Home » Ons fijne zithoekje in de tuin

Ons fijne zithoekje in de tuin

Wat houd ik er toch van om lekker buiten te zijn. Ik ben daarom ook zo blij met onze tuin. We hebben eigenlijk drie zitplekjes in onze tuin. Eentje waar altijd zon is en waar het ’s zomers soms ook wel iets te warm is. Een houten bankje waar je lekker even een kopje thee of koffie kan drinken. En een plekje waar je wat meer in de schaduw kan zitten. En vooral dit laatste plekje is momenteel mijn favoriet.

Zodra ik de keukendeur uitstap ben ik eigenlijk al bij dit fijne zithoekje. Vooral ’s morgens als ik buiten wil ontbijten is dit echt heel fijn. Je krijgt er haast vakantie gevoel van. Lekker in de zon en uit de wind en gezellig omringt worden door allemaal musjes en bijtjes.

Ik vind het fijn om veel planten om me heen te hebben, zonder dat de tuin heel vol lijkt. Ik wil namelijk vanuit huis nog wel lekker de tuin in kunnen kijken. Toch ben ik nog wel aan het kijken hoe we het zithoekje nog wat “voller” kunnen maken. Ik zit er aan te denken om van die leuke rotan manden te plaatsen en hier een olijfboompje of wat kleurrijke plantjes in te doen. Dat staat vast heel gezellig!

Daarnaast lijkt het me ook leuk om wat plantjes aan de schutting te hangen, zodat het wat groener wordt. Of een mooie klimplant te planten, waardoor we omringt worden. Het blijft leuk om hier mee bezig te zijn en alles om je heen steeds iets gezelliger te maken!

We hebben dit zithoekje nog niet heel lang. Op de plek waar nu onze loungeset staat stond eerst een eettafel. Het leek me altijd geweldig om een grote eettafel buiten te hebben, zodat je er gezellig met vrienden of familie aan kan gaan eten. We hebben de eettafel 3 jaar gehad en eigenlijk hebben we hem bijna niet gebruikt. Daarom gingen we toch maar een tuinbank kopen. We vonden het zonde dat we dit gedeelte van de tuin niet goed benutten en door er een mooie bank met leuke kussens neer te zetten zouden we er veel meer gebruik van maken. En dat klopte! Tot nu toe zitten we er iedere dag en we genieten nu nog meer van onze tuin. De tuinbank zit heerlijk en is het perfecte plekje om te ontspannen!

Hebben jullie ook een fijn plekje in de tuin of op het balkon?Delen:

6 Reacties

 1. 6 juli 2019 / 9:50 AM

  Prachtige foto’s en tuin! Ik kan me voorstellen dat je hier erg graag zit. Ik ben ook bezig met de tuin, zo leuk om te doen.

 2. 6 juli 2019 / 10:08 AM

  Wat een fijn plekje zeg en ook echt supermooie foto’s (ook die van de bij)! Ik word er helemaal blij van. Ik kan me voorstellen dat je hier graag zit.

 3. 7 juli 2019 / 9:03 AM

  Wat ontzettend mooi en gezellig! Op dit moment is onze tuin verschrikkelijk saai en kaal. Er is momenteel een ontwerper bezig met het schetsen van een nieuwe tuin, dus ik ben zeer benieuwd waar hij mee gaat komen;-)

 4. 8 juli 2019 / 9:43 AM

  Ziet er mooi uit! Wij hebben ook een zelfde soort rieten set, heel erg fijn. 🙂

 5. 10 juli 2019 / 8:49 AM

  Wauw wat een gave foto’s weer zeg en dat hangende huisje, waar komt die vandaan?

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   10 juli 2019 / 9:38 AM

   Dankjewel! Ik heb die gekocht bij de Kwantum. Maar Dille en Kamille heeft hem ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.