Home » 3 x Chai tea recepten die je geproefd moet hebben!

3 x Chai tea recepten die je geproefd moet hebben!

Mijn favoriete drankjes tijdens de herfst zijn thee en Chai Tea Latte. Zodra ik bij Starbucks ben, kan ik niet wachten om een Chai Tea Latte te bestellen. Deze is zo lekker! Het enige nadeel is alleen dat Starbucks niet de goedkoopste is. Dit bracht mij op het idee om een tijdje geleden zelf Chai Tea Latte te gaan maken. En met succes!

Inmiddels heb ik dit recept al heel vaak nagemaakt en nog steeds vind ik het heerlijk. Maar het leuke aan Chai Tea Latte is dat je er ook je eigen draai aan kan geven. Het is dus de hoogste tijd om eens van varianten met jullie te delen. Hier komen ze!

De basis van Chai Tea Latte

2 tl zwarte thee (of een half theezakje)
1 peul kardemom
1/2 tl kaneel
1 kruidnagel
1/4 tl gemberpoeder
1 peperkorrel
2 kopjes melk

Cookie Chai Tea Latte

Extra ingrediënten:

Koek-/speculaaskruiden

Bereidingswijze

1. Doe de melk in een pannetje en zet een pannetje op een zacht vuurtje. Schep er vervolgens een beetje Nutella of cacaopoeder in. Eén eetlepel is voldoende, maar mocht je meer chocolade smaak willen proeven, dan kun je er natuurlijk wat meer in doen.

2. Vijzel de kruidnagel, de peperkorrel en de kardemon even kort en doe vervolgens de thee en alle specerijen in een theefilter

3. Laat het filter ongeveer 5 minuten trekken in de melk, terwijl je de melk nog steeds op een zacht vuurtje hebt staan.

4. En dan kun je het in een mok schenken. Nog een beetje koekkruiden of speculaaskruiden er over heen en klaar is je Cookie Chai Tea Latte!

Chai Tea Latte met Vanille

Extra ingrediënten

Vanillestokje

(Of Vanillesuiker)

Bereidingswijze

1. Doe de melk in een pannetje en zet een pannetje op een zacht vuurtje.

2. Vijzel de kruidnagel, de peperkorrel en de kardemon even kort en doe vervolgens de thee en alle specerijen in een theefilter

3. Pak het vanille stokje en haal er een beetje merg uit. Ook dit doe je in het pannetje. (Heb je geen vanillestokje, dan sla je deze stap over en doe je aan het einde van dit recept een beetje vanillesuiker in je Chai Tea Latte)

4. Laat het filter en de vanille ongeveer 5 minuten trekken in de melk, terwijl je de melk nog steeds op een zacht vuurtje hebt staan.

5. En dan kun je het in een mok schenken. Denk er aan om er nog wat vanillesuiker in te doen als je geen vanillestokje gebruikt hebt.

Chocolate Chai Tea Latte

Extra ingrediënten:

Cacaopoeder

Bereidingswijze

1. Doe de melk in een pannetje en zet een pannetje op een zacht vuurtje. Schep er vervolgens een beetje cacaopoeder in. Eén eetlepel is voldoende, maar mocht je meer chocolade smaak willen proeven, dan kun je er natuurlijk wat meer in doen.

2. Vijzel de kruidnagel, de peperkorrel en de kardemon even kort en doe vervolgens de thee en alle specerijen in een theefilter

3. Laat het filter ongeveer 5 minuten trekken in de melk, terwijl je de melk nog steeds op een zacht vuurtje hebt staan.

4. Zodra het op temperatuur is, kun je het in een mok schenken en eventueel nog wat extra cacao over heen sprenkelen.

Om het nog wat zoeter te maken, net zoals bij die van Starbucks kun je er nog een beetje honing of rietsuiker in doen. En om het helemaal af te maken kun je nog een beetje kaneel over je Chai Tea Latte heen strooien.

Tip: Wil je dat je melk lekker schuimig is? Ga dan voor opschuimmelk die bedoeld is voor bijvoorbeeld cappuccino.

Mocht je toch graag eerst de “gewone” Chai Tea Latte willen proberen, neem dan een kijkje bij dit Chai Tea Latte recept.

Drink jij wel eens Chai Tea Latte?

Delen:

12 Reacties

 1. 30 oktober 2016 / 9:47 AM

  Ik heb een chai tea latte gedronken, ben erg benieuwd naar de smaak!

 2. 30 oktober 2016 / 10:24 AM

  Oeh ik ben ook echt lichtelijk verslaafd aan Chai Latte. Die van Starbucks vind ik dan weer niet lekker, haha!

 3. 30 oktober 2016 / 11:08 AM

  Ik hou van Chai Tea! Haal het altijd bij de Starbucks. Misschien leuk om nu thuis zelf eens te maken de aankomende herfst. Thanks voor de recepten!

 4. 30 oktober 2016 / 11:11 AM

  Dat klinkt echt heerlijk, zeker die met chocolade. Eigenlijk drink ik altijd simpele thee uit een zakje zonder toevoegingen 😉

 5. 30 oktober 2016 / 2:29 PM

  Ik heb dit nog nooit gedronken, ondanks alle positieve commentaar. Dringend toch eens proberen dan maar 🙂 Super leuke mokken heb je trouwens ook!

 6. 30 oktober 2016 / 3:06 PM

  Liefde voor Chai Tea Latte! Toevallig vandaag nog gemaakt. Bij Dolce Piccante kun je theemix kopen (Indian Chai) waarmee je Chai Tea kunt maken!

 7. 31 oktober 2016 / 9:59 AM

  Haha, het enige wat ik bestel bij Starbucks is een muffin. Zo af en toe dan. Verder drink ik alleen maar saaie thee-tjes en helemaal noooooit koffie. Maar ik vind je foto’s wel heel leuk, zo lekker herfstig!

 8. 31 oktober 2016 / 4:08 PM

  Ik ben eigenlijk nooit fan geweest van chai teas, maar ik wil ze echt wel eens proberen, dus zo’n variant met chocolade of vanille lijkt me wel leuk!

 9. 1 november 2016 / 7:30 AM

  Het ziet er lekker uit, maar ik weet niet of het echt iets voor mij is. Ik ben niet zo’n grote thee liefhebber. Doe mij maar de Pumpkin Spice Latte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.