Home » No bake choco zoenen kwarktaart!

No bake choco zoenen kwarktaart!

Aanstaande zondag is het Moederdag. Ben je nog opzoek naar een leuke cadeautje om je lieve moeder mee te verrassen, dan moet je deze choco zoenen taart echt even zien! Het is zo’n geweldige taart! Hij is lekker luchtig, fris, niet te zoet en vooral echt hemels! Moeilijk om te maken? Totaal niet! Zelfs als je totaal geen keukenprinsesje bent.  Met maar 6 ingrediënten maak je heel gemakkelijk en snel deze geweldige taart. Daarnaast heb je ook geen oven nodig. Hij moet namelijk alleen even opstijven in de koelkast en klaar is hij. Ideaal toch? En had ik al gezegd dat hij ongelofelijk lekker is? Hij is hemels. Letterlijk, want door de luchtige textuur krijg je gelijk het idee dat je in de wolken bent.

Zijn jullie al overtuigd? Haha! Oké, ik ben misschien iets te enthousiast, maar geloof me, na het proeven van deze taart wil je graag nog een stukje. En hoe leuk is het om deze choco zoenen taart samen met je mooie, lieve mama te kunnen opeten? Ik zeg doen! 😉

Wat heb je nodig?

200 gram Bastogne koekjes (of andere koekjes)
75 gram boter
400 ml slagroom
500 gram dikke kwark (bijv. Griekse kwark)
12 negerzoenen
Vanille suiker

Bereidingswijze

1. We beginnen met het meest lastige van de hele bereiding, namelijk het verkruimelen van de Bastogne koekjes. Hier moet je even een manier op verzinnen, maar zorg er wel voor dat het echt kruimeltjes worden, anders krijg je geen goede bodem. Ik heb zelf een kant-en-klare bodem gebruikt, omdat ik helaas nog geen fancy keukenmachine heb. En eerlijk gezegd kan ik dit iedereen afraden. Het ziet er misschien mooi uit, maar de bodem is zo droog! Nee, deze bodem heeft de taart wel een beetje verpest. Dus meiden, maak gewoon zelf je eigen bodem. Dit is veel lekkerder!

2. Zodra het allemaal kruimeltjes zijn geworden, kun de boter even verwarmen in de magnetron of in een pannetje. Giet de gesmolten boter bij de koekkruimels en roer het goed door. Het moet een soort van deegje worden, waarmee de bodem van de taart gaan maken.

3. Nu kun je het koekkruimel-mengsel in de springvorm doen en de bodem mee bedekken. Ik heb zelf de bodem van de springvorm bedekt met bakpapier, maar eerlijk gezegd zou ik dat de volgende keer niet meer doen, want doordat de bodem van de taart een beetje zacht was, kon ik het papier er niet onder weg halen.

4. Pak de negerzoenen en haal het wafeltje onder de negerzoenen vandaan. Deze gaan we verder niet gebruiken, maar zou je de taart mee kunnen decoreren.

5. We gaan een nieuwe kom gebruiken. Hierin kloppen we de slagroom en de vanille suiker helemaal stijf. Pak de kwark en de negerzoenen erbij en mix het voorzichtig door de slagroom.

6. Zodra het door elkaar gemengd is, kun je het in de springvorm, over de koekkruimels heen gieten. En tenslotte kan hij voor een paar uurtjes de koelkast in om het stijf te laten worden.

Delen:

5 Reacties

 1. 11 mei 2018 / 6:58 AM

  Oh, wat ziet deze taart er geweldig goed uit! En wat een prachtige foto’s heb je er ook van gemaakt! Ideaal dat je de taart niet hoeft te bakken! Lijkt me een perfect recept voor mij, aangezien ik geen enorme keukenprinses ben 😉

 2. 11 mei 2018 / 7:59 AM

  Oh wat een super lekker en origineel idee, deze ga ik onthouden. Momenteel ben ik bezig met een trouwjurken dieet dus zoiets ‘mag’ ik nu natuurlijk helemaal niet hebben, maar uiteindelijk mag ik natuurlijk ooit wel weer lekkere dingetjes gaan eten. Dit lijkt me echt lekker. De tip van de bodem zal ik dan ook zeker meenemen.

 3. 11 mei 2018 / 8:06 AM

  Deze taart lijkt mij zeker hemels! En wat een mooie foto’s!

 4. 17 mei 2018 / 11:47 AM

  Ohh wat een heerlijke taart zeg! Is dat jouw eigen recept? Ik denk dat ik deze wel ga proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.