Home » De beste tips tegen droge lippen!

De beste tips tegen droge lippen!

Heb jij de laatste tijd ook last van droge lippen? En wordt het maar niet beter? Je bent lang niet de enige! En al helemaal niet tijdens de wintermaanden. Rond deze tijd van het jaar worden er onwijs veel lippenbalsems verkocht en hebben veel mensen last van droge lippen, gebarsten lippen en een koortslip. Maar gelukkig kan je er iets aan doen! Want de beste tips tegen droge lippen heb ik onder elkaar gezet. Hier komen ze!

Tips tegen droge lippen

Vermijd lippenbalsems

Zodra je lippen droog aanvoelen ben je vaak geneigd om een lippenbalsem te pakken. Er wordt vaak beweert dat ze je lippen verzorgen en zacht maken, maar meestal maakt een lippenbalsem je lippen juist droger. Vaak bevatten ze namelijk alcohol, pepermunt, menthol en cinnamaldehyde. Vervolgens wordt er nog een kleurtje, geurtje en smaakje aan toegevoegd om hem extra fancy te maken en ta-da; de balsem die totaal niet lief is voor je lippen is geboren! Wist je trouwens dat je lippen van nature helemaal geen balsem nog hebben. Het zit eigenlijk een beetje tussen onze oren dat we onze lippen moeten verzorgen. Dus probeer er zo veel mogelijk van af te blijven.

Gebruik goede lippenbalsems

Nu kan ik wel zeggen dat lippenbalsem juist niet goed voor je lippen zijn, maar eigenlijk is dat ook niet waar. Er zijn namelijk genoeg lippenbalsems die je lippen wel goed voeden en dus je lippen niet uitdrogen. Ze bevatten vaak Shea butter en verkrijgbaar bij o.a. Holland & Barett en L’Occitane. Vooral dit laatste merk ik een grote favoriet! Met de De grote Blistex lippenbalsem review kun je ook meer inzicht krijgen.

Draag geen matte lipsticks

Matte lippenstift is erg mooi als je lang van je lippenstift wilt genieten en mooie matte lippen wilt creëren, maar het maakt je lippen tegelijkertijd ook een stuk droger. Ga daarom liever voor een vettige lippenstift.

Maak je lippen niet nat

Zodra je droge lippen hebt ben je vaak geneigd om je lippen nat te maken door er aan te likken. Niet doen, want dit zorgt er juist voor dat je lippen uitdrogen. Het klinkt gek, maar je speeksel bevat bepaalde enzymen die je lippen juist uitdrogen.

Drink voldoende water

Om voldoende vocht in je lichaam te hebben en dus ook je huid voldoende vocht te kunnen geven, is het belangrijk om water te drinken. Zet met dit koude weer regelmatig een grote mok thee. Je drinkt hem toch wel leeg, dus hoe groter de mok, hoe sneller je 2 liter gedronken hebt.

De verwarming

De verwarming is heerlijk tijdens de wintermaanden. Maar het zorgt er ook voor dat het vocht laat verdampen. Hierdoor kan je sneller last krijgen van drogen lippen. Oh, en niet alleen je lippen droge wat uit, ook je haar, je huid en zelfs je ogen. Zet de verwarming daarom niet te hoog en kruip in plaats daarvan lekker onder een zacht dekentje.

Zout eten

De laatste tip tegen droge lippen is het verminder van zout eten. Het is misschien niet iets waar je snel aan denkt, maar zout droogt je lichaam uit en dus ook je lippen. Bij ieder hapje kan je dat al aan je lippen voelen en vanuit je maag onttrekt het ook nog eens vocht.

Lees ook: Zo krijg je super zachte lippen!

Heb jij ook wel eens last van droge lippen?

Volg mij ook op Instagram!

Delen:

3 Reacties

  1. 23 januari 2021 / 4:54 PM

    Wat een fijne tips! Mijn lippen zijn zo droog rond deze tijd van het jaar!

  2. 25 januari 2021 / 10:17 AM

    Ik heb af en toe een beetje last van droge lippen, maar zodra ik dan een lipbalm aanbreng is het ook eigenlijk wel weer goed. Zeker nu in de winter heb ik ook altijd een lipbalm bij me.

  3. 25 januari 2021 / 8:33 PM

    Fijne tips! Ik heb er ook erg last van. Ik ga eens op zoek naar die betere lippenbalsems waar jij het over hebt, klinkt goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.