Home » De leukste Amerikaanse series van de jaren 90

De leukste Amerikaanse series van de jaren 90

Wij allemaal hebben naar een hele hoop verschillende series gekeken. Veel Amerikaanse serie jaren 90 waren voor de meeste mensen hun favoriete serie. Er zijn namelijk heel wat series te vinden in het Amerikaans.

Hieronder hebben we daarom de leukste Amerikaanse series voor je op een rijtje gezet. Zo word je weer helemaal teruggetrokken naar vroeger, waardoor je precies weet waar je vroeger naar keek. 

8x leukste Amerikaanse series van de jaren 90 op een rij:

1. The Fresh Prince of Bel-Air

Wie fan is van Will Smith heeft deze serie sowieso gezien. The Fresh Prince of Bel-Air is de eerste serie waarin Will Smith zijn debuut heeft gemaakt. Het is een comedyserie waar een hele hoop mensen altijd erg van genoten hebben.

2. Friends

Friends is een Amerikaanse serie jaren 90 die bijna iedereen in Nederland wel kent. Het gaat om een groep vrienden die allerlei dingen mee maken. Deze serie heeft maar liefst meer dan 10 seizoen die meer dan 200 afleveringen bevatten. 

Friends

3. Star Trek: The Next Generation

Als je een echte Star Trek fan bent, dan heb je sowieso Star Trek: The Next Generation gezien. Dit is de nakomer van Star Trek zelf. Het is het vervolg waardoor je weer opnieuw de Star Trek wereld in wordt gezogen. 

4. The Simpsons 

The Simpsons kent iedereen wel. Homer en Marge hebben een gezin en ze maken heel wat dingen mee. Daarnaast zouden de Simpsons de toekomst kunnen voorspellen volgens verschillende theorie. Er komen nu nog steeds verschillende afleveringen en seizoenen uit. 

5. South Park 

South Park is een comedyserie waarin er vele taboes doorbroken worden. Het is dan ook geen serie waar je naar moet kijken wanneer je hier niet tegen kunt. In 2022 kwamen er nog steeds afleveringen uit van deze serie. 

6. Family Matters 

De serie Family Matters is een Amerikaanse serie jaren 90 die er om bekend staat dat hij erg komisch is. De serie gaat om een gezin en de buren van dit gezin. Uiteindelijk moeten er steeds onnodige problemen opgelost worden. 

7. Babylon 5

Babylon 5 is een Amerikaanse serie die in de toekomst afspeelt. Het gaat erom dat Babylon 5 een neutraal gebied is in het zonnestelsel. Het is een vrij lastige serie om te kijken, maar er zijn wel een hele hoop mensen erg fan van. 

Babylon 5

8. Tales from the Crypt

Tales from the Crypt is een Amerikaanse serie die vooral uit horror en anthologie bestaat. De serie is gebaseerd op een EC Comics stripserie. Hierdoor kun je een hele hoop veergelijkenissen zien in de serie en de strip. 

Tales from the crypt

Gerelateerd:

Delen: