Home » The Sunday TAG

The Sunday TAG

 

Wat is je favoriete ontbijt?

Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik sla het nooit over en het is ook het eerste waar ik aan denk als ik wakker word. Maar mijn favoriete ontbijt is een croissantje met brie en honing of een schaaltje Havermout met fruit er door heen.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Ik heb meerdere lievelingsbroodjes, namelijk het broodje brie dat ik hierboven al noemde, een broodje zalm en een broodje carpaccio. Oh, en een broodje avocado vind ik ook heerlijk! Mmm!!

Wat is je favoriete kookboek?

Mijn favoriete kookboek is het kookboek van mijn oma. Hij is helemaal kapot en heeft geen kaft meer. En ook zijn de bladzijdes helemaal vergeeld. Maar toch vind ik hem geweldig. Hij staat vol ouderwetse recepten en hij is volgens mij officieel gemaakt door het tijdschrift Margriet.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Oh, wat lastig! Maar ik denk dat ik ondanks dat ik verslaafd ben aan chocolade toch voor “nooit meer zoet” ga. Ik ben namelijk helemaal niet echt van de snoepjes en de koekjes. Doe mij maar borrelhapjes schaal met kaas, toastjes en olijven.

 

 

Welke keuken (land) is je favoriet?

De Italiaanse keuken! Hier hoef ik niet lang over na te denken. Ik ben namelijk dol op kaas, pizza, pasta, tomaat en pesto. Toch ben ik nog nooit naar Italië geweest. Het wordt daarom tijd om eens een stedentripje te gaan boeken…

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Kaas en chocolade! Vooral in de tijd dat ik nog op school zat at ik heel veel chocolade. Soms zelfs ’s ochtends onderweg naar school al. Zo slecht, maar zo lekker. Haha!

Thuis koken of uit eten gaan?

Thuis uitgebreid koken. Ik kook vaak genoeg thuis, maar vaak is het gewoon snel. Ik kom dan van mijn werk en dan heb ik vaak niet zo veel zin om uitgebreid te koken. Maar als ik wat meer tijd heb, dan vind ik het erg leuk om te koken.

Wat is je lievelingsrestaurant?

Het Italiaanse restaurant in mijn woonplaats. Verrassend, of niet? Haha! Dit restaurantje is niet groot en daarom ook zo gezellig knus. Pizza carpaccio en Quattro fogrmaggi zijn mijn favoriete pizza’s.

 

 

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Verschillende kruiden, een grote koekenpan en natuurlijk leuk servies.

Wat lust je echt niet?

Champignons, augurk, mosselen en kipkerrie. Voor de rest lust ik volgende mij wel alles.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…

Kaviaar en oesters. Beide vond ik niet lekker. Vooral oesters is echt heel vies qua smaak en structuur. Blegh!

Wat staat er op je food bucket list?

Pizza eten in Italië. Ik ben zo benieuwd of dit nog lekkerder is dan in Nederland. En als we dan toch in Italië zijn, dan zou ik ook graag echte Italiaanse pasta willen proeven.

 

 

Delen:

7 Reacties

  1. 10 september 2017 / 5:40 AM

    Wat een super leuke tag! Deze kende ik nog niet. Jakkie, ik vind oesters ook echt niet lekker haha.

  2. 10 september 2017 / 7:28 AM

    Echt een leuke tag en wat staan er veel prachtige foto’s bij! Wat bijzonder trouwens dat je nog zo’n oud kookboek hebt van je oma. Ik kan me voorstellen dat dat echt je favoriet is!

  3. 10 september 2017 / 9:34 AM

    Wat een super leuke tag! En jaaa pizza is 100x lekkerder in Italie! En ook de pasta is echt veel en veel lekkerder. Als ik er op vakantie ben geweest en terug ga naar NL, eet ik het een tijdje hier niet meer, omdat het hier dan zoveel minder lekker is.

  4. 10 september 2017 / 10:09 AM

    Leuk om te lezen, en wat een prachtige foto’s, helemaal Iris! Ik zou absoluut gaan voor nooit meer hartig trouwens, ik kan écht de chocolade niet missen!

  5. 11 september 2017 / 6:54 PM

    Alle broodjes die je noemt vind ik heerlijk! Pizza in Italië is absoluut lekkerder, daar zijn het echte pizza’s, bereid zoals het hoort 🙂

  6. 15 september 2017 / 9:25 PM

    Wat een super leuke tag! Die ga ik zeker nog eens overnemen… Ik vind de foto’s die je er bij heb geplaatst ook zo mooi. Je IG feed is jaloersmakend! 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.