Home » Wat draag je naar een feest rond sportweddenschappen?

Wat draag je naar een feest rond sportweddenschappen?

We zijn altijd te vinden voor een leuk feest. Uiteraard gaan we dan graag direct naar de kledingkast, om te zien wat we aan kunnen trekken. Het is immers wel de bedoeling dat je outfit past bij het feest én dat jij er optimaal uit kunt zien gedurende de avond. Bij sommige evenementen is het heel makkelijk om te bepalen wat je aantrekt. Bij andere gelegenheden is het lastig, omdat er eigenlijk geen vaste regels voor zijn. Een feestavond in het teken van sportwedden is zo’n avond waarbij het uitdagend is om direct punten te scoren. Waar kun je aan denken en wat zijn je opties?

Wat is een feestavond rond sportwedden eigenlijk?

In de meeste gevallen gaat het hier om een avond waarop gewed wordt op sportweddenschappen en waarbij de wedstrijd in nagenoeg alle gevallen ook gekeken wordt door de aanwezigen. Met het WK dat eraan zit te komen, is de kans groot dat je eens op zo’n avond beland. Daar is niets mis mee, want in de meeste gevallen zijn er direct twee groepen. Een groep die de wedstrijd actief volgt (en doorgaans vrijwillig van commentaar voorziet) en een groep die het gezellig maakt met elkaar (en af en toe een blik op de stand werpt).

Daar komt ook direct het grote issue naar voren. Er zijn geen vaste regels en weet jij al wat je gaat doen? Ga je de wedstrijd kijken en zelf inzetten bij een van de bookmakers? Of ga je het gezellig maken met vriendinnen en houd je de inzet bij via je smartphone?

Wie zijn er aanwezig op de avond?

Wanneer je een avondje met vrienden doorbrengt en samen de wedstrijd gaat kijken en wat gaat drinken, hoef je je eigenlijk nooit zorgen te maken over je outfit. Vrienden onder elkaar dragen normaal gesproken gewoon kleding die prettig zit en waar je je comfortabel in voelt. Grote kans dat de schoenen al bij de deur uitgaan en iedereen lekker op de bank ploft of een keukentafelstoel opeist om daar te kunnen roddelen. Mocht het zo zijn dat er toch een dresscode is, dan wordt dit van tevoren altijd wel kenbaar gemaakt. Iets aantrekken met oranje is wel verstandig natuurlijk, want het gaat wel om ons nationaal elftal.

Een avond met collega’s of familie

Bij een avond met familie is het goed om na te gaan wat gebruikelijk is in de familie. Worden de zondagse kleren uit de kast getrokken voor een avondje voetbalkijken en inzetten na het checken van voetbalgokken.nl om te zien wat de opties zijn? Of gaan jullie juist volledig in het oranje achter een groot scherm zitten om daar de Oranjeleeuwen toe te juichen? Wat gebruikelijk was de vorige jaren tijdens een EK of WK, zal waarschijnlijk gewoon herhaald worden.

Hetzelfde geldt bij een avond voetbalkijken met collega’s, al kijk je hier meestal naar wat voor bedrijf je precies bij werkt. In dit geval is er ook een andere optie. Voor een voetbalavond wordt altijd wel iemand aangewezen die het gaat organiseren en de voorbereidingen treft. Vraag deze persoon gewoon wat het idee is. Wordt er verwacht dat iedereen in het oranje komt, of is dit toch een moment voor je cocktailjurk omdat het tegelijkertijd een avond van netwerken is?

Maak het vooral comfortabel voor jezelf

Voetbal en strenge etiquette gaan eigenlijk niet of nauwelijks samen, tenzij het gaat om klagen over de uitspraken van de VAR. Zorg er daarom vooral voor dat je kleding kiest waar jij je prettig bij voelt en waar je gemakkelijk een avond in rond kunt lopen. Aangezien de meeste gasten een half uur voor de wedstrijd al aanwezig zijn, kun je er gerust op rekenen dat je minstens 2 uur (of 2,5 uur bij verlenging) onder de pannen bent. Kies hier zeker je kleding op uit, zodat je er zelf ook een leuke avond van kunt maken zonder elke keer naar de badkamer te moeten om je kleding recht te trekken of te fatsoeneren. Het is immers wel de bedoeling dat iedereen het naar het zin heeft, ongeacht welk team wint.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.