Home » Kleding & schoenen verzorgen tijdens de herfst

Kleding & schoenen verzorgen tijdens de herfst

Wol, suede en leer behandelen. Hebben jullie al een buitje op jullie hoofd gehad? Ik gelukkig nog niet, maar ik ben bang dat dat nog wel een keer gaat gebeuren. De herfst staat natuurlijk bekend om haar mooie kleuren, maar ook om de regenbuitjes en windstoten. En als je onderweg naar huis bent, kun je thuis lekker onder de douche springen en vervolgens je comfy outfit aantrekken. Maar als je pech hebt, dan moet je de hele dag nog doorkomen. Brrrr…. Ik moet er niet aan denken.

En naast dat het niet fijn is, worden onze kleding en schoenen er ook niet mooier op. Kijk daarom goed naar de stoffen en materialen waarvan jouw kleding en schoenen gemaakt zijn, voordat je de deur uitstapt. Want niet alle stoffen zijn opgewassen tegen dit herfstweer.

Leer behandelen

Zijn je mooie leren schoenen helemaal doorweekt of hebben ze helaas toch wat natte vlekken opgelopen? Zet ze dan niet bij de verwarming. Dit geldt trouwens ook voor je leren jas. Leer kan hierdoor namelijk uitdrogen. Het is als het ware te vergelijken met je eigen huid. Hoe droger je huid wordt, hoe meer scheurtjes en barstjes er ontstaan. Wil je leer behandelen, doe dan een prop krantenpapier in je schoenen en laat het rustig opdrogen.

Suède schoenen

Heb je mooie suède schoenen in de kast staan en regent het buiten? Laat ze dan maar gewoon thuis. Suède schoenen en kleding kunnen namelijk heel moeilijk tegen regen. Is het helaas toch nat geworden, pak dan een microvezel- of theedoek en dep het droog. Dit kost wat tijd, maar het is veel beter dan vegen en poetsen. Hiermee maak je de stof alleen maar kapot. Eventueel zou je er nog een prop krantenpapier in kunnen doen, zodat het vocht sneller opgenomen wordt.Zodra je schoenen weer droog zijn, kan je ze weer opborstelen met een zachte borstel.

Wollen truien

In de herfst en winter dragen we vast allemaal wel eens een wollen trui. Heerlijk! Maar mocht je willen trui nat geregend zijn, hang hem dan niet op. Laat je willen trui liggend drogen, want anders gaat de stof lubberen. Het water zakt namelijk naar het laagste punt, wordt zwaar en verpest de hele vorm. Laat wol daarom gewoon door de lucht drogen.

Katoenen kleding en jeans

Katoen is perfect opgewassen tegen regenbuitjes. Je kan het gemakkelijk in de droger doen, op de verwarming leggen of zelfs föhnen. Dit geldt trouwens ook voor je spijkerbroek. Daarnaast neemt het weinig ruimte in beslag, dus is het ook wel handig om een extra setje kleding in je tas te stoppen als de weersvoorspellingen er niet beter op worden.

leer behandelen

Bekijk ook: Mooie truien voor het najaar

Ga jij de deur ook niet meer uit zonder paraplu?

Volg mij ook op Instagram!

snel kleding drogen, kleding snel drogen zonder droger, droogkast maken voor kleding, beddengoed snel drogen, was drogen op zolder, was drogen in de winter, kleding drogen in droger, natte was droogt 2x zo snel met déze truc, wat gebeurt er als leer nat wordt, watervlekken verwijderen uit leren tas, stugge leren tas soepel maken, suede tas nat geworden, leer behandelen, leren tas invetten met olijfolie, vochtkringen uit leer verwijderen, vlekken uit leer verwijderen, suede spray, suede schoenen kleur herstellen, suede invetten, suede spray action, suede leer schoonmaken, suede strijken, suede jas reinigen, nubuck, leer behandelen, leer verzorgen

leren schoenen invetten met vaseline, leren schoenen onderhouden, leren jas verzorgen, bijenwas leren bank, leren bank schoonmaken met allesreiniger, vervuild leer reinigen, lijnzaadolie voor leer, leer glad maken

Delen:

6 Reacties

 1. 27 november 2019 / 6:27 AM

  Goede tips. En mijn plu ligt al klaar als ik zo naar buiten moet.

 2. 27 november 2019 / 7:42 AM

  Ik heb al wel een aantal buitjes op mijn hoofd gehad, helaas haha. Niet te voorkomen met een hond denk ik. Toch ben ik heel slecht in me hierop voorbereiden want ik ga eigenlijk nooit met een paraplu de deur uit. Eigenlijk is een mini paraplu in deze tijd onmisbaar in je tas.

 3. 27 november 2019 / 8:21 AM

  Wat een handige tips! De laatste weken valt het mee, maar een tijdje geleden ben ik een paar keer flink natgeregend. Meestal droeg ik dan katoenen kleding, dus dat scheelt 😉 Ik las inderdaad laatst ergens dat je wollen kleding beter niet kunt ophangen. Goed om te weten, want dat soort dingen zou ik anders snel vergeten.

 4. 27 november 2019 / 10:52 AM

  Ik vergeet hem meestal… En ik vind het zo’n gedoe om hem steeds vast te moeten houden.

 5. 27 november 2019 / 10:26 PM

  Wat een handige tip over die wollen truien, dat wist ik nog niet! Thanks

 6. 28 november 2019 / 9:26 AM

  Wat een handige tips! Ik heb zelf ook twee paar suède laarzen en inderdaad; dat gaat absoluut niet goed samen met regen. Truien leg ik inderdaad ook neer op het wasrek, in plaats van ze op te hangen, zeker de dikke / zwaardere truien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.