Home » Liefde voor de vogeltjes

Liefde voor de vogeltjes

DSC_0505 copy

 

Brrr… Het begint echt al koud te worden. Ik heb mijn dikke sjaal al weer tevoorschijn gehaald en ik twijfel zelfs al of ik mijn handschoenen niet weer eens op moet gaan zoeken. Zal de winter er nu al aankomen? Ik hoop het in ieder geval nog niet, want ik vind de herfst echt een heel mooi seizoen en eerlijk gezegd ben ik ook echt een watje als het om kou gaat.

Wie de komende tijd ook wel last van de kou ga hebben zijn de dieren. Veel dieren maken al holletjes of vliegen naar het zuiden. Maar er zijn ook een aantal vogels die gewoon in Nederland blijven. En speciaal voor deze helden leek het mij een leuk idee om ze de komende tijd wat extra eten te geven!

 

DSC_0507 copy DSC_0512 copy DSC_0513 copy DSC_0515 copy

 

Ik heb dit schattige serviesje bij een Kringloopwinkel gekocht. Ik vond hem zo lief en aangezien hij maar €1,00 kostte kon ik hem niet laten liggen. Het kopje heb ik aan het schoteltje geplakt, zodat de vogeltjes op het randje kunnen gaan zitten. En vervolgens heb ik het kopje gevuld met een mengsel van speciale pindakaas voor vogels en vogelzaad. Nu nog even een leuk en zichtbaar plekje verzinnen en dan kunnen ze hun buikje lekker rond eten.

 

Zorg jij ook wel eens voor de vogeltjes?

 

 

Delen:

5 Reacties

 1. 14 oktober 2015 / 4:52 AM

  Ahh wat lief, dit doe ik eigenlijk nooit. Nou moet ik zeggen dat ik in mijn appartementencomplex vrij hoor woon. Ik doe wel eens wat brood strooien en dan wordt dat beneden ergens wel opgevangen..Als ik dit op mijn balkon leg is er geen vogel die daarvoor komt!

 2. 14 oktober 2015 / 6:16 AM

  Het is inderdaad ineens mega koud geworden in ons landje, wat mij betreft kunnen de handschoenen inderdaad snel weer aan! En wat ontzettend lief dat je aan de vogeltjes denkt <3 Zelf hebben wij geen tuin of balkon, maar als we dat hadden zou ik het ook zo neerzetten voor de diertjes!

 3. 14 oktober 2015 / 11:30 AM

  Ik voer de vogeltjes ook altijd vind het superleuk om te doen. In de winter krijgen ze pindakaas en zaadjes en het brood dat over is en in de zomer alleen het brood dat over is en soms wat rijst. Leuk om al die vogeltjes in de tuin te krijgen.

 4. 14 oktober 2015 / 5:00 PM

  Ahhhh zo lief ben je voor de vogeltjes.
  Het is nu waterkoud en ze moeten eten.
  Dat is niet fijn als ze geen eten kunnen vinden.

 5. 14 oktober 2015 / 7:41 PM

  Oo wat lief, dat je dit doet voor de vogeltjes 🙂
  Ik zelf hang zaad bollen aan ons tuinhuis!
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.