Home » 6x Beste Amerikaanse Acteurs uit de Jaren 90

6x Beste Amerikaanse Acteurs uit de Jaren 90

In de jaren 90 waren er heel wat verschillende acteurs actief. Sommige acteurs die toen erg actief waren, zijn tot de dag van vandaag nog steeds erg actief. Het is daarom zeker leuk om eens te kijken welke acteurs er in de jaren 90 erg populair waren. 

Amerikaanse acteurs jaren 90 zijn altijd erg populair geweest en blijven dit ook nog een lange tijd. Daarom hebben we een lijst van acteurs gemaakt die jij sowieso herkent van de films of series die je eerder gekeken hebt. 

De leukste Amerikaanse acteurs uit de jaren 90 op een rij:

1. Leonardo DiCaprio 

Wie kent deze man niet? Leonardo DiCaprio is een acteur die al vanaf de jaren 90 bekend is geworden. Vooral door zijn rol in de Titanic is hij groot geworden, maar hij heeft ook nog heel wat andere rollen gehad. 

2. Harrison Ford 

Harrison Ford is al jaren acteur, ook voor de jaren 90. Toch hoort hij in dit rijtje thuis, omdat hij in de jaren 90 zijn status van wereldster door te acteren in films als Patriot Games en The Fugitive. Met deze film is hij nog groter geworden. 

3. Brad Pitt

Brad Pitt is een van de Amerikaanse acteurs jaren 90 die iedereen kent. Hij is in 1991 uitgebroken als ster in de film Thelma and Louise. Hierna heeft hij alleen maar meer films gedaan waardoor hij steeds groter is geworden. 

4. Johnny Depp

Iedereen kent Johnny Depp wel. Hij is vooral echt bekend geworden door zijn rol als piraat in de Pirates of the Caribbean. Daarvoor heeft hij al verschillende rollen gehad in de jaren 90. Hij heeft daarvoor ook al enkele rollen gehad. 

5. Dwayne Johnson

Dwayne Johnson is een acteur die sinds de jaren 90 actief is. Hij is vooral bekend geworden als The Rock. Hij speelt in een hele hoop verschillende rollen en hij is nog steeds volop bezig met zijn acteercarrière. 

6. Adam Sandler

Adam Sandler heeft in een hele hoop verschillende films en series gespeeld. Hij is erg goed in comedy en iedereen die er van houdt, heeft hem wel eens in een film zien spelen. Hij is nu ook filmproducent en hij is nog lang niet klaar met zijn werk. 

De Amerikaanse acteurs jaren 90 en de jaren ervoor

Natuurlijk hebben een hele hoop acteurs veel eerder gewerkt dan de jaren 90. In de jaren 80 zijn er namelijk ook heel wat actieve acteurs bij gekomen. Elk jaar komen er eigenlijk weer goede acteurs bij. 

Wanneer je gaat kijken naar de Amerikaanse acteurs jaren 90 zie je direct dat we alle acteurs direct herkennen. Natuurlijk zijn er ook nog heel wat acteurs die niet direct te herkennen zijn, maar die ook een grote bijdrage hebben geleverd aan de industrie. 

Gerelateerd:

Delen: