Home » Koken met Van Boven | Clafoutis

Koken met Van Boven | Clafoutis

Kennen jullie Yvette van Boven al? Jeweetwel, van het televisieprogramma “Koken met Van Boven”. Ik vind het een erg leuk programma om naar te kijken, omdat je echt haar passie voor koken voelt. Daarnaast maakt ze ontzettend mooie kookboeken en ben ik helemaal weg van haar schattige hondje Marie.

Eén van de recepten die gelijk mijn aandacht trok was de Clafoutis. Dit Franse taartje is erg gemakkelijk om te maken en het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit! Ik pakte daarom mijn fiets en ik fietste naar de winkel om alle ingrediënten bij elkaar te verzamelen.

Wat heb je nodig

3 eieren
200 ml melk
75 gram gesmolten boter
125 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
Een snufje zout
1 zakje vanille suiker/een beetje vanille essence
75 gram (amandel)meel
Fruit naar keuze
Eventueel een beetje rum

Hoe maak je het

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe de 3 eieren, 200 ml melk, 75 gram gesmolten boter, 125 gram suiker, 1 theelepel bakpoeder, 1 zakje vanille suiker/een beetje vanille essence en een snufje zout in een kom en mix dit door elkaar.

3. Doe er vervolgens de meel door heen met eventueel een beetje rum. Ik heb er voor gekozen om er een beetje Amaretto door heen te doen, maar je zou het ook heel goed weg kunnen laten.

4. Vet de ovenschaal een beetje in met wat boter. Doe het beslag in de ovenschaal en voeg er hier en daar wat fruit aan toe. Het leukste is het als je het fruit een beetje verdeeld. Ik heb gekozen voor aardbeien en blauwe bessen uit mijn eigen tuintje. Zo leuk!

5. Doe de ovenschaal voor 25 minuten op 180 graden in de oven.

6. Zodra hij uit de oven komt is de Clafoutis nog een beetje wiebelig. Dit is niet erg, want zodra hij een beetje afgekoeld is wordt hij vanzelf wat steviger.

Delen:

4 Reacties

  1. 9 augustus 2017 / 7:48 AM

    Wat een super mooie taart, goed gelukt! Ik vind het een leuk idee om eens te (laten) maken hier thuis door vriendlief, die vindt het nogal eens leuk om iets te bakken. De rum doen we er maar niet in;-)

  2. 9 augustus 2017 / 9:13 AM

    Ik ben geen held in de keuken en zal zelf niet zo snel een taart bakken, maar deze ziet er wel heel lekker uit <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.