Home » Moederdagtip | Maak een Box of Roses

Moederdagtip | Maak een Box of Roses

Ben je dol op bloemen en neem je regelmatig een kijkje op Instagram of Pinterest dan zie je waarschijnlijk ook vaak van die mooie ronde doosjes voorbij komen gevuld met rozen of andere bloemen. Ik vind het prachtig en stiekem vind ik het ook wel heel erg jammer dat deze mooie doosjes niet verkrijgbaar zijn bij de bloemist bij mij in de buurt. Als ik een bloemist zou zijn dan zou ik ze zeker verkopen. Wat het is zo leuk om zo’n box gevuld met rozen bijvoorbeeld als Moederdagcadeau te geven. Toch?

Maar mocht je er al een keer naar op zoek zijn geweest dan weet je ook dat ze niet goedkoop zijn. Dit bracht mij op het idee om ze gewoon zelf te gaan maken. Het is namelijk heel gemakkelijk en je kan er je eigen draai er aan geven door je favoriete bloemen er in te doen. Hoe? Ik vertel het jullie!

Wat heb je nodig

Een ronde box

Rozen (of andere mooie bloemen)

Oase

Stukje plastic

Hoe maak je het

Eigenlijk is het bijna te simpel om het uit te leggen. Het enige dat belangrijk is is een leuke ronde doos. Ik heb zelf deze stoffen doos bij de Xenos gekocht. Maar er zijn vast nog veel meer winkels waar je ze kan kopen.

De ronde oase heb ik bij de Action gekocht. Dit kostte volgens mij iets van 1 euro. Maar je zou natuurlijk ook een blok oase kunnen gebruiken en deze in stukken kunnen snijden. Ook deze kun je bij de Action kopen. Heb je de juiste vorm(en) gesneden dan maak je de oase nat, zodat de bloemen water kunnen krijgen.

Om er voor te zorgen dat het water niet vanuit de oase in de kartonnen doos lekt, is het verstandig om en wat plastic in te leggen. Vervolgens leg je de oase er bovenop en kun je aan de slag met de bloemen.

Ik heb zelf voor twee verschillende rozen gekozen. Mooie dikke witte rozen en schattige roze. Het ziet er zo bij elkaar extra schattig uit. Perfect om jezelf blij mee te maken of om aan iemand cadeau te geven.

Heb jij al een leuk Moederdag cadeau bedacht?

Delen:

7 Reacties

 1. 4 mei 2020 / 7:37 PM

  Heel leuk! Ik heb dit een paar jaar geleden voor mijn moeder gemaakt, hij staat nog steeds! 🙂

 2. 4 mei 2020 / 9:11 PM

  Wat een leuke tip en slim! Ziet er prachtig uit!

 3. Paula Prins-Wijnalda
  5 mei 2020 / 8:49 PM

  Heel mooi gemaakt!

 4. 6 mei 2020 / 9:10 AM

  Wat een leuk idee om te maken! Ik vroeg me dus altijd serieus af hoe die bloemen dan ook daadwerkelijk mooi bleven, maar de truc is dus om de oase nat te maken;-) Bedankt voor de tip;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.