Home » 8x Blij dat het zomer is!

8x Blij dat het zomer is!

Bootje varen

Laten we gelijk met iets heel leuks beginnen, namelijk bootje varen. Ik ben voor een groot deel opgegroeid in Giethoorn, dus ik heb heel wat tijd in een bootje doorgebracht. Inmiddels woon ik hier al jaren niet meer, maar toch mis ik het varen in een bootje wel een beetje. Lekkere hapjes en drankjes mee en heerlijk dobberen.

Fruit plukken

Heb je geen tuin of niet zo veel ruimte, dan kun je natuurlijk ook gezellig fruit gaan plukken. In de zomer kun je bij veel boerderijen je eigen kersen, appels of peren plukken. Hoe leuk!

Avond picknick

Picknicken is natuurlijk erg leuk. Ik doe het daarom ook regelmatig. Maar ‘s avonds picknicken is net even wat anders. Het is in de avond wat minder warm en nog net zo gezellig. Blijf dan nog net wat langer zitten, zodat je ook nog langzaam de zon kan zien ondergaan.

Sterren kijken

In de zomer zijn de luchten een stuk minder bewolkt. Het is dus het perfecte seizoen om sterren te gaan kijken. Neem een kleedje mee en ga op een grasveld of op het strand liggen turen.

0

0

Naar een groot openlucht zwembad

In Nederland zijn nog aardig wat openlucht zwembaden te vinden. De ene heeft een grote duikplank en de ander een toffe glijbaan. Hier kun je je wel een dagje vermaken!

Een muziek festival

Naast een foodtruck festivals zijn gewone muziekfestivals ook super tof! Het sfeertje is gezellig en het is gelijk ook een leuke kans om een hele toffe outfit aan te trekken.

Italiaans ijs

Bij de zomer horen natuurlijk ijsjes. In mijn woonplaats is een ijssalon te vinden die zelf ijs maakt en dit is zó lekker! Iedere zomer is dit één van mijn favoriete plekjes om te zijn. En vaak ga ik dan voor yoghurt/kers of bosvruchten. Mmm!!

Voetjes in de zee

Eén van de aller leukste dingen om te doen tijdens de zomermaanden vind ik een bezoekje brengen aan het strand. Ik hou zo van het strand en de zee! Laat je haar lekker door de wind meevieren, loop met je voetjes door het zeewater en voel alle zandkorreltjes op je huid. Heerlijk!

Houden jullie ook zo van de zomer?Delen:

4 Reacties

 1. chucky1012
  21 juni 2019 / 5:38 AM

  Jaaaa….. het is zomer 😉
  Zoveel leuks is er om te zien en te doen in de summer””””

 2. 21 juni 2019 / 6:43 AM

  Ja, ik hou van de zomer. Dat wordt heerlijk genieten.

 3. 21 juni 2019 / 7:46 AM

  Wat een fijn lijstje! Ik ben ook helemaal gek op de zomer, ook om veel van de redenen die jij noemt. Wat leuk trouwens dat je in Giethoorn bent opgegroeid. Ik vind dat zo’n mooi en pittoresk dorpje.

 4. 21 juni 2019 / 3:08 PM

  Ik vind dit zo’n leuk lijstje dat ik dit heb opgeslagen en alles wil doen deze zomer! Soort van mini bucket list! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.