Home » Mijn eerste keer bruidsjurken passen

Mijn eerste keer bruidsjurken passen

Afgelopen woensdag werd ik door mijn moeder en mijn zusje verrast en werd ik meegenomen naar een Bruidswinkel. Ik ga volgend jaar 30 juni trouwens, dus wordt het nu wel tijd om dé jurk te gaan vinden. Ik had het een beetje uitgesteld, omdat ik het heel spannend vond om zo’n jurk te passen. Maar afgelopen woensdag was het dan echt zo ver.

Licht gespannen stapte we het prachtige pand binnen en al snel werden we alle drie betoverd door de mooie inrichting en de mooie collectie jurken. Na een kennismakingsgesprekje ging de verkoopster op zoek naar een aantal jurken waarvan zij dacht dat ze bij mij zouden passen. En ja hoor, er zaten oogverblindende jurken tussen.

Een aantal jurken gingen mee naar een apart kamertje waar genoeg ruimte was om de jurken één voor één aan te trekken. Schoenen, een corset en een hoepel werden er bij gehaald en al snel (veel sneller dan verwacht) was ik omgetoverd tot een echt bruidje. Wauw, dit voelde zo bijzonder!

En toen was het zo ver; het moment om de jurk aan mijn zusje en mijn moeder te laten zien. Gelijk waren ze heel enthousiast en keken ze hun ogen uit. Het was echt een apart moment om van het omkleed-kamertje naar ze toe te lopen en ze vol verwondering naar me te zien kijken. Dit moment zou ieder meisje een keer mee moeten maken.

Tijdens het wachten keken mijn moeder en mijn zusje zelf rond tussen de collectie en deed ik ook een paar jurken aan waar ze erg nieuwsgierig naar waren. Ook kreeg ik zelf de gelegenheid om er tussen te kijken. De sfeer was gemoedelijk en de tijd vloog voorbij.

Het was zo’n gezellig middag. We hebben veel verschillende jurken gezien, maar uiteindelijk heb ik nog niet dé jurk kunnen vinden.

Helaas kan ik nog geen foto’s van mijzelf laten zien, omdat ik het nog een beetje een geheimpje wil laten blijven. Maar om toch iets te laten zien heb ik een foto van de achterkant van een jurk die ik heel erg mooi vond.

Ondanks dat ik het eerst heel spannend vond, heb ik deze middag ervaren als iets heel bijzonders. Het was heel speciaal om van die prachtige jurken aan te mogen hebben, waardoor het haast een droom was. Dankjewel lieve mama en Laura voor de mooie, gezellige en bijzondere middag!

Hebben jullie al eens trouwjurken gepast?

Delen:

14 Reacties

 1. 18 december 2016 / 11:33 AM

  Wat ontzettend bijzonder om een trouwjurk uit te zoeken! Volgens mij is dat het moment waar ieder meisje van droomt. Ik in ieder geval wel 🙂 Ik ben heel erg benieuwd naar je jurk! De achterkant van deze jurk ziet er in ieder geval prachtig uit!

 2. 18 december 2016 / 12:26 PM

  Trouwen en alles daarom heen blijft toch heel magisch. Kan mij zo goed voorstellen dat vooral voor jouw heel spannend was. Ik ben heel erg benieuwd naar de uiteindelijk jurk.

 3. 18 december 2016 / 1:23 PM

  Geweldig om te doen he?! je voelt je even heel erg mooi! super leuk dat je werd verrast hierdoor. En het is wel zo handig om vanaf nu verder op zoek te gaan, want het duurt meestal wel 3 a 4 maanden voor ze een jurk binnen hebben en dan moet het nog vermaakt worden!

 4. 18 december 2016 / 1:36 PM

  Gaaf joh! Ik zou ook zo graag een keer een trouwjurk aan willen, maar dan wel echt zo’n Sissi jurk haha. Ik ben benieuwd wat je gaat uitzoeken!

 5. 18 december 2016 / 3:23 PM

  Wat leuk!
  Zo een mooie en fijne verassing.
  Ben erg benieuwd en het wordt wel allemaal zo super spannend.
  Natuurlijk moet jij niet laten zien wat je niet wilt en het is ook erg leuk als het een verassing is.
  Veel succes met het zoeken naar een prachtige bruidsjurk…..

  Xoxo

 6. 18 december 2016 / 7:59 PM

  Wauw, wat bijzonder! Ik zou het ook super spannend vinden om zo’n prachtige jurk aan te trekken, ik zie al een paar hele mooie op de foto. Jammer dat de perfecte jurk er nog niet bij zat, ik ben wel benieuwd wat het wordt! 🙂 Liefs, Sija

 7. 18 december 2016 / 9:40 PM

  Jammer dat DE jurk er nog niet bij zat maar het klinkt als een bijzondere middag!

 8. 19 december 2016 / 7:52 AM

  Wat een bijzonder moment is dat he! De jurk op de foto ziet er prachtig uit, helemaal mijn smaak <3 Ik mocht zelf zo'n 3,5 jaar geleden mijn trouwjurk zoeken en bij de laatste winkel werd het pas liefde op het eerste gezicht.

 9. 20 december 2016 / 8:34 AM

  Oh lijkt me zo bijzonder! Snap dat je het spannend vond hoor! Die achterkant ziet er heel mooi uit! Ben zo benieuwd!

 10. 20 december 2016 / 11:39 AM

  wauw wat een prachtige zaak zeg, heel sfeervol! die achterkant ziet er prachtig uit

 11. 20 december 2016 / 7:36 PM

  Oh wat lijkt me dit een prachtig moment om jezelf voor het eerst in zo een onwijs mooie jurk te zien. Ik ben erg benieuwd naar je jurk en vind de achterkant van die andere al heel mooi!

 12. 22 december 2016 / 8:12 PM

  WAUW!!! Die jurk is zo enorm, enorm mooi. Echt mijn droomjurk. Het lijkt me heel erg leuk om jurken te passen. Heel veel plezier met de jurk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.