Home » The Body Shop | Drops of Youth collectie

The Body Shop | Drops of Youth collectie

Drops of Youth

 

Eén van mijn favoriete Beautymerken heeft haar populaire verjongingslijn “Drops of Youth” in een gloednieuw premium jasje stroken. Elke 23 seconden* wordt er bij The Body Shop uit deze populaire lijn een flesje “Youth Concentrate” verkocht. Dit is het bestverkopende serum van The Body Shop en is verrijkt met de krachtige blend van 3 plantstamcellen.

Plantstamcellen? Ja, je hoort het goed. De “Drops of Youth”-lijn bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten en door de toevoeging van drie weerbare planten zal het huidveroudering tegen gaan. Ben je nog niet bekend met deze heerlijke verjongingslijn? Geen probleem! Ik vertel je er alles over.

 

Drops of Youth

 

3 krachtige stamcellen afkomstig van 3 weerbare planten

Elke plant dankt haar vermogen tot vernieuwing aan stamcellen. Het zijn deze cellen die aan de basis staan van de sterkste kracht van Moeder Natuur: het keer op keer laten groeien en bloeien van alles wat leeft. Met dit idee is The Body Shop opzoek gegaan naar 3 weerbare, duurzaam te vergaren planten die dankzij hun buitengewone kwaliteiten weten te overleven onder de meest barre omstandigheden en heeft ze uiteindelijk gevonden. De stamcellen van de sterkste planten zijn samengebracht met deze lijn als resultaat.

 

Maar om welke planten gaat het nu eigenlijk?

 

Untitled-4 copy

 

Edelweiss Leontopodium Alpinum

De stamcellen van de edelweiss zijn in staat om beschadigde, aan stress onderhevige onderdelen van de plant te herstellen. Het is deze, in elke cel aanwezige, antioxidatieve chemie die bescherming biedt aan de hele plant. Edelweiss is rijk aan leontopodic zuren (vernoemd naar zijn naam): wetenschappelijk aangetoonde cytoprotectieve (celbeschermende) antioxidanten.

 

Blauwe Zeedistel Eryngium Maritimum

Blauwe zeedistel groeit op een van de meest onheilspellende plekken aan de kust, verscholen tussen duinen en grindwadden, waar het blootstaat aan hitte, zeezout en het grillige kustweer. Zijn stekels schrikken weliswaar grazende dieren af, maar voor vernieuwing en herstel is de blauwe zeedistel afhankelijk van de regenererende kracht van zijn stamcellen. Rijk aan polyfenolen en flavonoïden die de synthese van belangrijke weefsel ondersteunende proteïnen als collageen en elastine stimuleren, hebben deze stamcellen een bewezen verstevigende invloed – en vormen ze een ware kerncentrale van plantenergie.

 

Zeevenkel Crithmum Maritimum

Zeevenkel is een zogenaamde halofyt – een plant die zich volledig heeft aangepast om te overleven en te gedijen onder de zoute omstandigheden die horen bij de kliffen waarop hij groeit. Dan wordt hij weer besproeid door het zoute zeewater, dan raakt hij helemaal ondergedompeld in de golven of staat hij bloot aan de bakkende zon en de gloeiend hete rotsen… Je begrijpt: zeevenkel is uitstekend opgewassen tegen onvoorspelbare, barre weersomstandigheden, en dat dankzij zijn stamcellen. Die zorgen voor stressbestendigheid en het herstellen van opgedane beschadigingen door nieuwe cellen, nieuw weefsel en nieuwe structuren te creëren waar nodig.

 

Youth Concentrate

Het product dat ik in mijn bezig heb is het Youth Concentrate. Zoals ik al zei is dit serum het meeste verkochte serum van The Body Shop. Het ruikt lekker natuurlijk en door iedere dag 2 tot 3 druppels op je gezicht te masseren zie je geleidelijk resultaat. Bij het eerste gebruik ziet je huid er gelijk al frisser, zachter en soepeler uit. En na een aantal dagen zijn poriën minder zichtbaar, lijntjes minder zichtbaar, is je huid steviger en ziet je huid er gezonder uit.

Ik vind het zelf echt heerlijk spul. Mijn gezicht voelt namelijk inderdaad veel zachter, soepeler en gezonder aan en dat zie ik ook terug in de spiegel. Helaas kan ik niet zo goed zeggen of het echt helpt tegen huidveroudering, omdat ik nog niet echt rimpels heb, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

 

De hele Drops of Youth-lijn

Drops of Youth

 

De hele Drops of Youth lijn is verkrijgbaar via de webshop en bij alle The Body Shop vestigingen.

*Gebaseerd op de wereldwijde verkoop van het 30ml en 50ml Youth Concentrate in de periode 28/10/2014 – 26/09/2015 (12 verkoopuren per dag, 7 verkoopdagen per week)

Delen:

14 Reacties

 1. 12 januari 2016 / 11:53 AM

  Ik uhm, denk dat die 23seconden nog sneller gaat worden. Verkocht! 😛 Leuk en informatief trouwens!

  • iris
   12 januari 2016 / 12:18 PM

   Ja, hij is echt heel fijn. En mocht je het nog iets te duur vinden, dan kun je ook eerst één van de andere producten uitproberen die at goedkoper zijn.

 2. 12 januari 2016 / 12:28 PM

  Deze lijn van TBS kende ik helemaal niet. Interessante ingrediëntenlijst ook..

 3. 12 januari 2016 / 12:37 PM

  Klinkt als een fijn product, leuk artikel 🙂
  X

 4. 12 januari 2016 / 12:46 PM

  Dit klinkt heel erg fijn. Mooie foto’s heb je ook gemaakt!

 5. 12 januari 2016 / 2:03 PM

  Ik heb het sleepingmask. Vind hem erg fijn maar het is wel een beetje wennen hoor dat plakkerige!

 6. 12 januari 2016 / 8:09 PM

  Ik ben niet zo bekend met producten van The Body Shop, ik moet zeggen dat dit wel heel goed klinkt :-)!

 7. 12 januari 2016 / 8:13 PM

  Dit klinkt wel heel erg goed! Dat moet getest worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.