Home » Je badkamer omtoveren tot wellness

Je badkamer omtoveren tot wellness

Er zijn zo veel mooie badkamers te vinden. Laatst was ik in een winkel en daar hadden ze rosé gouden douchekranen. Zo mooi! Helemaal in combinatie met de wit marmeren tegels zag het er perfect uit. Als je het in een hotel tegen zou komen, dan zou je helemaal blij worden. Nu moet ik zeggen dat ik onze badkamer ook heel fijn vind. Vooral nu we een nieuwe spiegel hebben, sta ik er extra vrolijk mijn tanden te poetsen en mijn haar te doen.

Maar ook al heb je een fijne badkamer, toch kun je het zelf altijd nog net wat fijner maken. Ik heb een paar tips onder elkaar gezet die er voor zullen zorgen dat je nog net iets meer dat gevoel van Wellness in je badkamer krijgt. Oh, en is jouw badkamer nog niet helemaal naar je zin, dan zijn deze tips ook perfect! We laten het licht namelijk uit. 🙂

Stap 1: Kaarsjes

Eén van de fijnste dingen om gelijk heel veel sfeer in de badkamer te krijgen is door het licht uit te houden en kaarsjes aan te steken. Het warme licht dat een beetje heen en weer danst zorgt er gelijk voor dat je je gaat ontspannen.

Stap 2: Gezichtsmaskertje

Ik hoor heel vaak dat meiden het heerlijk vinden om een gezichtsmaskertje op te doen, maar hier geen tijd voor hebben. Hier heb ik een perfecte oplossing voor. Breng het gezichtsmaskertje aan voordat je onder de douche gaat. Vervolgens was je je haren, sop je jezelf lekker in en tenslotte spoel je het gezichtsmaskertje weer van je gezicht af. Geen gedoe en zo voel je je nog lekkerder en schoner als de de douche uitstapt.

Stap 3: Een heerlijke geur

Ik kan enorm genieten van lekkere doucheproducten. Het liefst heb ik eentje met een heerlijke geur en die lekker schuimt, zodat je je zelf onder een dikke laag schuim kan verstoppen. Toch moet ik wel zeggen dat ik overdag meer van frisse, bloemige geuren hou en ’s avonds liever voor voor een wat zachtere of warmere geur ga. Het is maar net waar je op dat moment blij van wordt. Zorgt er daarom voor dat je een paar verschillende doucheproducten bij de hand hebt.

Stap 4: Muziekje

Toen ik net bij mijn man (destijds natuurlijk nog mijn vriend) kwam wonen, viel het mij op dat hij altijd muziek onder de douche aan had staan. In het begin vond ik dit maar raar, want zo sta je natuurlijk nog veel langer onder de douche. Maar toch was ik snel om. Je kan nog steeds bepalen hoe lang je onder de douche staat en zodra je de kraan dichtdraait, kun je nog lekker van het muziekje genieten. Helemaal als je een lange dag gehad heb of lekker vrolijk wakker wilt worden, is het heel fijn om een muziekje aan te hebben. En ja, zingen en dansen onder de douche is zeker toegestaan.

Stap 5: Body lotion

Nadat je lekker gedouched hebt of heerlijk in bad hebt gelegen is het wel zo fijn om je huid nog even in te smeren met een lekkere body lotion. Het is even een werkje, maar je huid wordt er zo zacht door! Vooral voordat ik naar bed ga vind ik het fijn om mijn huid in de smeren. De geur blijft dan nog goed hangen en op één of andere manier vind ik het fijn om helemaal schoon mijn bedje in te duiken.

Stap 6: Comfy outfit

En tot slot leg je natuurlijk je favoriete comfy outfit klaar. Een leuke pyjama, een zachte trui waar je bijna in kan wonen, een lekkere badjas of iets uit de kast van je liefje. Je lievelingssokken of je pantoffels aan en je voelt je vast helemaal zen!

Nog even wat heerlijke producten!


Mocht je trouwens nieuwsgierig zijn naar de tegels die ik in de badkamerwinkel tegenkwam? Ze leken erg veel op de Diamond Gold Mat Wit Marmer Look vloertegels bij www.douche-concurrent.nl.

Delen:

7 Reacties

 1. 19 februari 2020 / 6:35 AM

  Hele fijne inspiratie. We hebben vorig jaar de badkamer verbouwd en ben er nog steeds heel blij mee. Vooral de styling vond ik leuk.

 2. 19 februari 2020 / 7:45 AM

  Ik geniet ook echt elke dag van onze nieuwe badkamer. Het is zoveel leuker om nu onder de douche te staan;-) Ik gebruik meestal een overnight gezichtsmaskertje, maar als ik een ‘gewoon’ gezichtsmasker gebruik, doe ik dat inderdaad ook altijd voordat ik ga douchen. Dan kun je het masker een stuk makkelijker afspoelen.

 3. 19 februari 2020 / 8:41 AM

  Wat een fijn artikel vol inspiratie! Je inspireert me om misschien ook eens muziek aan te zetten als ik onder de douche sta. Misschien ben ik dan ook wel helemaal om 🙂

 4. 19 februari 2020 / 9:38 AM

  Wat een heerlijke inspiratiepost! 🙂

 5. 19 februari 2020 / 11:51 AM

  Prachtige foto’s maar ik weet zeker dat dat plantje binnen een week van dat randje is gevallen en dat die kaars met luchtje uit is voor die echt gebrand heeft. Ik ben vooral van praktisch en heb dus wel een badborstel.

 6. 19 februari 2020 / 2:52 PM

  Oh door je artikel krijg ik spontaan zin in me-time. Lekker badderen met een maskertje, muziekje en kaarsjes aan. Ik denk dat ik dat vanavond maar lekker ga doen!

 7. 20 februari 2020 / 11:19 AM

  wauw die eerste twee foto’s zien er mega goed uit! Jammer genoeg hebben wij in dit huis geen bad, dus soms wil ik gewoon even naar mijn ouders terug gaan en van die badkamer genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.