Home » Mijn 5 tips voor tijdens je zwangerschap

Mijn 5 tips voor tijdens je zwangerschap

Mijn laatste weekjes van mijn zwangerschap zijn inmiddels ingegaan en wat is de tijd snel gegaan! Ongelofelijk, want het lijkt nog maar pas geleden dat we het aan iedereen vertelde. Daarnaast moet ik ook zeggen dat ik mij erg goed voel. Ik had verwacht dat de zwangerschap een stuk zwaarder zou zijn, maar gelukkig valt dit reuze mee. Ik heb niet veel zwangerschapsklachten en ik ben eigenlijk nog geen één dag ziek geweest. (Hopelijk blijft dit zo). Daarom heb ik nog veel kunnen doen en heb ik ook veel van de zwangerschap kunnen genieten. 

Het leek mij een leuk idee om mijn 5 tips voor tijdens een zwangerschap met jullie te delen. Tips waar ik tot nu toe erg veel aan gehad heb en die ik iedereen aan kan raden die in hetzelfde schuitje als ik zitten. Benieuwd welke 5 tips in aan kan raden? Hier komen ze!

Begin al vroeg met het inrichten van de babykamer

Eén van de leukste dingen om te doen vond ik het inrichten van de babykamer. De kamer was voorheen een soort van kledingkamer en deze is nu omgetoverd tot een heel lief babykamertje waar ik iedere dag wel even een kijkje neem. Wij zijn al vroeg begonnen met het schilderen en het inrichten van het kamertje en eigenlijk kan ik dit iedereen aanraden. In het begin van je zwangerschap ben je vaak wat fitter en wat mobieler, waardoor je meer kan doen. Natuurlijk kan manlief je ook heel goed helpen, maar hoe leuk is het om zelf gewoon aan de slag te gaan met het inrichten van het kamertje! Daarnaast is het kamertje een fijne plek geworden die er ook voor zorgt dat het je het gevoel geeft dat de baby er straks heerlijk kan slapen en dat scheelt minder stress aan het einde van je zwangerschap.

Koop genoeg

Er zijn op internet zó veel lijstjes te vinden met allerlei spullen die je nodig hebt als je een baby verwacht. Ook mensen om je heen zullen je heel wat adviezen geven. Maar geloof me, niet alles op de lijstjes heb je nodig. Vooral als je niet heel veel te besteden hebt is het verstandig om goed te kijken wat je nu wel nodig hebt en wat eventueel nog wel eventjes kan wachten. Want een bezoekje aan de Hema kan best door iemand uit je familie gedaan worden en desnoods bestel je het op internet. Vaak heb je het dan alsnog de volgende dag in huis. Ik vond het zelf fijn om aan de verloskundige of aan de kraamzorg te vragen of je bepaalde dingen gelijk al nodig hebt. Zij hebben er verstand van en zouden je zeker niet op kosten willen jagen. Ook zou je gebruik kunnen maken van een lijstje van een zorgverzekering. Ook een zorgverzekering heeft er geen commerciële gedachten achter bedacht. Maar vergeet de lijstjes van de Prenatal of andere Babywinkels. (Tenzij je natuurlijk geld te veel hebt).

Houd een dagboekje bij

Tijdens de afgelopen maanden heb ik een soort van mini dagboekje bijgehouden. Ik schreef op hoe ik mij voelde, waar ik mee bezig was en wat er om me heen gebeurde. Het lijkt me erg leuk om dit over een paar jaartjes terug te lezen, bijvoorbeeld tijdens een volgende zwangerschap, of om het later aan mijn dochter te geven. Het kost maar een kleine moeite en ik weet zeker dat het later een mooi boekje is om door te lezen. Eventueel kun je je dagboekje nog wat extra leuker maken met wat kleurtjes, plaatjes of (echo)foto’s.

Plan een fotoshoot

Deze tip is eigenlijk een tip die ik van veel mensen om me heen kreeg en waar ikzelf niet zo heel snel aangedacht heb. Veel mensen om me heen zeiden dat je je bolle buikje op foto vast zou moeten leggen. De periode dat je zwanger bent gaat echt razend snel voorbij, waardoor je misschien vergeet om er foto’s van te maken. Daarom hebben mijn man en ik een fotoshoot gedaan. Het was erg leuk om dit samen te doen en het resultaat is ook erg mooi geworden. De foto’s ga ik ook in het dagboekje plakken, zodat ik ze later terug kan kijken.

Maak iets persoonlijks

Deze laatste tip is eigenlijk een hele leuke tip om mee aan de gang te gaan tijdens je zwangerschapsverlof. Je hebt dan wat meer tijd over en aangezien je toch wat meer rust moet hebben kun je beter iets creatiefs gaan doen. Ik heb er zelf voor gekozen om schilderijtjes te schilderen voor aan de muur op de babykamer en ik ben bezig om een mobiele voor aan het bedje te maken. Maar je zou natuurlijk ook bijvoorbeeld een knuffeltje kunnen maken of een gedichtje kunnen schrijven. Het gaat om het idee en hiermee kun je ook gelijk je babykamertje weer een stukje persoonlijker maken.

Delen:

1 Reactie

 1. chucky1012
  8 maart 2019 / 11:42 PM

  Jullie zien er stralend uit.
  Zeer fijne tips.
  Prachtige foto’s.
  Ik zie inderdaad velen pas in de laatste maanden van een zwangerschap een babykamer inrichten etc….
  Maar ik begin al toen ik wist dat ik zwanger was met het klussen ervan…
  Geniet van de laatste loodjes….

  Een fijn weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.