Home » De ultieme baardverzorging

De ultieme baardverzorging

Een mooie hoeveelheid gezichtshaar is het begin van een geweldig mooie baard. Alleen hoe zorg je nu voor de baard, zodat je er helemaal tevreden mee bent? Daar komt wat meer bij kijken inderdaad. Gelukkig is er zoveel op de markt dat die geweldig gestylde baard ook binnen jouw handbereik ligt. Hier lees je over wat je te doen staat voor de ultieme baardverzorging!

baardverzorging

Baard knippen en trimmen

Een baard is mooi als het de juiste vorm heeft. Anders wordt het al snel een rommelig iets dat verre van aantrekkelijk is. Daarom ishet  voor de ultieme baardverzorging nodig om te knippen en te trimmen. Zo gaat de groei mooi gelijk op en dat is veel verzorgder. Voor het knippen is het belangrijk dat je een scherpe schaar hebt. Verder is trimmer met trimmerkam en een precisiehulpstuk handig. Daarmee kun je het net even zorgen voor meer finesse.

Voor het knippen van de baard is het goed dat deze droog en schoon is. Daarnaast moet je vooraf de baard goed doorkammen, zodat er geen klitten in de baard zitten. Kammen doe je met de groeirichting mee, van je oor naar je kaak. Je moet het haar afknippen aan de buitenkant van de kam. Kijk goed als je gaat knippen, want eenmaal eraf is eraf en dan duurt het weer een tijdje voor het weer aangroeit.

Kam vervolgens de baard nogmaals, kijk of alles klopt en knip nu ook de kin en de snor. Nu kun je alles meer fintunen met een trimmer.

Niet iedereen krijgt overal een even mooie baardgroei. Soms past daardoor een ander model baard beter. Dit is een kwestie van uitproberen.

baardverzorging

Baardverzorging

Er zijn verschillende middelen om de baard te verzorgen. Zo heb je bijvoorbeeld baardolie, pomade, baardwax, baardzeep, baardshampoo en ga zo maar door. Daarbij is baardolie verzorgend, pommade en baardwax voor het stylen en baardzeep en baardshampoo voor het wassen van de baard. Sowieso is iets voor het wassen, stylen en het verzorgen belangrijk, als je echt wil gaan voor de ultieme baardverzorging. Met de beste baardolie ervaar je veel voordelen.

Bijhouden

De beste baardverzorging is er eentje die niet stopt. Het is dus belangrijk dat je de baard elke keer weer bijwerkt met knippen en trimmen. Soms is scheren ook nodig. Het mooie is wel: hoe langer de baard, hoe minder werk. Bij korte baarden kost het bijhouden namelijk meer werk. Daar waar je met een lange baard twee keer in de week moet bijwerken is dat met een korte baard als snel om de dag. Blijf ook je baardverzorgingsproducten gebruiken.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.