Home » Avocadoplant kweken in 4 stappen

Avocadoplant kweken in 4 stappen

Heb je je altijd al eens afgevraagd of je van de pit van een avocado ook een avocadoplantje kan maken? Dan heb ik leuk nieuws voor je. Het kan! En het is heel er simpel. In de volgende 4 stappen leg ik precies uit hoe je een avocadoplant kan kweken. Het enige dat je nodig hebt om je eigen avocadoplantje te maken is een avocado (die komt vast wel op) en geduld. Vooral deze laatste is hét geheim van je eigen avocadoplant. Je bent namelijk wel 4 maanden verder voordat je je plantje hebt, maar dan heb je ook wat! Dus ik zeg; aan de slag!

Wat heb je nodig?

 • Een avocado
 • Keukenpapier of wc papier
 • Een boterhamzakje
 • Een potje met aarde waar je straks je avocadoplant in laat groeien

Stap 1: de pit van de avocadoplant

De eerste stap is het opensnijden van de avocado. Gebruik de avocado voor een lekkere broodje met kaas, maak er een spread van, gebruik het voor een lekker soepje of eet het gewoon uit het vuistje. Zorg ervoor dat je de pit bewaard en probeer hem niet te beschadigen.

Stap 2: De pit inpakken

Was de pit voorzichtig af, zodat de restjes avocado er van af zijn. Pak nu wat keukenpapier of wc papier en maak dit nat. Hier gaan we de pit in wikkelen. Doe de ingepakte pit in het boterhamzakje, knoop het zakje dicht en leg de pit op een donker plekje, bijvoorbeeld in een kast.

Stap 3: Geduld

Kijk af en toe of het keukenpapier/wc papier nog nat is. Na ongeveer 2 maanden kun je trouwens ook kijken of er al wat uit de avocadopit groeit. Zo niet, dan heeft hij nog even tijd nodig. Hou moed!

Stap 4: In een potje

Zodra er een stengeltje uit de avocadopit is gegroeid, kun je hem uit het natte papier halen. Haal het potje tevoorschijn, doe er wat potgrond in en verstop de pit onder de aarde. Geef het potje een leuk plekje voor het raam, zodat het straks genoeg zonnestraaltjes op kan vangen en goed kan groeien. Ook nu is het een kwestie van tijd. Vergeet ook niet om af en toe wat water in het potje te doen. Eén keer in de week is genoeg.

Heb jij als eens je eigen avocadoplantje gekweekt?

Lees ook: Hoe kweek je een gemberplant

Delen:

4 Reacties

 1. chucky1012
  4 mei 2020 / 1:31 PM

  Zo leuk en wat en goede tips……

  Xoxo

 2. 4 mei 2020 / 3:31 PM

  Je kan er een plantje uitkrijgen, maar de avocado’s lijkt bijna niemand.. dat is dan wel weer jammer.
  Wel leuk dat je hier een artikel van hebt gemaakt 🙂

 3. 5 mei 2020 / 9:08 AM

  Leuk! Ik heb ooit eens een avocadopit zo in een potje gedaan en toen was ik het vergeten en opeens groeide er een hele stengel met bladeren uit. Ik wacht nog steeds geduldig op een avocadovrucht maar ik denk niet dat dit gaat gebeuren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.