Home » 5 Minutes Cookie Dough icecream

5 Minutes Cookie Dough icecream

cookie

 

Als kind vond ik het al heerlijk om koekjesdeeg te eten. Samen met mijn moeder en mijn zusje maakte we wel eens koekjes en dat was dan echt een feest. Zodra we de koekjes gemaakt hadden, was het namelijk tijd om de kom en de mixer af te likken. Jammie! Het kon dus ook niet anders dan dat ik de ijssmaak “Cookie Dough” van Ben & Jerry’s helemaal geweldig zou vinden.

Maar goed, zoals jullie wel weten is het ijs van Ben & Jerry’s niet heel goedkoop. Dit bracht mij op het idee om het gewoon zelf te gaan maken! En natuurlijk maak ik er geen lastig recept van, want daar hou ik niet van. Dus is ook dit recept weer door iedereen te maken. Benieuwd? Ik laat het je zien!

 

Wat heb je nodig

Toverijs van Van Gilse

Melk

American Cookies mix (Homemade, verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn)

 

DSC_2283 copy

 

Hoe maak je je eigen Cookie Dough ijs

Dit recept is zo gemakkelijk om te maken en ook zo lekker! Want het enige dat je maar hoeft te doen is het ijs te maken volgens de verpakking van het Toverijs door er wat melk aan toe te voegen. (Of je kan natuurlijk ook helemaal zelf vanille ijs maken). Even goed mixen en volgens zet je het even aan de kant.

Nu is het tijd om de koekjesmix er bij te pakken. Ik heb expres gekozen voor een koekjesmix waarbij je alleen water hoeft toe te voegen. Het klinkt heel saai, maar dit is erg gemakkelijk én er zitten geen rauwe eieren in de mix verwerkt. Het kan het dus veilig ongebakken eten. Dat is wel zo handig, aangezien de koekjesdeeg niet te oven in gaat.

Zodra de mix klaar is (inclusief de chocoladestukjes door het deeg heen), is het tijd om er kleine bolletjes van te maken. Deze bolletjes doe je vervolgens in de ijsmix. Hoe meer bolletjes, hoe meer Cookie Dough smaak. Hihi.

 

DSC_2506 copy

 

Mmm!!! Dit is zo lekker! Echt één van mijn favoriete ijssmaken! Oh, en stiekem heb ik natuurlijk nog wel even van dit koekjesdeeg gesnoept. Het is echt ideaal om te weten dat er gewoon geen rauwe eieren in verwerkt zitten en dus helemaal veilig is om te eten.

 

Delen:

7 Reacties

  1. 4 juni 2016 / 8:02 AM

    Ook al is het tien uur ’s ochtends, ik heb nu zin in ijs haha!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.