Home » Onmisbare nagelverzorgingstips voor de wintermaanden

Onmisbare nagelverzorgingstips voor de wintermaanden

Sommigen van jullie kunnen waarschijnlijk niet wachten op de winter, maar onze handen en nagels denken hier anders over! De kou en droge lucht kunnen een ramp zijn voor de gezondheid van je nagels. Maar wie heeft zin in een hele dagelijkse nagelverzorgingsroutine tijdens de koude maanden? Dan heb je geluk dat wij een paar eenvoudige tips hebben waarmee je je nagels toch in topvorm hunt houden tijdens de winter. 

Verzorg je nagels 

Gezonde nagels begint al bij het verzorgen van je nagelriemen. Dat stukje huid aan het einde van je nagels heeft een belangrijke functie. Nagelriemen zijn namelijk het natuurlijke schild van je nagels dat ze tegen ziektekiemen beschermt. Echter drogen ze sneller uit tijdens koud weer, wat weer kan leiden tot nagelbreuk. Probeer je nagelriemen daarom elke dag in te smeren met een beetje nagelriemolie, niet alleen na een nieuwe set gellak nagels.

Gebruik geen agressieve zepen 

Probeer ook agressieve zepen te vermijden tijdens de winter. Deze ontdoen je nagels en huid namelijk van hun natuurlijke oliën, wat ze eerder vatbaar maakt voor barsten. Probeer in plaats daarvan juist zeep te gebruiken die vochtinbrengende ingrediënten bevat, of smeer je handen goed in met een voedende lotion na het wassen. 

Houd je nagels kort 

Ja, wij zijn ook fan van lange nagels. Maar overweeg een kortere nagelstijl tijdens de winter. 

Als het koud is, worden de nagels zwakker, en brozere nagels breken natuurlijk minder snel als ze korter zijn. 

Regelmatig vijlen 

Dat vervelende gevoel wanneer je nagels vastzitten in je handschoen of sjaal herkent iedereen wel, of niet. Daarom is het van belang om je nagels regelmatig te vijlen. Het is handig om een reservevijl in je tas te hebben in het geval van dat. En wist je dat het beter om natte nagels te vijlen? Dit komt doordat flexibele nagels minder snel splijten. Bekijk de beautyproducten bij nagelgroothandel.nl voor diverse soorten vijlen en andere verzorgingsproducten. 

Gebruik je nagels niet als gereedschap 

Het is zo handig om je nagels te gebruiken om dingen mee te openen of om stickers mee af te pulken. Zeker tijdens de drukke feestdagen. Maar het is een no-go! Je nagels zijn kwetsbaar en door ze te gebruiken voor dit soort taken, kan leiden tot pijnlijke barsten. 

Door deze eenvoudige tips te gebruiken tijdens de winter, kun je ervoor zorgen dat je nagels gezond en sterk blijven! Voor altijd mooie nagels, ongeacht het seizoen! 

Delen: