Home » Super snelle Kokosmakronen

Super snelle Kokosmakronen

DSC_0681 copy

 

Ken je dat gevoel? Je hebt zin in iets lekkers, maar de kast is helemaal leeg. Of je krijgt onverwachts vriendinnen op bezoek, maar je hebt niets lekkers voor bij de thee of koffie. Geen probleem! Want dan maak je toch snel even deze lekkere kokosmakronen!

Het is heel erg gemakkelijk om ze te maken. Iedereen kan het en ze zijn zooo lekker! En daarnaast heb je ook maar 3 verschillende ingrediënten nodig. Klinkt goed toch?

 

DSC_0683 copy

 

Ingrediënten (ongeveer 14 stuks)

4 eieren
200 g fijne kristalsuiker
200 g gemalen kokos (zakje van de Jumbo)

 

DSC_0695 copy

 

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 175 °C en zet alvast een bakplaat met daarop wat bakpapier klaar.

2. Splits de 4 eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers gaan we niet gebruiken.

3. Pak de suiker en de kokos en doe het ook in de kom. Meng het allemaal goed door elkaar met een lepel.

 

DSC_0692 copy

 

4. Is het goed gemengd dan kun je het mengsel in een steelpan doen. We verhitten het al roerend ongeveer 3 minuutjes. Zorg er wel voor dat het niet bruin wordt.

5. Het is tijd om bolletjes te maken. Je kan dit het gemakkelijkst met twee lepels doen. Leg ze vervolgens op de bakplaat. Denk er wel aan dat er ongeveer 3 cm afstand tussen de bolletjes zit, anders gaan ze aan elkaar plakken.

6. En dan kun je de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. Gaan bakken tot ze goudbruin en gaar zijn.

 

DSC_0693 copy

 

Leuke weetjes: De kokosmakronen bevatten ongeveer 150 kcal, ze zijn glutenvrij en lactosevrij. Wil je liever suikerloze koosmakronen, dan kun je de suiker ook weglaten of vervangen door honing.

Delen:

5 Reacties

  1. 22 juli 2016 / 7:08 AM

    Ik ben zelf niet zo’n cocos fan maar mijn familie is er dol op, dus een goede optie voor onverwacht bezoek 🙂

  2. 22 juli 2016 / 8:33 AM

    Ik maak ze zelfs maar met 2 ingredienten, koks en een blikje gecondenseerde melk. 15 minuten in de oven en klaar is kees. Zo makkelijk en lekker 🙂 Fijn weekend.

  3. 22 juli 2016 / 8:57 AM

    Ik ben dol op kokos en ga deze zeker een keertje maken leuk recept!

  4. 22 juli 2016 / 9:14 AM

    Oeh! Wat zien ze er heerlijk uit! Leuk recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.