Home » Olaplex, een nieuwe rage of het nieuwe normaal?

Olaplex, een nieuwe rage of het nieuwe normaal?

Als je je een beetje verdiept in haarverzorging, dan zul je ongetwijfeld al eens van Olaplex gehoord hebben. Degenen die het gebruiken spreken hier namelijk over het algemeen lovende woorden over. De kans is dan ook groot dat jij het Olaplex kopen wel degelijk overweegt mar niet zeker weet of je dit moet doen. Om je hier een beetje bij opweg te helpen, zetten we in deze blog de voor-en nadelen van Olaplex op een rijtje. 

Voordelen Olaplex

We beginnen natuurlijk met de voordelen van Olaplex. Dit zijn immers ook de redenen waarom iedereen zo ontzettend lovend is over de producten uit deze lijn. De Olaplex haarproducten zorgen er namelijk voor dat zwavelverbindingen in de haren weer hersteld worden. Waar overige haarproducten wel in staat waren om gebroken haarpunten te herstellen, weet Olaplex het haar daadwerkelijk te herstellen door deze zwavelverbindingen te herstellen. Dit zorgt er dan ook voor dat het haar er enorm glanzend en gezond uitziet. Een ander voordeel van het gebruik van dit wondermiddel zit hem in het feit dat haarkleuring beter blijft zitten. Door het beschadigen van de zwavelverbindingen valt namelijk ook al snel de kleur uit je haar weg. Olaplex zorgt er gelukkig voor dat deze zwavelverbindingen herstellen en zorgt er daarmee ook voor dat de nieuwe kleur in het haar langer mooi blijft! De Olaplex verzorgingsproducten zorgen er dus voor dat het haar er mooier uitziet en zorgt er daarnaast dus ook nog eens voor dat het haar er langer mooi uit ziet. Een win-winsituatie voor de uitstraling van jouw haar dus!

Nadelen Olaplex

Er zitten natuurlijk ook enkele nadelen aan het gebruik van de verschillende Olaplex verzorgingsproducten. Anders zou iedereen deze immers gebruiken. De grootste nadelen zitten hem in de complexiteit van de producten. Zo zijn er zeven verschillende categorieën waarin de producten in te delen zijn. Nu zul je niet alle producten uit alle categorieën nodig hebben om het haar te verzorgen, maar je hebt er sowieso meer dan één nodig. Welke dit precies is, is vaak lastig te achterhalen. Je bent dus al behoorlijk wat tijd kwijt voordat je eindelijk door hebt welke producten je nu precies nodig hebt voor de optimale haarverzorging. Daarbij komt ook nog eens kijken dat de producten ontzettend duur zijn. Dit zorgt er dan ook voor dat mensen niet heel happig zijn op het kopen van producten uit de verschillende lijnen zonder dat ze zeker weten dat dit product bij het eigen haar past.

Delen:

1 Reactie

  1. 16 maart 2022 / 9:06 AM

    Ik heb hier al veel over gelezen maar het is niets voor mij. Ten eerste heb ik last van een enorme droge hoofdhuid en kan alleen de gembershampoo van de The Body Shop verdragen. En af en toe een haarmasker om de haarpunten goed te verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.