Home » 5x Muurdecoratie in de woonkamer

5x Muurdecoratie in de woonkamer

Eén van de meest lastige dingen bij het inrichten van een woning is het bepalen van de muurdecoratie. Muurdecoratie is erg sfeerbepalend en je wilt ook niet dat het snel gaat vervelen. Ga je voor iets groots? Of hou je meer van een paar kleine lijstjes, items of foto’s bij elkaar? En hoe hang je het op? Symmetrisch of juist heel speels? Voordat je wat gaten in de muur gaat boren is het goed om er over na te denken wat je muurdecoratie wordt.

Heb jij een muur die al een tijdje leeg is en heb je geen idee wat je er moet ophangen? Ik geef je 5 ideeën voor muurdecoratie die je vervolgens zelf kan personaliseren. Hier komen ze!

Een gallery wall is de laatste tijd enorm populair. Er zijn veel webshops waar je de mooiste posters kan kopen, maar je zou natuurlijk ook zelf leuke posters kunnen printen of uit tijdschriften kunnen halen. Het grote voordeel van een gallery wall is dat je de posters in de lijstjes op ieder moment kan vervangen. Daarnaast is het ook ideaal dat je de lijstjes kan vervangen. Hierdoor heb je altijd weer iets nieuws aan je muur hangen.

Onderzetters en rieten mandjes

Vooral het laatste jaar zie je steeds vaker dat er riet, jute, papier en bamboe gebruikt wordt in het interieur. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van ronde vormen. En laat deze combinatie perfect zijn al muurdecoratie! Koop een paar leuke rieten onderzetters en lage mandjes en hang ze speels bij elkaar. Deze trend zie je trouwens ook steeds vaker buiten aan een schutting of in een overkapping.

Spiegeltjes

Wil je meer diepte en licht in huis en houd je wel van een speels effect, zijn is het heel erg leuk om meerdere spiegeltjes bij elkaar te hangen. Leuke ronde spiegeltjes, spiegeltjes in verschillende vormen, verschillende grootte of spiegeltjes met leuke rotanranden.

Hangplantjes

Groen in huis is ook erg populair en ik moet ook zeggen dat ik dit heel erg leuk vind. Planten maken je interieur gezellig en je haalt de natuur naar binnen. Hangplantjes zorgen ervoor dat lege muren en hoekjes gemakkelijk opgevuld worden en zorgen er daarnaast voor dat je plafond optisch hoger lijkt. Handig toch?

Mandjes of kistjes

Deze laatste tips is een leuke variant op het wandplankje. Een plankje is natuurlijk ideaal om dingen op te zetten en regelmatig te restylen, maar hoe leuk is het om allemaal mandjes aan de muur te hebben hangen waar je ook dingentjes in kan zetten. De onderkant van het mandje of het kistje bevestig je aan de muur en je hebt gelijk hele originele “plankjes”.

Welke muurdecoratie vind jij het leukste?

muurdecoratie industrieel, aparte muurdecoratie, muurdecoratie metaal, muurdecoratie woonkamer landelijk, muurdecoratie buiten, muurdecoratie hout,muurdecoratie goud, muurdecoratie ikea

Delen:

5 Reacties

 1. 22 mei 2020 / 12:41 PM

  Mooie inspiratie. Ik hou vooral van rieten mandjes. Zo sfeervol.0

 2. 22 mei 2020 / 3:30 PM

  Super leuk. Ik vind die met de hangplanten of gallery wall het leukst

 3. 23 mei 2020 / 7:23 PM

  Fijne inspiratie! Ik vind muurdecoratie heel belangrijk. Een lege muur, al dan niet gekleurd vind ik maar niets. Als fotografe zijnde zou ik wellicht opteren voor een gallery wall die ik om de zoveel tijd eens verander 😉

 4. 25 mei 2020 / 8:55 AM

  Heel inspirerend! Ik vind een gallery wall echt gaaf, maar die planten vind ik ook erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.