Home » Handige Instagram Tips | Lettertype aanpassen & Swipe up toevoegen

Handige Instagram Tips | Lettertype aanpassen & Swipe up toevoegen

Op dit moment zou ik televisie niet gaan missen en ben ik liever met mijn telefoon of met mijn computer bezig. Vooral Instagram is nog steeds één van mijn favoriete App’s. Ik vind het heerlijk om er doorheen te scrollen, er inspiratie mee op te doen en er foto’s of video’s mee te delen. Veel webshops delen hun nieuwe producten en ook is het een heel leuk middel om mijn blogartikelen / -foto’s mee te delen. Maar wist je dat je eigenlijk nog wel meer met Instagram kan? Ik vertel je vandaag hoe je heel gemakkelijk het lettertype in je Instagram profiel en je Instagram post kan aanpassen en hoe je een Swipe-up kan toevoegen aan je Instagram Story. Benieuwd naar de tips? Hier komen ze!

Hoe verander je het Instagram lettertype

Misschien heb je al eens gezien dat iemand zijn of haar lettertype in het Instagram profiel (Insta bio) of onder zijn of haar post aangepast heeft. Vooral Influencers doen dit vaak. Het ziet er net wat leuker uit en je profiel en foto vallen hierdoor net wat meer op. Maar hoe verander je het lettertype bij Instagram? Heel simpel! Het kan op twee verschillende manieren, namelijk via een App of via je PC. Er zijn verschillende App’s om je lettertype aan te passen. Als je zoek op “fonts for instagram” dan vind je er een paar. Niet alle App’s zijn gratis, maar met de App “Fonts for Instagram” kun je vast een paar leuke lettertypes vinden.

Ook via de PC kun je het lettertype van Instagram aanpassen. Hiervoor kun je gebruik maken van bijvoorbeeld LingoJam of Cool Symbol. Hier staan super veel lettertyps op. Je typt de tekst en vervolgens kopieer je het naar je Instagram profiel of post.

Hoe krijg je een “Swipe up” in je Instagram Stories met minder dan 10k volgers?

Heb je meer dan 10K volgers op Instagram, dan kun je een Swipe-up button toevoegen aan je Instagram Stories. Super handig, als je een website wilt koppelen. Maar heb je minder dan 10K volgers, dan is het helaas niet mogelijk. Toch heb ik een maniertje gevonden om alsnog volgers naar je website te lokken. Hoe? Door je eigen “tag” (@…..) te plaatsen in je story en er vervolgens een (Tab Here) GIF overheen te plakken. Wanneer je volgers op deze Gif klikken zullen ze naar je profiel gaan. In je profiel verwerk je vervolgens de gewenste website en op deze manier komen ze alsnog bij de website terecht. Een beetje omslachtig, maar wel de meest handige manier om je volgers naar de website te leiden.

Delen:

3 Reacties

 1. Gina
  20 augustus 2021 / 8:17 AM

  Wat leuk dat je het lettertype kan veranderen, heb weer wat geleerd vandaag! Dacht dat idd alleen influencers dat konden haha

 2. 22 augustus 2021 / 7:38 AM

  Ik zet inderdaad ook altijd de link naar mijn meest recente blog in mijn bio, er wordt wel op geklikt, maar een swipe up is natuurlijk wel handiger;-) Ik betwijfel alleen of ik ooit aan de 10.000 volgers ga komen. Als ik al zie hoeveel moeite ik heb moeten doen voor de volgers die ik nu heb…En Instagram kennende…zodra we eenmaal de 10.000 halen zal het veranderd zijn en moet je 50.000 volgers hebben voor een swipe-up;-)

 3. Heidi
  4 oktober 2021 / 4:12 PM

  Wat fijn om te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.