Een eitje hoort erbij! Helemaal tijdens de Pasen. Helaas ziet Pasen er voor de meeste mensen dit jaar toch wat anders uit dan voorgaande jaren, maar we kunnen natuurlijk wel ons best blijven doen om er iets gezelligs van te maken. Dek daarom ook deze Pasen de tafel en zet er zo veel mogelijk lekkers op. Verse broodjes, verschillende soorten beleg, een grote kan thee of koffie, verse sapjes en natuurlijk eitjes.
Nu is een gekookt eitje al heel erg gezellig, maar je kan er ook een lekker recept mee maken. Ik heb 3 recepten gevonden die super simpel zijn en die extra feestelijk op de Paastafel zullen staan. Hier komen ze!
Ei avocado toast
Dit eerste recept is afkomstig van Voedzaamensnel.nl. Ik kende deze blog nog niet, maar ik kan je vertellen dat er veel lekkere en gezonde recepten op te vinden zijn. Waaronder dus deze lekkere broodjes! Ik ben zelf dol op avocado en in combinatie met ei is het natuurlijk helemaal perfect!
Wat heb je nodig
- 2 Volkorenboterhammen
- 1 Avocado
- 2 Eieren
- 1 el Citroensap
- 2 tl Komijnpoeder
- 1 Mespuntje Zout
- Peper (naar smaak)
Bereidingswijze
- Snijd de avocado rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar af.
- Wip de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
- Doe het vruchtvlees in een ruime kom en voeg het zout, de komijnpoeder en de citroensap toe. Prak dit met een vork tot een mooie spread
- Bak ondertussen twee spiegeleieren.
- Verdeel de avocadospread over twee volkorenboterhammen en leg er het spiegelei op.
- Serveer met flink wat versgemalen peper.
Ham, ei en kaas broodbakjes
Het tweede recept is niet alleen heel erg lekker, maar ziet er ook heel gezellig uit. Hoe leuk is het om iedereen zo’n broodbakje te kunnen serveren tijdens Pasen! Het recept is trouwens afkomstig van de Engelse website Recipetineats.com en ook hier is gebruik gemaakt van een heerlijke combinatie!
Wat heb je nodig
- 4 bolvormige broodjes
- 4 dunne plakjes ham
- 4 eieren
- Mozzarella kaas
- Verse peterselie of bieslook
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180C
- Snijd de dekseltjes van de broodjes af en hol de broodjes een beetje uit.
- Leg in ieder broodje een plakje ham te leggen, breek hier een eitje bovenop, leg er wat mozzarella kaas bovenop en maak het af met wat peterselie of bieslook.
- Doe de dekseltjes weer op de broodjes, wikkel ze in aluminiumfolie en doe ze voor 15 tot 25 minuten in de oven. Controleer na 20 minuutjes eventueel of het ei al wat gaarder begint te worden.
Verrukkelijke eiersalade
Dit recept is eigenlijk een recept dat je naar je eigen smaak kan maken. De basis is gekookte eitjes en daarnaast kun je er alles wat je lekker vindt aan toevoegen. Denk hierbij aan: Bron
- Mayonaise
- Paprikapoeder
- Mosterd
- Ui
- Olijven
- Zout, peper
- Kerriepoeder
- Etc
Bereidingswijze
- Kook de eitjes helemaal gaar. Prak alle eitjes in een schaal.
- Voeg er mayonaise aan toe. Wil je het liefst een gezondere variant maken, dan kun je er ook Griekse yoghurt of humus aan toevoegen.
- Doe er vervolgens de andere ingrediënten bij en roer het goed door.
- I de koelkast kun je de eiersalade 3 à 4 dagen bewaren.
Bekijk ook mijn ei-muffins met spinazie en geitenkaas. Jammie!!
Zelfgemaakte eiersalade is echt favoriet hier thuis. De kinderen en de man vinden het heerlijk! Vaak is het wel zo dat ik het niet meer wil eer dat het op tafel staat, omdat ik in de keuken al zoveel sta te pikken, haha.
Dat lijkt mij een spannende combinatie, ei en avocado. Maar wel lekker denk ik.
Van die gevulde broodjes in de oven heb ik laatst ook een keer gemaakt, heel smakelijk.
Eiersaladdd nnet avocada moegg ik ee ns Etten….
Het lijkt me heerlijk
Wat zien de ei en kaas broodbakjes er heerlijk en gezellig uit. Super leuk om te serveren tijdens de paasbrunch!
De eiersalade ga ik zeker maken. Deze ziet er heerlijk uit.
uhmmmm zoo lekker!! Ik heb toevallig gisteren nog eiersalade gemaakt yum!
Yum die ei op de avocado lijkt mij zo lekker! Dit ga ik morgen eens klaarmaken! 🙂