Home » Onze Trouwkaart & Geboortekaartje

Onze Trouwkaart & Geboortekaartje

In 2017 ben ik getrouwd. Het was een prachtigr dag om nooit meer te vergeten! Het is zo leuk om dit mee te maken en er een geweldige dag van te maken, samen met je familie en vrienden. Ik zou het ook nog wel 1000 keer over willen doen.

Maar ook de geboorte van onze dochter vond ik helemaal geweldig. Een bevalling is natuurlijk niet pijnloos, maar de clichés zijn wel waar. De pijn vergeet je wel weer.

Voor beide mooie dagen in mijn leven heb ik twee verschillende kaartjes, namelijk een trouwkaart en een geboortekaartje. Het leek mij leuk om beide kaartjes er weer bij te pakken en ze aan jullie te laten zien. Hier komen ze!

Onze trouwkaart

Trouwen is geweldig! En ook moet ik ook zeggen dat ik het heel erg leuk vond om mij bezig te houden met de voorbereidingen van onze bruiloft. Wat wordt de locatie? Hoe ziet de dag eruit? En natuurlijk; hoe ziet mijn trouwjurk eruit? Maar ook kleine dingetjes als het bedenken van de muziek, de bedankjes en de uitnodiging zijn leuke dingen om mee bezig te zijn. Gelukkig heb ik een creatief zusje die voor ons de trouwkaart ontworpen heeft. Ik heb van te voren een aantal ideetjes doorgegeven en vervolgens ging ze aan de slag. Het resultaat is uiteindelijk heel mooi geworden. Precies zoals ik in gedachten had. En daarom heb ik de kaart ook in een fotolijstje gedaan, zodat we hem altijd kunnen zien. Het touwtje dat wij trouwens gebruikt hebben om het “tijdschemaatje” en het eucalyptustakje mee vast te binden, was iets donkerder en dunner dan dit touwtje. Maar het is hetzelfde idee.

Het geboortekaartje van ons dochtertje

Het geboortekaartje wilde ik in ongeveer dezelfde stijl hebben als onze trouwkaart. Van te voren was ik druk aan het zoeken geweest op internet naar het perfecte geboortekaartje, maar geen één vond ik helemaal geweldig. Uiteindelijk heb ik daarom voor gekozen om zelf een kaartje te ontwerpen. Je kan dan zelf de afbeeldingen, het lettertype en de rest van de vormgeving bepalen. En achteraf ben ik heel erg blij dat ik dit gedaan heb. Het resultaat is namelijk precies zo geworden als we voor ogen hadden en het is natuurlijk ook wel heel erg leuk om straks tegen haar te zeggen dat wij zelf het kaartje ontworpen hebben.

Vind jij het ook leuk om een persoonlijk kaartje te hebben?

Delen:

7 Reacties

 1. chucky1012
  16 september 2019 / 6:59 PM

  Prachtig en zo persoonlijk.
  Er was goed over nagedacht.

  Xoxo

 2. 16 september 2019 / 10:57 PM

  Wat een prachtige kaartjes, zeg! Dat geboortekaartje is zo schattig. En extra mooi inderdaad dat jullie het zelf hebben ontworpen.

 3. 17 september 2019 / 9:50 AM

  Beide kaartjes zijn prachtig, helemaal jouw stijl inderdaad! Ik kan me voorstellen dat het heel leuk is om beide kaartjes zo’n beetje in dezelfde sfeer te hebben. Ik vond het ook zo heerlijk om met de voorbereidingen voor onze bruiloft bezig te zijn. Ik heb serieus nog wel eens heimwee daarnaar, haha, opeens was die bijzondere dag aangebroken en opeens is het dan ook allemaal weer voorbij. Gelukkig ben je dan samen wel een hoop bijzondere herinneringen rijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.