Home » De 3 belangrijkste tips voor Bloggers & YouTube-ers

De 3 belangrijkste tips voor Bloggers & YouTube-ers

DSC_2538 copy

 

Sinds is blog weet ik dat er dagelijks ook veel andere bloggers een kijkje bij mijn site komen nemen. Super leuk, want ik vind het zelf ook heel erg leuk om andere blogs te bezoeken en dan met name de wat kleinere blogs, zoals die van mij. Ze zijn lekker persoonlijk en staan vol leuke verhalen en inspiratie. Maar toch is het belangrijk dat je niet te veel deelt op je eigen stukje internet.

We gaan langzaam naar de zomervakantie toe en niets is leuker dan je zomerse foto’s te delen. Lees alleen van te voren deze blogtips even door, zodat je zeker weet dat er geen misbruik van jou of je blog/YouTube-kanaal wordt gemaakt.

 

1. Vakantie periode

Op vakantie gaan is echt super leuk. Je bent op een ander plek, je ontdekt nieuwe dingen en deze wil je vooral ook graag delen via je blog of Social Media. Bedenk alleen wel dat iedereen mee kan kijken. Er hoeft maar één persoon tussen te zitten en voor je het weet kom je van je welverdiende vakantie thuis in een leeg huis. Wees daarom bewust met wat je deelt op internet en vraag vrienden of familie om een extra oogje in het zeil te houden.

2. Pakketjes

Veel bloggers/YouTube-ers, waaronder ikzelf, vinden het altijd leuk om op Instagram of via andere social media kanalen een foto te delen van perspakketjes. Je bent blij dat je het ontvangen hebt en je wilt alvast een sneak preview aan je volgers geven. Heel erg leuk, maar je moet er wel heel erg voorzichtig mee wezen. Voordat je het namelijk weet heb je een foto van je adresgegevens gemaakt en kan de hele wereld zien waar je woont. Vooral in de vakantie periode is jouw woning een perfecte locatie om onbezorgd in te gaan breken.

3. Contactpersonen

Als blogger/YouTube-er is het heel erg leuk om mailtjes te krijgen van bedrijven die met je samen willen werken. Helemaal als je nog maar net begonnen bent kunt je wel een gat in de lucht springen als een leuke webshop je items toe wilt sturen. Maar ook dit kan gevaarlijk zijn. Ik heb het pas geleden nog gehad met een bedrijf die speciaal mij uitgekozen had om samen te gaan werken aan een heel nieuw project. Mijn contactpersoon wilde graag in Amsterdam afspreken om alles door te spreken. Nu weet ik niet zeker of mijn twijfels terecht waren, maar ik kreeg er geen fijn gevoel bij. Ze konden namelijk niet duidelijk vertellen wat het project in hield en via de mail was het niet echt mogelijk om dit door te spreken. Hmm….

Dit is een voorbeeldje, maar er zijn nog veel meer dingen waar je goed over na moet denken. Bedenk je goed wat je met bedrijven afspreekt en teken niet direct contracten.

 

 

Delen:

15 Reacties

 1. 4 juni 2016 / 1:06 PM

  Fijne tips! Op je blog schrijven wanneer je op vakantie bent is inderdaad wel gevaarlijk ivm inbrekers, maar ik zie ook wel eens dat mensen het op Facebook zetten (en die hebben dan geen eens een blog), wat ik ook al tricky vind. Dat van die contactpersoon klinkt inderdaad best vreemd, ik zou ook niet zo snel afspreken dan.

 2. 4 juni 2016 / 1:17 PM

  Je adresgegevens van het pakketje op social media daar denk ik niet eens aan. Ik ga zeggen dat ik op vakantie ben alleen als ik oppas aan huis heb, voor de zekerheid. Goed om over na te denken dit.

 3. 4 juni 2016 / 2:16 PM

  Goed artikel! Heel handig om met deze dingen rekening te houden, ik plaats ook nooit pakketjes met mijn adresgegevens er op op internet.

 4. 4 juni 2016 / 3:27 PM

  Goeie tips! En zeker iets waar je rekening mee moet houden, ik zorg er dan ook altijd voor dat mijn vakantiefoto’s pas na mijn reis online komen (evenals de info dat ik effectief op reis ben geweest), tenzij het niet met het volledige gezin is -en er dus mensen thuis zijn haha-. Liefs!

 5. 4 juni 2016 / 4:09 PM

  Wat een goede tips! Dat is zeker iets waar je op moet letten als je op vakantie gaat, vooral als er niemand anders meer thuis is.

 6. 4 juni 2016 / 5:03 PM

  Ja hele goeie tips, maar die laatste!!! WOOH, daar moet je zeker voorzichtig mee zijn. Goed dat je alert was

 7. 4 juni 2016 / 6:19 PM

  Wat een raar verhaal van dat afspreken in Amsterdam. Ik snap dat je het niet hebt gedaan. In zo’n geval moet je goed naar je onderbuikgevoel luisteren..:

 8. 4 juni 2016 / 8:56 PM

  Hele fijn en inderdaad ook echt belangrijke tips. Je moet altijd goed opletten met dit soort dingen, maar het zijn toch wel dingen die je nog wel eens kunt vergeten.

 9. 4 juni 2016 / 9:13 PM

  Goeie tips! Ik denk dat inderdaad niet iedereen hierbij stil staat.

 10. 5 juni 2016 / 6:11 AM

  Wat een goede tips Iris, vooral die laatste is echt wel even iets om bij stil te staan. (:

 11. 5 juni 2016 / 9:32 AM

  Er gebeuren tegenwoordig zoveel nare dingen dat je daar inderdaad rekening mee moet houden. Ik ga twee keer op vakantie terwijl de rest gewoon thuis is dus dan is het natuurlijk niet erg. Verder deel ik mijn adres nooit op mijn blog!

 12. 5 juni 2016 / 3:46 PM

  Goeie tips van jou! Altijd fijn om nog even door te lezen.

 13. 5 juni 2016 / 4:58 PM

  Goed artikel!
  Dat laatste klinkt inderdaad een beetje vreemd. Goed dat je niet gegaan bent!

 14. 7 juni 2016 / 1:49 PM

  Goede tips! Ik denk dat veel bloggers nog wel eens dit soort dingen over het hoofd zien. Ik heb zelf in het begin ook wel eens een foto gemakt van een pakketje en achteraf werd ik erop gewezen dat mijn adres er inderdaad op stond. Oeps.. Doe ik dus ook nooit meer!

 15. 22 juni 2016 / 2:49 PM

  Goede tips! Door al het enthousiasme kan je dit af en toe vergeten. Ik had ook een keer een vaag mailtje, of ik in Rotterdam een drankje wilde doen om alles te bespreken. Nou, als het zo’n goed aanbod is, dan kan je het vast alvast verklappen in de mail. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.