Home » Curly girls opgelet: de beste tip voor krullend haar

Curly girls opgelet: de beste tip voor krullend haar

Wanneer je om je heen kijkt, zal het je opvallen hoeveel verschillende soorten kapsels er bestaan. Naast steil haar beschikken veel vrouwen over prachtig krullend haar. Er zijn genoeg dames met steil of sluik haar die maar wat graag over een mooie bos krullen zouden beschikken. Waarom jij wel of geen krullen hebt, lees je in dit onderzoek.

Ben je gezegend met een volle bos krullen en wil je er alles aan doen om ze mooi mogelijk te laten shinen? Dat snappen we helemaal! Er zijn allerlei handige tips, trucs en producten om je krullende haar goed te verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan krullen gel of slapen op een zijden kussensloop. In dit artikel lees je er meer over.

Was je krullen vooral niet te vaak: maximaal 1 keer per week

Hoe lekker het ook is om met een vers gewassen bos krullen rond te lopen, wordt het toch afgeraden om je haren meerdere keren per week te wassen. Sterker nog: was je haar maximaal één keer per week om je krullen zo mooi mogelijk te houden. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat krullen een stuk kwetsbaarder zijn dan steile haren.

Wanneer je ervoor kiest om je haren vaker dan één keer per week te wassen dan is de kans groter dat je krullen uitdrogen of juist snel afbreken. Het is misschien even wennen om niet dagelijks of om de dag met shampoo in de weer te gaan, maar je zal al gauw merken dat dit veel beter is voor je krullen.

Kam je haren wanneer je krullen nog nat zijn

Een andere tip waar je zeker wat aan hebt wanneer je krullen hebt, is: kam je krullen nooit wanneer ze droog zijn. Doe je dat wel dan kam je de hele structuur uit de krullen met als resultaat: een grote bos droge krullen waar amper nog een goede slag in te zien is. Dat is hartstikke zonde van je haar!

Wat je wel kunt (of moet) doen, is je haren kammen wanneer de krullen nog nat zijn. Doe dit bijvoorbeeld onder de douche of direct nadat je gedoucht hebt. Op die manier zullen je krullen goed in vorm blijven. Let er trouwens wel op dat je niet een standaard borstel gebruikt, maar een grove kam. Daarmee worden je krullen weer als vanouds.

Kies alleen voor stylingproducten die bij je krullen passen

Je weet waarschijnlijk als geen ander dat je met krullen altijd bepaalde stylingproducten nodig hebt om ze een beetje in toom te houden. Welke producten dat zijn, hangt af van je krullen en van je wensen. Wat bijvoorbeeld een aanrader is, is speciale krullen gel. Hiermee zorg je ervoor dat je krullen voor langere tijd in de gewenste vorm blijven zitten.

Ook prettig: krullen gel zorgt er eveneens voor dat je haren niet pluizig worden, iets dat nogal eens gebeurt met krullen. Ga je voor een kwalitatief product dan beschermt de gel je krullen ook nog eens voor weersomstandigheden en andere externe factoren. Zeg maar dáág tegen pluizig haar wanneer je over goede krullenproducten beschikt. Hoe fijn is dat?

Koop shampoo en conditioner voor krullend haar

Door de jaren heen zijn er ontzettend veel verzorgingsproducten op de markt gekomen, ook voor krullend haar. Hoewel je misschien denkt dat shampoo en conditioner voor krullen een marketingstunt zijn, willen wij je vertellen dat dat zeker niet zo is. Er is natuurlijk een verschil in kwaliteit te ontdekken, maar er zijn inmiddels echt goede shampoo’s en conditioners speciaal voor krullen te koop.

Deze zogeheten cg conditioner en shampoo is speciaal bedoeld om je krullen te laten stralen. Meestal bevatten ze natuurlijke oliën die bedoeld zijn om droog en beschadigd haar te laten herstellen. Dat is precies wat je nodig hebt wanneer je over een bos krullen beschikt. Je haren gaan ervan stralen, mits je ze dus maximaal een keer per week wast en niet vaker.

Slaap op een zijden kussensloop voor mooie krullen

Tot slot nog een simpele tip waarmee je ervoor zorgt dat je krullen in goede staat blijven: slaap op een zijden kussensloop of een ecologische zijden kussensloop. Er zijn al genoeg vrouwen met krullen die hier echt bij zweren, omdat het zo goed werkt. Je out of bed look is onherkenbaar, omdat je krullen vaak direct in model zitten na een nacht slapen op zo’n kussensloop.

Er zijn nog veel meer voordelen te ontdekken aan zijden kussenslopen. Zo zou je er minder rimpels van krijgen, omdat je zonder slaapvouwen in je gezicht wakker wordt en krijg je er een mooie, gezonde huid van. Heb je bijvoorbeeld last van acne of puistjes dan zit je met een zijden kussensloop helemaal goed. Ook je krullen worden er mooi glanzend en zacht van.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.