Home » Typische vragen die een blogger krijgt

Typische vragen die een blogger krijgt


Mijn favoriete bloem!

 

Waarschijnlijk krijgt iedere blogger wel een beetje dezelfde soort vragen van vrienden en kennissen. Op de blog van Anne kwam ik een lijstje met deze typische vragen tegen. Ik vond het zo grappig en herkenbaar, dat ik deze vragen onder elkaar gezet heb en het lijstje wat aangevuld heb. Neem het niet al te serieus. Ik vind het gewoon grappig om te delen! 

Waarom blog je eigenlijk?

Hier is maar één antwoord op, namelijk omdat ik het leuk vind! Bloggen is echt een hobby. Ik vind het heerlijk om te schrijven, te fotograferen, met beauty bezig te zijn, gerechtjes te maken en deze te delen via mijn blog. Het is dus echt iets dat ik heel graag doe.

 Bedenk je dan elke dag iets nieuws?

Ja, iedere dag bedenk ik weer iets nieuws. De ene keer gaat dit gemakkelijker dan de andere keer, maar als je er even de tijd voor neemt is er altijd wel iets waar je over kan schrijven.

 Hoe is het met je blog?

Dit vind ik een hele leuke vraag. Bloggen is toch een hele grote hobby van mij, dus vind ik het erg leuk dat mensen er naar gaan vragen. Daarnaast krijg ik deze vraag de laatste tijd ook van kennissen waaraan ik nooit verteld heb dat ik een blog heb. Dat is ook wel heel erg grappig!

 Vind je het niet raar dat je zo veel over jezelf op internet zet?

Uhmm… misschien wel. Je weet namelijk niet zo goed wie al je artikelen lezen. Het is daarom wel belangrijk dat je goed nadenkt voordat je iets op het internet plaatst. Zo moet je nooit je adresgegevens of telefoonnummer vrijgeven en ook met foto’s moet je erg oppassen. Ik ben dus wel vrij kieskeurig.

 

DSC_1401-copy

 

 Maar wie zijn die volgers dan?

Dat durf ik niet precies te zeggen. Wel weet ik dat het hoofdzakelijk meiden zijn rond dezelfde leeftijd als ik met dezelfde interesses en andere bloggers.

 Hoe kan je het nu druk hebben? Je schrijft toch alleen maar stukjes?

Deze vraag krijg ik wel eens van mensen die niet zo goed weten wat bloggen nu eigenlijk echt inhoud. Ik neem het ze niet kwalijk, want het lijkt inderdaad dat je een stukje over bijvoorbeeld een product schrijft, wat foto’s maakt en vervolgens op “publiceren” klinkt. Maar het vraagt net wat meer tijd. Zo moet er eerst een onderwerp zijn, moet je het product fotograferen, moet je deze foto’s bewerken, moet je het product uitproberen, schrijf je er een stukje over en vervolgens promoot je het meerdere keren op je Social Media kanalen. Een artikel is dus niet 1, 2, 3 gemaakt. Wel moet ik zeggen dat het ook weer per artikel verschilt hoeveel tijd je er in steekt.

 Jij krijgt toch alles gratis?

Haha, deze is ook leuk! Het klopt dat je kunt zeggen dat ik wel eens spullen “gratis” krijgt. Toch zie ik het zelf niet zo. Ik krijg wel eens spullen toe gestuurd die ik mag houden. Maar wat vaak vergeten wordt is dat ik er wel een artikel over die ik vervolgens op mijn blog plaats. Ik steek er dus energie in, het bedrijf waarvan de spullen zijn krijgt hiermee reclame en zo worden de spullen als “betaalmiddel” gezien. Dus echt gratis…

Daarnaast koop ik ook ontzettend veel zelf. Ik hoor mijn vriend regelmatig zeggen; “Ben je al weer naar de stad geweest”. Maar dat vind ik niet erg. Ik blog omdat ik het leuk vind en niet om er schatrijk van te worden. (Hoewel dat natuurlijk wel mooi meegenomen is, hihi)

Vind je bloggen dan niet saai?

Deze vraag krijg ikzelf eigenlijk nooit. Maar toch heb ik af en toe wel het idee dat mensen denken dat ik de hele dag alleen maar achter mijn laptop zit te bloggen. Oké, ik geef toe dat ik veel achter mijn laptop zit, maar ik ben echt niet de hele dag aan het typen. Ik vind het ook heerlijk om te fotograferen, tijdschriften door te bladeren voor inspiratie en mijn blog iedere keer een beetje te verbeteren en bekender te maken.

 

DSC_0699 copy

 

 Die blush waar je laatst over schreef. Gebruik je die wel?

Haha! Zo’n vraag heb ik nog niet gehad! Aan de ene kant zou ik het wel een beetje brutaal vinden, maar aan de andere kant heb ik soms ook wel eens dat ik graag iets wil hebben dat ik bij iemand anders gezien heb. En tja, als diegene het toch niet gebruikt, waarom zou je het dan niet vragen.

 Heb je nog make-up en beautyproducten die je niet meer wilt hebben?

Deze vraag krijg je zodra je een keer wat aan iemand gegeven hebt. Ik vind het ook helemaal niet zo’n stomme vraag. Want ik heb inderdaad genoeg spullen die ik niet gebruik. En waarom zou ik er dan niet iemand blij mee maken. Ik moet alleen wel zeggen dat ik wel eens vraag of iemand nog wat nagellakjes of o.i.d. wil hebben. Dat vind ik leuker dan dat iemand er zelf om gaat vragen.

 Mag ik dan iets hebben uit de goodiebag?

Dit is een beetje dezelfde vraag. Hoewel ik vaak wel goodiebags krijg met daarin spullen waar ik nog wat over ga schrijven. De kans is dus kleiner dat ik hier wat van weg geef.

 

Dit waren een paar vragen die je als blogger heel goed kunt verwachten. Met het delen van deze vragen bedoel ik verder niets negatiefs. Het zijn leuke vragen en ik vind het leuk dat er zo veel interesse is in bloggers.  Daarnaast vond ik het ook leuk om deze typische vragen te beantwoorden.Welke typische bloggersvraag heb jij wel eens gehad?

Delen:

19 Reacties

 1. 26 september 2014 / 1:37 PM

  Vooral mensen die denken dat het allemaal bijna geen werk is. Zou niet de eerste vriendin zijn die ook begin met bloggen en na een paar weken stopt.

 2. 26 september 2014 / 2:02 PM

  Dat mensen echt niet beseffen hoeveel werk erachter kruipt dat stoort me wel eens, maar ja dat ze het dan idd zelf eens doen 🙂

 3. 26 september 2014 / 2:36 PM

  Haha grappig en heel herkenbaar. Mensen snappen gewoon niet zo goed wat je doet en als je het uitlegt snappen ze er al helemaal niets meer van!

 4. 26 september 2014 / 2:36 PM

  Sommige mensen onderschatten het bloggen nogal. Het is echt niet allemaal maar een stukje schrijven over gratis producten die je ontvangt en wat zeggen over een nieuwe blush. Nope, het is hard werken! Origineel zijn, foto’s maken, reviews schrijven, winacties organiseren…

 5. 26 september 2014 / 2:43 PM

  Ah dit klinkt me heel bekend in de oren! Het is denk ik ook wel een beetje onvoorstelbaar om te snappen hoe veel tijd er in bloggen zit wanneer je dit zelf niet doet!

 6. 26 september 2014 / 3:11 PM

  Mij stoort het ook weleens dat mensen niet weten hoeveel tijd een blog kost ! Het is toch maar even een artikel maken heb je zo gedaan , ja niet dus ! Leuk artikel

 7. 26 september 2014 / 3:29 PM

  Leuke en herkenbare vragen. Bloggen is voor mij ook een hobby, maar inderdaad wel eentje waar ik ongeveer 24 uur per week mee bezig ben. And I love it!

 8. 26 september 2014 / 3:56 PM

  Zo leuk en herkenbaar die vragen! Ik denk dat veel mensen het bloggen nog wel onderschatten (wat ik ergens ook wel snap); het lijkt zo makkelijk om stukjes te schrijven en online te zetten, maar er komt ontzettend veel bij kijken!

 9. 26 september 2014 / 4:19 PM

  Heel goed want velen weten niet dat bloggen erg veel tijd kost 😉
  Het is een 40u werkweek. Er komt zoveel bij kijken…. Ik weet er alles van…..
  Winkelen, fotograferen, art.schrijven , producten zelf test\en nadat het gekocht is.Naarevebt sept.et,,

 10. 26 september 2014 / 4:49 PM

  die laatste vragen ooh!! dat heb ik dus niet, ik deel uit wat ik zelf niet meer gebruik maar krijg niet de vraag of ze iets mogen hebben, ik vind dat best brutaal eigenlijk.. maarja ik woon ook in het oosten van het land!

 11. 26 september 2014 / 6:23 PM

  Haha, heel bekend inderdaad. Qua beautyproducten voor mij wat minder. Maar ik heb wel vaak het idee dat ik moet rechtzetten dat bloggen niet alleen zitten en typen is. Maar goed, ik weet ook niet precies welke knoppen een buschauffeur in moet drukken. Haha.

 12. 27 september 2014 / 7:22 AM

  Vind ik een erg fijne post om te lezen!

 13. 27 september 2014 / 7:56 AM

  Haha wat een herkenbare vragen zitten hier tussen. Leuk geschreven en ze eens van jouw kant te lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.