Home » Mijn plannen na mijn zwangerschap

Mijn plannen na mijn zwangerschap

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten verwachten wij in augustus ons tweede kindje. Ik heb er onwijs veel zin in, al moet ik wel zeggen dat deze zwangerschap mij toch iets zwaarder valt. Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik eigenlijk nergens last van. De (bijna) negen maanden ging ik fluitend door en zelfs de dag voordat ik ging bevallen heb ik nog in de tuin wat onkruid weggehaald.

Dit keer is het een ander verhaal. Ik had al snel wat last van mijn rug en dat wordt er niet minder op als je de hele dag een kindje dat nog niet kan lopen moet tillen en die het ook erg leuk vindt als je met haar op de grond speelt. Ik vind het erg leuk om zwanger te zijn, maar toch zijn er een paar dingen waar ik naar uitkijk. Deze plannen heb ik alvast onder elkaar gezet.

Op mijn buik slapen

Als ik ’s avonds in bed lig, dan weet ik niet hoe ik moet liggen. Het liefst slaap ik op mijn buik, maar ja, dat gaat natuurlijk niet echt meer. Ik weet nog wel dat ik dolblij was dat ik na mijn vorige zwangerschap weer op mijn buik kon liggen. Met mijn gezicht half in het kussen en genieten maar!

Flexibeler voelen

Ik plof de laatste tijd letterlijk in de bank, wandelen wordt zwaarder en ook als ik in bed lig voel ik mij soms wel een walvis. Mijn dochtertje kruipt ondertussen als een sneltrein de kamer door en die wil ik natuurlijk bij kunnen houden. En ja, ze is me de laatste tijd wel te snel af. Gelukkig vindt ze het ook erg leuk om mij als een hoge berg te zien en op me te klimmen terwijl ik languit op de grond lig. Haha, je ziet het vast nu voor je! Het is erg gezellig om op deze manier te spelen, maar men, wat zou het fijn zijn als ik gewoon weer met volle snelheid achter haar aan kan lopen en kruipen.

Deelnemen aan Happy Weight

Tijdens mijn vorige zwangerschap ben ik niet zo veel aangekomen. Ik denk net 10 kilo. Maar tussen beide zwangerschappen in ben ik wel wat aangekomen. Ik had een grote liefde voor M&M’s en lichaamsbeweging was ver te zoeken. Na deze zwangerschap wil ik het anders gaan doen en mijn oude lichaam weer terug krijgen. Nu kwam ik erachter dat je bij een aanvullende verzekering (en die heb ik) ook het Happy Weight-pakket volledig vergoed krijgt. Het Happy Weight-pakket is een bestaande uit:

 • 15 informatieve les-/weekdelen
 • Praktische voedingskeuzelijst
 • Beweegplannen naar keuze
 • Huiswerktoetsen
 • Dopper-drinkfles
 • Stappenteller met 3d-sensor
 • Happy Weight inspiratiereceptenboek (niet in de winkel verkrijgbaar)
 • Praktische taillemeter

Het complete pakket “Happy Weight Personal” kost tijdelijk slechts 115 euro (normale prijs 149,-). En het fijne aan dit pakket is dat er geen extra kosten bijkomen, je geen poeders, pillen of shakes hoeft te kopen en natuurlijk de 100% vergoeding Happy Weight door Zilveren Kruis (geen eigen risico). Oftewel, het is dus dan helemaal gratis!

Eten wat ik wil

Ik kijk er enorm naar uit om straks weer zalm, carpaccio, sushi en rundvlees te kunnen eten. Oh, en ik vergeet bijna de lekkere Franse kaasjes! Het liefst een beetje gesmolten om er met stokbroodjes in te kunnen dippen of op een toastje. Dit wordt zo genieten, haha! Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig met mijn vorige plan, maartoch past het perfect in het Happy Weight-plan. Het uitgangspunt van Zilveren Kruis is dat je met gewone voedingen gewoon gezond gewicht kan krijgen en deze kan behouden. Ik ben zelf dol op eten, dus dit plan klinkt als muziek in mijn oren. 😀 Anders zou ik het vast niet volhouden. Dus kom maar door met die lekkere broodjes carpaccio, onbeperkte bordjes sushi en mijn favoriete courgette soep met zalm. Mmm!

Wat zijn jouw plannen voor de komende tijd?

Delen:

5 Reacties

 1. chucky1012
  26 mei 2020 / 7:50 AM

  Wel een heel goed plan,….

  Een mooie dssg

 2. 26 mei 2020 / 8:37 AM

  Niet meer op mijn buik kunnen slapen lijkt mij ook geen feestje 😉 Dat is toch echt mijn favoriete slaaphouding. Ik kan me voorstellen dat je naar elk van deze dingen uitziet en dat de combinatie van zwanger zijn en een klein meisje hebben rondlopen best pittig is. Veel sterkte met de zwangerschap!

 3. 26 mei 2020 / 10:26 AM

  haha sushi carpaccio filet american ik zou mezelf ook zo moeilijk kunnen inhouden! ik snap dat wel!

 4. 26 mei 2020 / 11:18 AM

  Mooie plannen! Ik kan me voorstellen dat het wel intense periode is. Ik wens je heel veel sterkte met de zwangerschap!

 5. 27 mei 2020 / 2:50 PM

  Alles wat je benoemt onder stukje eten wat ik wil is lekker haha. Lijkt mij ook aan de ene kant best wel lastig om dat al die tijd niet te mogen eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.