Home » Personal | Reinigingsborsteltje of Peelingpad?

Personal | Reinigingsborsteltje of Peelingpad?

De laatste tijd vind ik in veel make-up winkels en in beauty webshops tools om je gezicht extra te reinigen. De clarisonics waren al erg populair, maar nu zijn er ook hele betaalbare producten op de markt die je gezicht make-up vrij maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het reinigingsborsteltje en de peelingpad.

Beide tools heb ik er bij gepakt om te kijken hoe ze werken en welke ik het prettigst vind. Ik heb gelijk ook hele budget varianten uitgekozen die nog geen €2,00 per stuk kosten. En die je dus nog een keer weg kunt gooien en vernieuwen. Benieuwd? Hier komen ze!

Het reinigingsborsteltje

Ik begin bij het reinigingsborsteltje. Deze tool heb ik een tijdje geleden bij de Primark gekocht. Hij kostte toen €1,50 en is zowel een reinigingsborsteltje als een massageborsteltje.

Over het borsteltje zit een plastic kapje die de haren beschermd. De haren van het borsteltje voelen best hard aan en zijn te vergelijken met de haren van een tandenborstel. Aan de achterkant vind je de massage brush. Deze bestaat uit rubberen puntjes die een beetje flexibel zijn. Ook deze voelen dus best wel hard aan.

De test

Door met het borsteltje over je huid te gaan heb je gelijk het idee dat het al het viezigheid van je gezicht afborstelt. Het gaat er nog best hard aan toe en het schuurt daarom nog wel aardig. Schoon wordt het er zeker van, maar of je het product ook echt iedere dag moet gaan gebruiken, vraag ik mij af. Het werkt voor mijn gevoel namelijk nogal “krachtig”. Heb je een gevoelige huid dan kan ik mij voorstellen dat het niet zo prettig is. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik even moest wennen en ik heb een “gewone” huid.

De peelingpad

De Peelingpad ziet er een stuk kleiner uit en heb ik vorig weekend in Duitsland bij de DM gekocht. Ook dit product bestaat uit twee delen; de Peelingpad en de massagepad. Beide delen vind je aan de voorkant van het product. De Peelingpad bestaat uit kleine rubberen puntjes. Ze zijn vergelijkbaar met de massage brush van het reinigingsborsteltje van de Primark, alleen zijn deze puntjes een stuk kleiner en zachter. De massagepad bestaat ook uit rubberen puntjes, alleen zijn deze een stuk platter.  Je voelt ze maar een klein beetje. Wat ook wel grappig is, is dat er aan de achterzijde een zuignapje zit. Zo kun je de tool bijvoorbeeld ook nog ophangen aan een speigel.

De test

Vergeleken met het reinigingsborsteltje is deze Pad een stuk zachter/milder voor je huid. Hij is flexibel, wat minder gemakkelijk om vast te houden, maar een stuk “liever” voor je huid. Ik vind het zelf erg prettig om ronddraaiende bewegingen te maken. Oude huidcellen worden losgemaakt en viezigheid wordt verwijderd. De Pad is waarschijnlijk wel een stuk minder “reinigend” dan het borsteltje, maar het verwijderd zeker weten de laatste restjes van je gezicht.

Mijn mening

Beide tools zijn erg handig in gebruik. Toch moet ik wel zeggen dat mijn voorkeur uitgaat naar Peelingpad. Deze is een stuk zachter voor je huid en gemakkelijker schoon te maken. Het borsteltje is toch wel wat harder, waardoor je huid sneller geïrriteerd raakt. Hij heeft alleen wel als voordeel dat je huid er schoner van wordt. Dus wil je je huid super schoon maken, dan is het reinigingsborsteltje heel erg handig. Maar als extra tool bij het dagelijks reinigen van je gezicht en het stimuleren van je doorbloeding raad ik je zeker weten de Pad aan.

Ben jij al bekend met één van deze reinigingstools?

Delen:

14 Reacties

 1. 13 januari 2016 / 5:36 AM

  Ik denk dat ik voor geen van beide items snel zal gaan. Zelf heb ik een reinigingsborstel van Braun. Hier zijn de haartjes redelijk zacht van. Je kunt de stand van de borstel op snel of wat zachter zetten. Toch denk ik als je jouw huid een plezier wil doen dat je al snel voor een andere reinigingsborstel/ methode wil gaan en al snel veel geld kwijt bent aan zo’n apparaat. Dat vind ik jammer. In dit geval zou ik denk ik ook voor de pad gaan, omdat de borstel te hard klinkt voor mijn gezicht. Fijne vergelijking meid :-)!

  • iris
   13 januari 2016 / 6:30 AM

   Ja, zo’n apparaat lijkt mij ook heel erg fijn. Ik merk alleen wel dat het reinigingsborsteltje dat ik uitgetest heb snel vies wordt. Dat houdt mij toch een beetje tegen bij zo’n apparaat. Maar ik wil het zeker weten een keer proberen!

 2. 13 januari 2016 / 6:43 AM

  ik denk dat ik ze allebei te hard voor mijn huid zou vinden. Zou denk ik eerder sparen voor een clarasonic 🙂

 3. 13 januari 2016 / 6:53 AM

  Ik heb een reinigingsborstel van Braun op mijn verlanglijstje staan. Misschien wel een stuk duurder, maar ik heb er goede reviews van gelezen. En even tussen de haakjes: je maakt prachtige foto’s!

 4. 13 januari 2016 / 7:43 AM

  Ze klinken wel fijn maar ben eerst nog mijn borstel van orliflame aan het testen!

 5. 13 januari 2016 / 7:49 AM

  Leuk dat je hier twee verschillende en betaalbare product reviews hebt. De peelingpad dat lijkt mij interessant. Ik gebruk zelf al reinigingsborstel van Olaz.

 6. 13 januari 2016 / 9:37 AM

  Ik wil ook graag een reinigingsborstel proberen! Lijkt me echt heerlijk! De peeling pad lijkt me daarentegen wat te hard.

 7. 13 januari 2016 / 12:56 PM

  Zelf heb ik een clarisonic en die wil ik niet meer kwijt! mijn huid is na de clarisonic met ha-ra behandeling helemaal schoon en glad! heerlijk! liefs x

 8. 13 januari 2016 / 12:57 PM

  Ik gebruik een spons maar met de pad kom je ook wel diep hoor denk ik! De borstel lijkt me te grof voor mijn gevoelige huid!

 9. 13 januari 2016 / 6:45 PM

  Ik gebruik zelf liever elektrische borsteltjes en ook het liefst zo zacht mogelijk om mijn huid te sparen.

 10. 13 januari 2016 / 8:24 PM

  De peelingpad lijkt mij ook een fijnst, al heb ik zelf de VisaPure waar ik nog steeds dolblij mee ben 🙂
  X

 11. 13 januari 2016 / 8:26 PM

  De peelingpad lijkt mij wel wat ook handig als je op reis bent <3

 12. 14 januari 2016 / 8:12 AM

  Een reinigingsborstel zal voor mijn gevoelige huid denk ik ook iets te grof zijn. De peelingpad lijkt mij net iets fijner. Ik heb zelf ook zo iets in huis liggen, maar vergeet het elke keer om te gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.