Home » 10x leuke tips voor de koude wintermaanden

10x leuke tips voor de koude wintermaanden

 

Wat jammer dat de maand december al weer ten einde is gekomen. Ik vind het toch altijd wel de gezelligste maand van het jaar. En eigenlijk hoop ik altijd dat deze maand zo lang mogelijk duurt. Want eerlijk gezegd vind ik de maanden januari en februari niet zo heel fijn. Het is koud, donker en de dagen voelen zo kort aan. Van mij mag best het voorjaar wel weer voor de deur staan.

Maar we hebben de seizoenen niet in de hand. Dus laten we daarom maar zo veel mogelijk uit de winter gaan halen. Ik heb speciaal voor de donkere maanden 10 dingen onder elkaar gezet die de winter een heel stuk leuker maken. Hier komen ze!

 

Je kamer opnieuw inrichten

De kerstspullen kunnen weer opgeruimd worden. Dit is gelijk ook een goed moment om je kamer een opfrisbeurt te geven. We gaan de komende tijd veel in huis doorbrengen, dus dan mag het er ook extra gezellig uitzien. Scroll door Pinterest, tijdschrift en door Funda om inspiratie op te doen en ga aan de slag.

Je kledingkast opruimen

Heb jij ook geen overzicht meer in je kledingkast? Dan is het tijd om alles er uit te halen, je kleding te sorteren en opnieuw een plekje in je kast te geven. Breng ook een stapel kleding naar de Kringloopwinkel, zodat je andere mensen er blij mee kan maken. Wil je het helemaal perfect doen, hang dan alle jurkjes en jasjes dan op kleur. Dit ziet er zo leuk uit! Meer overzicht betekent minder rust bij het vinden van de perfecte outfit.

Schaatsen

Bij de winter denk je natuurlijk aan sneeuw en ijs. Het is daarom het een heel goed moment om te gaan schaatsen. Doe dit met een stel vriendinnen of romantisch met je liefje. Doe alsof je een ware ijsdanseres bent geworden en daarna hebben jullie natuurlijk een warme chocolademelk verdiend.

 

 

Een etentje of hightea organiseren

De feestmaand is voorbij. Toch betekent dat niet dat je nu geen gezellige feestjes meer kan hebben. Nodig een stel vrienden uit om gezellig mee te eten. Of organiseer een uitgebreide hightea voor jou en je vriendinnen. Oh, en het is natuurlijk ook heel leuk als iedereen iets lekker mee neemt.

Een lekkere taart bakken en deze aan iemand geven

We zijn natuurlijk allemaal massaal aan het sporten en afvallen. Maar toch mag je af en toe ook wel even genieten. Duik de keuken in en bak een heerlijke taart. Breng hem vervolgens naar iemand en ga er samen van genieten. Super gezellig!

Deze kwarktaart gemaakt van choco zoenen is trouwens echt een aanrader. Deze taart is zó lekker!

Zwemmen

Zwemmen is niet alleen erg leuk om in de zomermaanden te doen, maar ook in de winter is het erg fijn. Plons in een lekker warm bad en kom helemaal tot rust. Tijdens de donkere maanden moet je namelijk niet vergeten om “me time” momentjes in te plannen.

Maak een speciaal warm drankje

Warme chocolademelk is het drankje tijdens de winter. Maar hoe leuk is het om dit drankje net wat specialer te maken. Doe er een siroop in, wat slagroom op en maak het af met mini marshmallows en cacaopoeder. Mmm..!!

 

 

Uitwaaien op het strand

Oké, gisteren waaide het misschien iets te hard, maar tijdens de wintermaanden is het best lekker om naar het strand te gaan en een wandeling te maken. Voel de wind lang je waaien en geniet van de mooie, hoge golven.

 

Naar de bioscoop of filmhuis

Het is enorm fijn om thuis onder een dekentje te kruipen en een film of serie aan te zetten. Maar het is ook heel erg leuk om er een uitje van te maken, door naar een bioscoop of filmhuis te gaan. Vooral een filmhuis is leuk om een keer te bezoeken. Hier vind je namelijk net wat andere films dan de films die in de bioscoop gedraaid worden.

 

Een stad bezoeken waar je nog nooit bent geweest

Ga een keer een dagje weg met je vriendin of vriend en kies voor een stad waar jullie nog niet eerder geweest zijn. Toerist in eigen land en vaak onder je hele leuke nieuwe dingen.

Delen:

7 Reacties

 1. 9 januari 2019 / 12:22 PM

  Uitwaaien op het strand is heerlijk, het maakt niet uit hoe warm of koud het is. Ik hou van het strand.
  Liefs

 2. 9 januari 2019 / 12:53 PM

  Heerlijk om naar het strand te gaan en daarna lekker een warm drank je drinken. Leuke tips om de donkere en saaie maanden door te komen!

 3. 9 januari 2019 / 1:20 PM

  Wat een leuk lijstje met tips! Stuk voor stuk dingen waar ik ook blij van word in de winter. Ik ben nu ook volop bezig met het opruimen van mijn kamer, ook omdat ik over twee maanden ga verhuizen. Leuk idee om eens naar een filmhuis te gaan! Daar draaien inderdaad toch weer wat andere films dan in de bioscoop.

 4. 9 januari 2019 / 10:49 PM

  Een hightea organiseren is inderdaad echt een mega leuk idee! Ik ben vanmiddag flink uitgewaaid in de polder, wat waaide het hard zeg!

 5. chucky1012
  10 januari 2019 / 6:49 AM

  Naar een strand gaan om te wandelen in de winter is zo fijn

 6. 10 januari 2019 / 9:44 AM

  Mijn kledingkast opruimen staat ook op mijn planning, heerlijk om te doen zo aan het begin van het nieuwe jaar!

 7. 13 januari 2019 / 8:51 PM

  Heerlijk lijstje, ik krijg er altijd zo’n energie van! Uitwaaien op het strand doen wij elke zondag met de hond. We wonen aan de kust, dus ideaal om te wandelen. Kledingkast opruimen staat nog op de planning, maar heb er wel al zin in! Vooral shoppen om het aan te vullen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.