Home » 5x Waarom je nu naar het bos moet gaan

5x Waarom je nu naar het bos moet gaan

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is bramenstruik.png

Regelmatig ga ik even naar het bos. Van jongs af aan ging ik al vaak met mijn zusje en mijn vader wandelen in het bos en nog steeds vind ik dit erg fijn. Het bos is mooi en als er een plek is waar de verschillende seizoenen zichtbaar zijn, dan is het in het bos wel.

In de herfst verkleuren de bladeren weer in mooie bruin tinten en straks in de winter is het zo mooi om te zien dat de bladeren en takjes bevroren zijn. Het wordt dan echt een soort van Wonderland. Maar ook nu is het een perfecte plek om naar toe te gaan. En weet je waarom? Ik vertel het je!


Het nazomer zonnetje

De komende dagen wordt wat warmer en dan is het een perfect idee om ’s morgens of ’s avonds nog even een wandelingetje te maken in het bos. De zon is namelijk dan nog niet zo warm, maar hij is toch heerlijk aanwezig. Daarnaast is het zo’n mooi plaatje als de zonnestralen door de bomen heen komen. Ik weet zeker dat je schitterend zal vinden!Dennenappels

In het bos liggen nu overal dennenappels. Neem ze mee en laat ze wat drogen. Straks als het herfst is, is het enorm leuk om ze als decoratie te gebruiken op bijvoorbeeld een leuke schaal of door ze aan touwtjes op te hangen.


Energie

Door het maken van een wandeling in het bos krijg je gelijk weer heel veel energie. De geur van het bos is heerlijk en ontspannend. En voor je het weet heb je een heel eind gelopen, zonder dat je je moe voelt. Ideaal! Ga met je man of vriend en je hebt gelijk een hele leuke date. En het is ook nog gratis.De prachtige heide

Op dit moment staat de heide weer in bloei en dit vind ik ieder jaar zo mooi om te zien! De mooie paars roze kleur maakt het bos nog sprookjesachtiger. Prachtig!


Dieren

Wil je dieren in het bos zien, dan is dit ook een heel goed moment om te gaan. De dieren lopen nu nog lekker rond en zijn nog niet bezig met hun winterslaapje. Vooral ’s morgens vroeg heb je de meeste kans hertjes en hazen te zien.


Ga jij wel eens naar het bos?

Delen:

6 Reacties

 1. 26 augustus 2019 / 12:50 PM

  Eigenlijk te weinig, want inderdaad; wandelen door het bos is heerlijk. Zeker op dagen dat het super warm is, is het bos een super fijne , schaduwrijke plek.

 2. 26 augustus 2019 / 1:38 PM

  Wat een leuk artikel. Ik kom graag in het bos en dan vooral als de blaadjes straks gaan verkleuren, zo’n mooi gezicht.

 3. chucky1012
  26 augustus 2019 / 9:57 PM

  Prachtige foto’s.
  Zoveel mooie kleuren geeft de natuur in een bos.

 4. 26 augustus 2019 / 10:20 PM

  Wat een prachtige foto’s en een heerlijk artikel! Ik krijg er echt zin van om weer eens richting het bos te gaan. Hopelijk komt dat er de komende weken nog eens van 🙂

 5. 27 augustus 2019 / 6:51 AM

  Ik ga weleens naar het bos met de hond, maar niet vaak genoeg. Elke keer als ik ga bedenk ik me dat ik dat vaker moet doen, maar toch komt het er niet zo van. Die heide was afgelopen week genoeg reden om tóch te gaan! Het ziet er zo mooi uit nu.

 6. Lieke van Veen
  27 augustus 2019 / 3:53 PM

  Wat voor lens en camera gebruik je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.