Home Β» Salted Caramel Popcorn!!

Salted Caramel Popcorn!!

Salted caramel

 

Vinden jullie het ook heerlijk om op de bank te ploffen, een film of Netflix aan te zetten en ondertussen te genieten van een grote bak popcorn? Ik wel! Persoonlijk ben ik meer van de zoute popcorn dan van zoete popcorn. Maar wil je het echt goed doen, dan moet je echt deze variant gaan maken!

Want wat is er beter dan de combinatie zeezout en karamel? Ik ben zo weg van deze combinatie en daarom ben ik ook echt verslaafd aan de chocoladereep van Tony Chocolonely. Maar ook popcorn kon je deze geweldige smaak geven. En dat gaan we vandaag doen! Ik weet namelijk zeker dat jullie het helemaal geweldig gaan vinden.

 

DSC_2987 copyDSC_2971 copy

 

Wat heb je nodig:

Popcorn die je in de magnetron stopt. Dat zit vaak per 1 zakjes in een doosje.

100 gram suiker

3 eetlepels water

Bakpapier

 

DSC_3021 copy

 

Aan de slag!

1. Maak de popcorn zoals het op de verpakking aangegeven wordt.

2. Zet een steelpannetje op een laag vuurtje en doe hier 100 gram suiker en 3 eetlepels water in. Zorg ervoor dat het suiker onder water is.

Let op: ga er niet in roeren en laat het gewoon rustig op het vuur staan. Op een gegeven moment gaat het borrelen en wordt het suikermengsel langzaam bruin.

3. Ondertussen kun je de popcorn uit de zak halen en leg je het op een stuk bakpapier.

4. Heeft het suiker mengsel de kleur van karamel dan kun je het steelpannetje van het vuur halen en roer je het mengsel goed door. Doe dit snel, maar pas op, want de karamel is ontzettend heet!

4. Nu giet je voorzichtig de vloeibare karamel over de popcorn heen. Verspreid het zo goed mogelijk en klaar is je Salted Caramel Popcorn!!

 

DSC_3011 copyDSC_2972 copy

 

Mocht je nog meer lekkers willen maken met de combinatie zeezout en karamel? Neem dan een kijkje bij deze gemakkelijke recepten:

 

Tony Chocolonely Zeezout Karamel chocolaatjes

DSC_1684 copy

 

Zeezout karamel choco stokjes

DSC_0665 copy

Delen:

9 Reacties

  1. 23 juni 2016 / 6:40 PM

    Oehh…Yummie! Dit ga ik eens uitproberen πŸ™‚
    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.