijk superfijn dat ze alles checkte van mij en de baby en dat ze alles kom uitleggen mbt verschonen, wassen etc. Maar nu weten we veel en ik vond soms ook dat ik mijn energie verspilde door heel sociaal met haar te doen en de hele tijd te praten, terwijl ik liever een dutje wilde doen. Maar we gaan het meemaken! Ligt er ook enorm aan hoe het met de baby of mij gaat na de bevalling!

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   28 augustus 2020 / 9:09 PM

   Wat leuk dat je over 8 weken uitgerekend bent! Er komt een spannende tijd aan. Ik begrijp helemaal wat je bedoeld met de kraamhulp. Ik had precies hetzelfde bij mijn eerste eerste kindje. Het was alsof je de hele dag iemand op visite had en moest vermaken. En daarom heb ik het dit keer anders gedaan. Ik heb meer rust gepakt en ook dit beviel me erg goed. Ze is er tenslotte om je ook wat rust en tijd om te herstellen te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.