Home » DIY | Regenbogen theedoek

DIY | Regenbogen theedoek

Regenbogen theedoek. Regenboogjes zijn zo schattig! Je ziet ze nu heel veel terug op baby- en kinderkamers, maar stiekem blijf ik ze zelf ook erg leuk vinden. Het is een super mooi natuurverschijnsel, waar ik toch altijd heel blij van word. Zelfs als je ondertussen in de regen staat. Het lijkt dan alsof je de regen dan zelfs een beetje vergeet.

Vandaag gaan we iets heel leuks doen met regenboogjes. We gaan namelijk zelf een theedoek maken met regenboog afdrukjes. Het is heel simpel, want we gaan gewoon lekker ouderwets stempelen. Het is daarom ook een perfecte Do it yourself om samen met kinderen te doen. Lekker met verf in de weer en uiteindelijk je eigen toffe regenbogen theedoek maken. Zijn jullie er klaar voor? Daar gaan we dan!

Wat heb je nodig

Textielverf

Een witte theedoek of hydrofiele luier

Een kwast

Een grote aardappel

Een mesje

Zo maak je de regenbogen theedoek

  1. Zorg ervoor dat je theedoek (of hydrofiele luier) gestreken is, anders worden de afdrukken straks niet helemaal perfect.
  2. Pak een grote aardappel en snij hem door midden. Van één van de helften gaan we een stempel maken. Het is misschien even oefenen, maar gelukkig kan je zo weer de andere helft of een nieuwe aardappel pakken. Je kan net als ik een regenboogjes uitsnijden, maar ook een hartje, kersjes, een maan of een sterretje zijn heel erg leuk!
  3. Beschilderd je aardappel stempel in de kleuren die je mooi vindt en druk vervolgens de aardappel stempel op de theedoek.
  4. Laat het goed drogen en klaar is je regenboogjes theedoek!
regenbogen theedoek

Wat vinden jullie van regenboogjes?

Volg mij ook op Instagram!
Bekijk hier nog meer leuke DIY’s!

Kijk ook: Super Simpele pompoen koekjes

Delen:

4 Reacties

  1. 30 oktober 2019 / 8:18 AM

    Wat verzin jij toch altijd leuke dingen, zo creatief! Noooooit gedacht dat je dit zou doen met een aardappel trouwens. Ik vind het resultaat erg leuk;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.