Home » Leuke cadeautjes om te geven en te krijgen

Leuke cadeautjes om te geven en te krijgen

De feestmaand is voorbij. We hebben onze buikjes rond gegeten, cadeautjes gekocht en gegeven en het is tijd om de kerstspullen weer naar zolder te brengen. Het “gewone” leven is weer begonnen. Maar heb je binnenkort toch nog een leuk verjaardagfeestje en heb je totaal geen idee wat je cadeau moet geven? Dan moet het vast lukken met deze tips!

Een toepasselijk cadeau

Voor de één is het gemakkelijker om een cadeau te bedenken dan voor de ander. Vaak is het voor een vriendin, je zus of je moeder nog wel te doen om iets leuks te bedenken, maar moet je iets voor je neefje, een collega of je vader kopen, dan kan het nog wel wat lastig worden. Om alsnog een perfect cadeau te bedenken is het slim om even in de huid van deze persoon te kruipen. Is diegene net verhuisd? Heeft hij of zij een nieuwe baan? Heeft hij of zij een speciale hobby? Of zit diegene in een bijzondere fase in zijn of haar leven? Op basis van deze informatie kun je vast een leuk cadeau bedenken.

Ik heb wat ideetjes onder elkaar gezet:

Een nieuwe baan of studie: Een nieuwe tas, notitieboekjes, een mooie agenda.
Een nieuw huis: Een plantje, een geschenkboompje, een leuke kookboek.
Een relatie die net over is: Een avondje naar de bioscoop, een dagje wellness, een workshop bonbons maken.
Een operatie: Een mooi boek, een zacht plaid, een pakketje met daarin lekkere theesmaakjes, chocolaatjes en tijschriften.
Samenwonen: Een leuk bordspel, een lekker wijnpakketje, een leuke deurmat.


Een herinnering

Ken je diegene waarvoor je een cadeautje zoekt al wat langer, denk dan eens diep na wat jullie zoal meegemaakt hebben. Zijn jullie samen op vakantie geweest? Hebben jullie dezelfde studie gevolgd? Waar hebben jullie elkaar voor het eerst ontmoet? Op basis hiervan bedenk je een cadeau dat goed bij jullie past. Dit doet me trouwens ook denken aan de reclame van Etos. Een verzorger geeft een oudere vrouw een stuk lavendelzeep. Het lijkt een klein cadeautje, maar dit stuk zeep zorgt er voor dat er bij de oudere vrouw allemaal herinneringen van vroeger naar boven komen. Zo leuk! Het hoeft dus niet een heel duur of bijzonder cadeau te zijn, vaak is iets kleins nog veel meer waard.

Uiteten

Blijf je het lastig vinden om een cadeau voor iemand te vinden, dan kun je ook een restaurant cadeaukaart geven. Want wie houdt er nou niet van lekker eten! Met deze cadeaukaart kan je zelf bepalen waar je gaat eten, waardoor er altijd wel iets lekkers tussen zit. Oh, en deze cadeaukaart is trouwens ook te besteden aan “Bier en ballen”, aan een high tea of aan cocktails. En nu maar hopen dat hij of zij jou meeneemt. Hihi!

Een dagje weg

Wil je iemand nog wat extra verrassen, omdat je diegene zo lief vindt of omdat diegene een vervelende tijd achter de rug heeft? Ga dan voor een dagje weg. Met een dagje uit cadeaukaart kan diegene zelf bepalen waar hij of zij naar toe wilt. Denk aan een pretpark, een dagje wellness of misschien wel een hotelovernachting.

Bij de Primera heb je trouwens heel veel leuke cadeaukaarten. Ook van winkels en webshops. Dus mocht je een cadeau voor iemand moeten kopen, maar heb je geen idee wat diegene leuk vind, dan is het een perfect idee om even een kijkje te nemen tussen deze kaarten.

Kijk voor meer leuke dingen om te doen bij mijn artikel: 45x Leuke dingen om te doen met je vriendinnen.

Leuk om te krijgen

Er zijn van die dingen die je niet zo snel zelf koopt, maar die wel erg leuk zijn om te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke doos chocolade die je eigenlijk iets te prijzig vindt of aan een lekkere douchecrème die je vaak in de winkel laat staan, omdat er een goedkopere variant verkrijgbaar is. Dit soort producten zijn perfect om cadeau te geven.

Delen:

3 Reacties

  1. 8 januari 2020 / 6:43 PM

    Wat een handige en mooie inspiratie. Soms is het best lastig om iets passends te vinden.

  2. 9 januari 2020 / 12:38 PM

    Ik hou van cadeautjes geven, al zijn het maar kleine dingen. Het gaat vooral om het gebaar en iemand blij maken.

  3. 11 januari 2020 / 7:18 PM

    Wat een leuke post! Inspiratie voor cadeautjes is altijd goed. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.