Home » De voordeur in herfst stijl maken

De voordeur in herfst stijl maken

Onlangs heeft mijn man ons hele huis aan de buitenkant geschilderd. Dit was een hele klus, maar het resultaat is prachtig geworden! Het ziet er nu weer als “nieuw” en fris uit en is het huis en onze voortuin een mooier geheel geworden. Ook heeft hij de voordeur een ander kleurtje gegeven en is hij in de weer gegaan met allerlei gereedschap. Van het kitten van gleuven tot aan met repareren van de kozijnen. De opvallende rode kleur die de voordeur eerst had is vervangen door een mooie taupe kleur die veel meer rust uitstraald. En hier ben ik zo blij mee!

En om het nog extra gezellig te maken, leek het mij leuk om een mooie krans aan de voordeur te hangen. Het staat heel sfeervol en het leuke aan deze krans is dat je hem ieder seizoen weer kan veranderen. Zo Wil ik er in de winter van die dennentakjes aan vast maken. Maar voor nu heb ik gekozen voor eucalyptus takjes en gedroogde bloemen! Mijn eucalyptusboom is namelijk enorm gegroeid, dus takjes in overvloed.


Bloemenkrans

Wat heb je nodig

Een krans (Deze kocht is bij Laif en Nuver in Groningen. Maar ik heb ze ook bij de Zeeman en Intratuin gezien)

Eucalyptus takjes (Deze kun je bij de bloemist kopen)

Gedroogde bloemen

Garen of nylondraad

Een schaar


Zo maak je een bloemenkrans

Het is eigelijk heel simpel, want het enige waar je rekening mee moet houden is dat je de eucalyptus takjes en de gedroogde bloemen op een mooie manier langs de krans vast maakt. Dit doe je door de uiteinden “dunner” te houden en de binnenkant wat “voller” te maken. Hiervoor kun je het beste eerst met de grootste takken beginnen en deze vervolgens aanvullen met kleinere takjes. Je kan zelf bepalen hoe vol je de krans wilt hebben, maar persoonlijk vind ik het mooi als je krans heel veel takjes bevat. Eigenlijk mag die van mij nog iets voller.

Maak de takjes vast met een stukje garen of nylondraad. Dit valt zo min mogelijk op, waardoor het er natuurlijker uitziet. Knip vervolgens de uitstekende draadjes af en je krans is klaar om opgehangen te worden!Hanger met glazen potjes

Naast deze herfstkrans heb ik ook nog een hanger gemaakt van glazenpotjes. Deze glazenpotjes waren eerst gevuld met babyvoeding en aangezien ik het zonde vond om ze weg te gooien, heb ik ze voor een hanger gebruikt. Ook hierin heb ik een takje eucalyptus gedaan.


Ik vind het zo leuk om lekker bezig te zijn in en om het huis. En gelukkig heb ik ook nog eens een handige man die mij helpt bij de grote klussen. Want om nu in de weer te gaan met allerlei gereedschap en mij bezig te houden met een kitpistool, binnendeurkozijnen, vulmiddel of met allerlei schildersbenodigheden, lijkt me niet heel handig. Ik ben daarom ook wel heel blij dat mijn man het huis zo mooi geschilderd heeft en de entree zo netjes heeft gemaakt. Het is toch het eerste dat je ziet als je naar binnen gaat. Kunnen we dat weer afstrepen van de To Do List. Yay!

Maak jij wel eens dingen zelf?

Klik hier voor alle informatie over samenwerken via mijn blog of social media!

voordeuren gamma, voordeur karwei, voordeur landelijk, voordeur met kozijn, voordeuren praxis, voordeur hornbach, voordeur met rooster, voordeur hout

voordeuren gamma, voordeur karwei, voordeur landelijk, voordeur met kozijn, voordeuren praxis, voordeur hornbach, voordeur met rooster, voordeur hout

Delen:

8 Reacties

 1. chucky1012
  7 oktober 2019 / 5:58 AM

  Het staat zo mooi en kleurrijk.
  Ik maakte dit siort kransen vrieger ook.
  Net als dat ik sieraden had ik gemaakt.

  Xoxo

 2. 7 oktober 2019 / 6:29 AM

  Het ziet er prachtig uit, een hele mooie entree!

 3. 7 oktober 2019 / 9:29 AM

  Wat een leuke dingen heb je gemaakt en wat een geweldig mooie en grote pompoenen!

 4. 7 oktober 2019 / 9:53 AM

  Heel mooi, die krans! Ik vind zoiets met kerst ook zo gaaf staan. Nu hebben wij alleen niet echt een mooie voordeur haha, dus voorlopig hang ik er maar even niks op.

 5. 7 oktober 2019 / 12:15 PM

  Wat een super leuke entree heb je ervan gemaakt! De pompoenen zijn zo gezellig en in combinatie met die krans, heel mooi. Ik heb de pompoenen ook al klaargelegd.

 6. 8 oktober 2019 / 1:07 PM

  Ziet er super gezellig uit, mijn voordeur kan ook wel wat sjeu gebruiken haha!

 7. Lieke van Veen
  8 oktober 2019 / 3:40 PM

  Die krans ziet er heel mooi uit!
  Ik heb vorige week nog samen met mijn schoonmoeder kaarten geknutseld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.