Home » Ontdek de voordelen van Koreaanse cosmetica

Ontdek de voordelen van Koreaanse cosmetica

Heb je weleens gehoord van Korean Beauty? Op het gebied van gezichtsverzorging is dit al een tijdje een trend. Korean Beauty, ook wel K-Beauty genoemd is afkomstig uit Zuid-Korea. In Zuid-Korea en in andere Aziatische landen is een egale en stralende huid een teken van schoonheid. Vrouwen beginnen al op jonge leeftijd met het verzorgen van hun huid. In veel Westerse landen, waaronder Nederland, beginnen we pas met smeren als de eerste rimpels verschijnen. Daarnaast is niet alleen onze huid een teken van schoonheid. Ons haar en onze make-up maken het plaatje compleet. In Zuid-Korea gebruiken vrouwen nauwelijks make-up. Make-up wordt vooral aangebracht om de huid te benadrukken. De zon vermijden en rimpels en pigmentvlekken voorkomen is belangrijk voor Zuid-Koreaanse vrouwen. Zo blijft de huid egaal en zo blank mogelijk. Aangezien in Zuid-Korea de aandacht ligt op de gezichtsverzorging kunnen we hier in Nederland heel wat van leren. Ontdek de voordelen van Koreaanse skincare.

Hydratatie

De basis van een gezonde en stralende huid is hydratatie. Hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed in Koreaanse gezichtsverzorgingsproducten. Een huid die voldoende vocht heeft opgenomen biedt een extra beschermingslaag tegen schimmels en bacteriën. Ook het eventuele trekkerige en jeukerige gevoel van een droge huid behoort tot het verleden. Met een gehydrateerde huid zie je er stralender en jonger uit. Je huid voelt zachter en minder gevoelig.

De Koreaanse tienstappen-routine

Veel Aziatische vrouwen doorlopen maar liefst tien stappen voordat ze de deur uitgaan als het gaat om hun gezichtsverzorgingsroutine. Heb jij niet zoveel tijd? Er zijn steeds meer Koreaanse skincare producten die je helpen tijd te besparen. Sla het reinigen van je huid nooit over en wissel producten voor je gezichtsverzorging af, afhankelijk van het seizoen en de behoefte van je huid. Vergeet ook je ogen niet en maak zo nu en dan gebruik van een oogmasker.

Double cleanse

Ook als je geen tijd hebt om uitgebreid je gezicht te verzorgen is het belangrijk dat je deze stap niet overslaat. Dit is de basis van K-Beauty. Bij de double cleanse of dubbele reiniging verwijder je eerst je make-up en vuil van je gezicht met een cleanser op oliebasis. Vervolgens verwijder je de olieresten met een schuimende reiniger. Dit helpt ook tegen verstopte huidporiën. Je kiest voor een milde en hydraterende reiniger om te voorkomen dat je huid uitdroogt.

Goede basisproducten

Als je huid schoon is, gebruik je een toner om het huidoppervlak te herstellen. Ook het aanbrengen van dag- en nachtcrème maakt onderdeel uit van je dagelijkse routine. Als je meer tijd hebt, breid je je routine uit.

Stappen die je niet elke dag hoeft te doorlopen

Probeer twee tot drie keer per week je huid te scrubben om dode huidcellen te verwijderen. Om je huid te voorzien van extra voedingsstoffen gebruik je twee keer per week een sheetmasker. Vergeet ook niet je huid te beschermen tegen de zon.

Delen: