Home » Wedding | De datum & hoe nu verder

Wedding | De datum & hoe nu verder

21

 

Afgelopen zomer heeft mijn vriend mij ten huwelijk gevraagd. In eerste instantie was het de bedoeling om aan het eind van de zomer (dit jaar) het “ja-woord” aan elkaar te geven. Maar helaas werd al snel duidelijk dat mijn vriend, na twee contracten, zijn baan zou verliezen en ook ik was niet zeker van werk. Hierdoor hebben we uiteindelijk om de bruiloft uit te stellen tot het voorjaar van 2017.

In middels hebben zowel mijn vriend (verloofde, hihi) als ik baanzekerheid gekregen en was het dus helemaal niet nodig om het uit te stellen. Maar goed, eerlijk gezegd ben ik dol op de zonnig weer, dus een voorjaars-/zomerbruiloft zou ik daarom ook wel heel erg leuk vinden. Het was daarom tijd om de datum te gaan prikken.

 

De datum

Zoals ik al zei zou ik het erg leuk vinden om in de lente te trouwen. De lente is mijn favoriete seizoen door de mooie kleuren, de jonge dieren en dat het zonnetje weer gaat schijnen maakt mij helemaal vrolijk. Toch is het in de lente wel mogelijk dat het gaat regenen. Je hebt het niet in de hand, maar de kans op een regenbui wil ik zo klein mogelijk maken. Daarom hebben mijn vriend en ik besloten om onze bruiloft op 30 juni te plannen. Het is dan net zomer en dus hebben we meer kans op lekker zonnig weer.

 

Hoe nu verder

30 juni 2017. Wow, wat klinkt dat nog ver weg, zeg! Ik kan mij bijna niet voorstellen dat je nu al moet beginnen om een aantal dingen te plannen, te reserveringen en te bedenken. Toch lees ik op veel wedding-websites dat een jaar van te voren beginnen met het organiseren van je bruiloft helemaal niet gek is. Zo is het verstandig om nu alvast een getuigen te vragen, budget vast te stellen en ook een gastenlijst op te stellen.

We hebben nog geen getuigen gevraagd, maar we hebben al wel in onze hoofd wie het gaan worden. Ook hebben wij voor een deel al een gastenlijst opgesteld. We willen liever een intieme bruiloft, dan een grote bruiloft waarbij allerlei mensen komen die je wat verder van je af staan.

Een gemiddelde bruiloft kost al gauw meer dan €10.000. Ongelofelijk veel geld, vinden jullie niet? Natuurlijk wil je deze dag van je leven zo mooi mogelijk maken, maar op bepaalde dingen zou je heel goed kunnen besparen.

Bloemen. Zodra je het “bruidsboeket” of “bloemen voor de bruiloft” gaat noemen, vliegt de prijs omhoog.

Voor de wet op een maandag of dinsdag trouwen en voor je familie op bijvoorbeeld een vrijdag. Dit scheelt zó veel geld!

Vervoer. Misschien is er in de familie wel iemand met een hele mooi auto.

Pinterest bekijken om ideeën op te doen.

De komende periode gaan we ons daar op richten. En natuurlijk hou ik jullie op de hoogte.

 

Ben jij getrouwd? Of zou je willen trouwen?

Delen:

16 Reacties

 1. 5 mei 2016 / 6:12 AM

  Fijne tips. Ik snap heel goed waarom jullie de bruiloft uit hebben gesteld. Ik wil ook graag trouwen, wanneer is alleen de vraag haha!

 2. 5 mei 2016 / 6:25 AM

  Oh, wat leuk allemaal! Pinterest staat vol met geweldige inspiratie :). En wat ontzettend fijn dat jullie baanzekerheid hebben!

 3. 5 mei 2016 / 6:48 AM

  Fijn dat jullie het hebben uitgesteld, nu hebben jullie meer tijd ook om alles te plannen. Ik wil heel graag trouwen maar daarvoor moet je eerst verloofd zijn natuurlijk. Ik wacht nog totdat mijn vriend me ten huwelijk vraagt haha.

 4. 5 mei 2016 / 7:19 AM

  Het klinkt zeker nog ver weg, maar de voorbereidingstijd is wel fijn denk hihi. Geniet alleen al van het er naar uit kijken en dan is het zo DE dag! 🙂

 5. 5 mei 2016 / 7:29 AM

  Super leuk dat jullie nu een officiële datum hebben uitgekozen! Nu komt de spannende periode van alles organiseren, maar dat komt vast goed <3

 6. 5 mei 2016 / 7:42 AM

  Ah wat leuk dat jullie nu een échte datum hebben! Heel spannend, hé? Al weet ik totáál niet hoe het voelt om verloofd te zijn, hihi. Maar hoe dan ook, ik heb je volgens mij nog nooit gefeliciteerd want vorige zomer blogde ik nog niet: dus GEFELICITEERD! (:

 7. 5 mei 2016 / 7:57 AM

  Mijn vriend heeft mij in september ten huwelijk gevraagd en onze datum is 20 mei 2017! Verder hebben wij ook nog niet echt iets vastliggen… Hoewel mijn grootouders wel een mooie old timer auto hebben, dus ik denk dat vervoer ook wel in de pocket is! ;-

 8. Gera
  5 mei 2016 / 9:26 AM

  Jippie ! Nu kan het plannen beginnen. En laat dat nu net een onderdeel in je werk zijn. Gaat vast helemaal goed komen met die creativiteit van jullie ?

  • iris
   5 mei 2016 / 10:15 AM

   Het gaat inderdaad wel goed komen. Helemaal met zo´n creatieve collega aan mijn zij ?

 9. 5 mei 2016 / 12:04 PM

  Wat leuk om te lezen! De datum klinkt ver weg, maar voor je het weer is het zover 😉

 10. 5 mei 2016 / 12:48 PM

  juni is altijd een goede maand om te trouwen 🙂 zelf ben ik op 1 september getrouwd en het was stralend weer 😉

 11. 5 mei 2016 / 3:40 PM

  Voor je het weet is het zomaar zo ver! Je hebt nu mooi de tijd om alles tot in de puntjes te regelen. Later wil ik ook heel graag trouwen, het lijkt me prachtig om in zo’n mooie jurk het ja-woord te geven. xx

 12. 5 mei 2016 / 5:30 PM

  Leuk om te lezen! Wij zijn dit jaar alweer 4 jaar getrouwd<3

 13. 6 mei 2016 / 9:53 AM

  Wij zijn vorige zomer getrouwd en hoewel ik dacht dat het allemaal een grote stressboel zou zijn hebben we echt genoten – zonder stress! – van elk moment, zowel het plannen als de dag zelf.

 14. 6 mei 2016 / 12:11 PM

  ahhh nu heb je nog meer tijd om van de voorpret te genieten en om alles echt goed te regelen. Super leuk dat het nu wel vast staat. Goede tips trouwens ook. Hoewel ik nog lang niet zal trouwen zullen er vast vele anderen zijn die er nu wel iets aan hebben! 😀

 15. 10 mei 2016 / 11:10 AM

  Ik begrijp jullie goed!
  Zo leuk om alles goed te kunnen regelen en te de juiste voorbereidingen te kunnen treffen die er nodig zijn.
  Waar je kan besparen is zeker iets om goed over na te denken.
  Ik moet altijd al lachen als ik naar die wedding progamma’s kijk en zie dat er mensen zijn die mega bedragen uitgeven aan alleen al een trouwjurk.

  Succes Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.