Home » Vrolijke Paaskuikens maken

Vrolijke Paaskuikens maken

qwe

pPaas recept kuiketjes

Af en toe vind ik het heel erg leuk om iets lekkers te gaan bakken. Je bent creatief bezig, het werkt ontspannend en natuurlijk krijg je er (meestal) iets lekkers voor terug! Ik kies dan vaak voor cupcakes of een taart, omdat ik dit zelf ook erg lekker vind.

Nu zag ik bij Abert Heijn dit super schattige pakketje om zelf Paaskuikentjes te maken. Ik werd direct vrolijk van de verpakking, dus besloot ik de achterkant te lezen. Al snel werd ik overtuigd en nam ik het mee om thuis te gaan maken.

 

DSC_5488 copy

 

Wat ik zo ideaal aan dit pak vind, is dat alles van je nodig hebt er al in zit! Je hoeft geen speciale ingrediënten in huis te halen en je hoeft ook geen ingewikkelde apparaten te hebben.

Zo zit er in het pak van die koekkuipjes, chocolaatjes, marsepein, gele bolletjes (waarschijnlijk iets van suiker), een zakje voor de vulling van de gebakjes en een spuitzak. We kunnen daarom gelijk aan de slag!

 

DSC_5501 copy

 

Oké, daar gaan we dan! Allereerst dien je 300 ml water in een bak te doen. Vervolgens voeg je daar de hele inhoud van het bijgevoegde zakje aan toe. Dat klinkt al gemakkelijk. Even mixen. Mijn mixer ligt nog ergens op zolder verstopt, dus ik besloot het met een garde te gaan mixen. En dit ging eigenlijk ook prima. Langzaam veranderd het in een dikke pudding.

 

DSC_5514 copy

 

Na ongeveer 5 minuutjes te hebben gemixt, moet het eventjes in de koelkast gaan opstijven. Ondertussen kun je aan de slag gaan met de snaveltjes. van het oranje blokje maak je kleine driehoekje. Op de afbeelding op de doos zijn de snaveltjes rond. Ik vind het zelf wel leuk om gewone puntje snaveltjes te maken.

 

DSC_5522 copy

 

Zodra het puddingachtige goedje wat opgesteven is, kun je het in de spuitzak doen. Ook deze zit in de doos, dus hoef je niet te kopen. Handig! Nog even het puntje er af knippen je de pudding kan in de bakjes gespoten worden. Volgens de verpakking moet je eerst een groot bolletje maken en daar bovenop een kleiner bolletje doen. Oftewel het lichaam en het hoofdje.

Hmm… Dit gaat al lastiger dan verwacht. Je wilt het namelijk heel mooi doen, maar uiteindelijk wordt het bij mij één torentje. Haha! Het lijkt wel alsof een kind van 10 jaar ze gemaakt heeft. Maar ach, het gaat er om dat ze lekker zijn!

 

DSC_5530 copy

 

Nog eventjes de oogjes, snaveltjes en de gele bolletjes aanbrengen en klaar zijn ze! Zo als je kunt zien zijn ze wel wat anders geworden dan op de verpakking, maar ze zijn schattig toch! Nu nog even proeven…. Mmm…!!! Heerlijk! Het is echt een heerlijk puddingachtig taartje! Jammie!

 


DSC_5547 copy

 

Maak jij wel eens taartjes, cupcakes of koekjes?

 

paas recept kuiketjes

paas recept kuiketjes

Delen:

13 Reacties

 1. 28 maart 2015 / 6:03 AM

  Te schattig. Ik zeg nailed it! (maar dan serieus) Lekker weekend 🙂

 2. 28 maart 2015 / 6:37 AM

  Aaaaaaah, hier smelt mijn hartje helemaal van! Ze zien er zo ontzettend schattig uit. Bijna zonde om op te eten! Wel ontzettend leuk om zo iets te serveren tijdens Pasen!

 3. 28 maart 2015 / 6:40 AM

  Aaaah wat een super leuk idee zeg! Ik ben niet zo handig met bakken maar dit moet mij toch ook wel lukken, haha. Ze zien er super schattig uit <3

 4. 28 maart 2015 / 9:23 AM

  Super schattig! Krijg helemaal zin in Pasen

 5. 28 maart 2015 / 10:10 AM

  Aaah wat schattig! Echt leuk voor op tafel met Pasen!

 6. 28 maart 2015 / 10:13 AM

  Aaaaah dit is te schattig! Super leuk hihi en het lijkt me ook heel lekker!

 7. 28 maart 2015 / 12:14 PM

  Dit ziet er zo schattig uit, wat leuk bedacht!
  Liefs

 8. 28 maart 2015 / 12:18 PM

  Aaaah hoe cute, super super leuk bedacht! <3

 9. 31 maart 2015 / 3:34 PM

  aah wat zijn ze cute! ik hou van bak pakketjes waar je alleen maar water aan toe hoeft te voegen<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.