Home » Deze plekjes moet je bezoeken als je in Londen bent!

Deze plekjes moet je bezoeken als je in Londen bent!

Londen is een hele unieke stad waar onwijs veel te zien en te ontdekken valt. Zodra je in deze sprookjesachtige stad beland ben, heb je gelijk het idee dat je je in een hele andere weekend bevind. De panden zijn prachtig, de straten zijn versierd met mooie planten en je kan je er zeker een hele lange tijd vermaken door alleen te kijken naar het mooie karakter van deze stad.

Je hebt er natuurlijk de Tower Bridge en de Big Ben. En ook zie je van die leuke telefooncellen en die rode bussen.Maar buiten dat om is er nog zo veel meer te zien. Een aantal van deze mooie plekjes heb ik onder elkaar gezet!

Peggy Porschen

Je hebt het waarschijnlijk al een keertje voorbij zien komen op instagrs; Peggy Porschen. Bij dit prachtige pandje kan je heerlijke gebakjes bestellen, die er ook nog eens waanzinnig uitzien. Bestel een lekker drankje en één van de mooie taartjes en je wilt er niet meer weg. Alles wordt met liefde gemaakt en straalt het er van af.

Covent Garden

Covent Garden is een plekje in Londen vol met gezellige terrasjes en leuk winkeltjes. Je kijkt je ogen uit! Het is er enorm sfeervol en door de straatartiesten is er altijd wel wat te zien.

Notting hill

Notting Hill kennen jullie waarschijnlijk allemaal wel van de gelijknamige film. Dit plaatsje is zo lief! En mag daarom ook zeker niet overgeslagen worden. Mooie panden, in allerlei kleuren. En vergeet vooral de boekenwinkels niet.

Biscuiteers

Een café in Notting Hill waar je ook even een bezoekje aan moet brengen is Biscuiteers. En zeg nu zelf, bij het zien van dit leuke café word je toch gelijk verliefd! Het is een echte eyecatcher en je kan er onwijs veel lekkere koekjes bestellen.

St. Luke’s Mews

St. Luke’s Mews is een straat in Notting Hill en is waarschijnlijk de mooiste straat van heel Londen. De huizen hebben pastelkleuren en worden omringd door prachtige bloemen en planten.

En wat ook wel heel leuk om te weten is is dat deze straat terug te zien is in de film Love Actually!

Hillgate Place

Kan je geen genoeg krijgen van de mooie, gekleurde gevels? Breng dan nog een bezoekje aan Hillgate place. Hier lijken de woningen op één grote pastelkleurige regenboog.

Afternoon Tea

Als je in Londen bent dan moet je natuurlijk ook genieten van een afternoon tea. Afternoon tea is een momentje van de dag dat erg op de high tea die wij in Nederland kennen. (Dankzij de Engelse kennen we de high tea!) Het gaat vaak samen met lekkere hapjes, petit fours en scones. Oh, en vergeet de thee met een wolkje melk niet.

Wil je tenslotte nog een souvenir meenemen, breng dan een bezoekje aan Twinnings Tea. Dit 300 jaar oude theewinkeltje heeft een ruim assortiment aan de lekkerste theesmaken, zodat je thuis toch nog kan genieten van je tripje naar Londen.

Ben jij al eens in Londen geweest?

Delen:

8 Reacties

 1. chucky1012
  6 augustus 2019 / 3:47 PM

  Fijne tips

 2. 6 augustus 2019 / 7:36 PM

  Ik vind Londen zo’n leuke stad! Ik ben er volgens mij inmiddels drie keer geweest, maar toch zijn er volgens mij nog genoeg plekjes die ik kan ontdekken, zoals Peggy Porschen en de gekleurde huizen in Notting Hill.

 3. 7 augustus 2019 / 7:55 AM

  Wow, en wat een mooie foto’s heb je gezocht! Nu wil ik naar Londen.

 4. 7 augustus 2019 / 8:11 AM

  Mooie plekjes! Het is heel lang geleden dat ik in Londen ben geweest.

 5. 7 augustus 2019 / 8:40 AM

  Londen is geweldig! Ik ben er al een aantal keer geweest maar blijf me verbazen over de mooie gebouwen, leuke winkels, de parken, bezienswaardigheden en leuke eettentjes!

 6. 7 augustus 2019 / 2:41 PM

  Wauw er zitten echt leuke hofspots bij! Ik ben eens in london geweest, maar zou graag weer eens heen willen voor de tweede keer.

 7. 9 augustus 2019 / 3:52 PM

  Wat een mooie plekjes allemaal. Een paar ken ik er! Covent garden vond ik zelf ook heel erg leuk. Wij liepen hier dus per toeval tegenaan. Er zit ook heel schattig taartenzaakje daar ; Birgit’s bakery, met allemaal super lekkere gebakjes. Daar wil ik nog wel een keer naar terug. Ik weet nog dat wij een high tea wilden boeken in ons hotel maar dat kennen ze daar niet. In Londen heet het echt een afternoon tea;-) Sketch is trouwens ook leuk, wel duur, maar ZO mooi!

 8. 12 augustus 2019 / 11:32 AM

  Mooie foto’s!! Londen is zó leuk!
  Wij zijn er in het voorjaar geweest en zijn toevallig ook naar Peggy Porschen, Covent Garden en Notting Hill geweest. Zou zo weer terug willen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.