Home » Tips tijdens de warmte

Tips tijdens de warmte

Pfff… Wat is het warm. Drijven jullie ’s avonds ook bijna je bed uit? En willen jullie ook het liefst in een zwembad plonzen? Dat het zomer is, dat is nu wel helemaal duidelijk. Heerlijk natuurlijk, maar soms ook wel echt iets té warm. Kan jij af en toe ook wel wat verkoeling gebruiken? Probeer dan deze tips uit!

Fietsen

Met warm weer wil je het liefst zo min mogelijk doen. Maar toch is het wel lekker om te gaan fietsen. Door de rijwind voelt de warmte veel minder warm aan en ondertussen kan je lekker een beetje bijkleuren. Vergeet je alleen niet in te smeren.

Voetenbadje

Voetenbadjes zijn af en toe zo fijn. Helemaal als je van die droge voeten hebt. Maar wist je ook dat het heel erg lekker is als het bloedheet is? Door je voeten te koelen, word je hele lichaam gekoeld. Zo heb je het veel minder warm en ook nog eens zachte voetjes.

Water

Water is eigenlijk het enige drankje dat echt dorstlessend is. Doe er wat schijfjes citroen, wat muntblaadjes en vooral lekker veel ijsblokjes in.

Ramen open

Doe ’s morgens de ramen wijd open. Zo kan er nog net wat frisse lucht binnen komen. Doe de ramen weer dicht zodra het buiten weer warm begint te worden. Wapper ook een paar keer met de autodeur voordat je in gaat stappen. Door het gewapper wordt de warme lucht uit de auto getrokken.

Doe geen grote apparaten aan

Hoe graag je je ook met het huishouden bezig zou willen houden, soms is het toch wel even verstandig om het te laten zoals het is. Een wasmachine, een vaatwasser en een stofzuiger worden erg warm als je ze gebruikt en daardoor zal de temperatuur in huis ook sneller oplopen.

Waterballonnen

Ga naar de Action en koop een zakje waterballonnen. Je bent nooit te oud om te spelen en lol te maken!

Naar het zwembad

Kies een openlucht zwembad uit en ga er naar toe. Dit is niet alleen erg leuk, het geeft je vaak ook het ultieme vakantie-gevoel!

Waterijsjes

Italiaans ijs of Magnums zijn natuurlijk heerlijk, maar ze zorgen er uiteindelijk alleen maar voor dat je nog meer dorst krijgt. Kies daarom liever voor waterijsjes. Vooral zelfgemaakte waterijsjes zijn super lekker! Op internet vind je talloze recepten. Recepten om zelf waterijsjes te maken

Vers fruit

Fruit is gezond, het is lekker zoet en het bevat veel vocht. Het is daarom het perfecte moment om een hele grote fruitsalade te maken en hier lekker veel van te smullen. Druiven, aardbeien, meloen, kersen. Leef je lekker uit!

Een koud washandje

Kan je je warmte niet meer kwijt? Doe dan een washandje onder de koude kraan en het hem op je huid. Je voorhoofd of voorhoofd is erg lekker. Maar door het washandje op je polsen neer te leggen koelt je hele lichaam af.

Cocktails

Cocktails horen bij de zomer! Haal alle ingredienten in huis en maak een grote kan met je favoriete cocktail. Pas wel op met alcohol. Want zon en alcohol gaan niet altijd samen. Maar gelukkig zijn er ook nog heel veel non-alcoholische cocktails te bedenken. Recepten voor non-alcoholische cocktails

Bevroren fles water voor ventilator

Een ventilator zorgt er vaak al voor dat er een windje ontstaat. Erg lekker, maar deze wind is vaak al erg opgewarmd. Zet daarom een bevroren fles water voor de ventilator. Dit zorgt ervoor dat de wind een beetje afkoeld.

Kruidig eten

Ook het vermijden van bepaalde gerechten kan er voor zorgen dat je het minder snel warm hebt. Vooral kruidig eten zou je tijdens de hittegolf eigenlijk over moeten slaan. Maak in plaats daarvan een heerlijke, frisse salade als bijvoorbeeld deze: Frisse salade met aardbei, geitenkaas en parmaham

Naar de supermarkt

Dé plek waar je moet zijn als het super warm is, is de supermarkt. Het moet daar wel koel zijn, anders bederft het eten. Je koelt zo weer af. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat het buiten de supermarkt toch weer wat warmer is.

Delen:

4 Reacties

 1. 9 augustus 2020 / 9:14 AM

  De tip om de stofzuiger niet aan te zetten, heb ik gisteren zelf mogen ervaren, haha. Ik had het inderdaad súperwarm na het aanzetten van de stofzuiger. Oeps! Verder eet ik ook veel vers (of diepvries)fruit, drink ik veel water en probeer ik overdag zoveel mogelijk binnen te blijven en voor de ventilator te zitten.

 2. 9 augustus 2020 / 9:50 PM

  Goede tips! Veel water drinken en klusjes uitstellen die kunnen wachten. Net wat je schrijft, de stofzuiger kan wel eventjes wachten haha.

 3. 10 augustus 2020 / 9:14 PM

  Fijne tips! Had ik ze vanochtend maar gelezen haha, toen ging ik met de stofzuiger in de weer. En alsof dat nog niet heet genoeg was besloot ik dat het een heel geschikt moment was om het gasfornuis naar voren te halen en daar achter schoon te maken… pff dat heb ik geweten!

 4. 11 augustus 2020 / 9:16 AM

  Oh pff, wat een weer he, ik kan er helemaal niet tegen, vannacht ook, ik wist gewoon niet waar ik het zoeken moest. Uiteindelijk ben ik maar rond gaan lopen door het huis en hebben we alle ramen boven tegen elkaar open gezet. En die arme Sketch liep ook maar heen en weer te drentelen. Oh, en wat zul jij het ook warm gehad hebben met de baby in je buik. Hopelijk wacht het baby’tje nog heel even met komen op wat lagere temperaturen, wel zo fijn voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.