Home » Q&A | Blogposts

Q&A | Blogposts

blog1

1

Wat vind je het leukste om over te bloggen?

Leuke aan bloggen is dat je over alles mag schrijven wat je leuk vind. Bij mij is dat erg breed. Van beauty tot aan receptjes. Maar ook DIY’s en lifestyle artikelen komen voorbij. Dit maakt het voor mij ook leuker. Maar als ik iets zou moeten kiezen wat ik het leukste vind om over te bloggen dan is het over beauty. En dan bedoel ik niet het schrijven van reviews, maar echt artikelen over producten die ik gewoon erg fijn vind. Dit vind ikzelf ook altijd erg leuk om bij andere blogs te lezen en hiermee hoop ik ook andere meiden op ideeën te brengen.

 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Eigenlijk loopt mijn hoofd altijd wel over met ideeën om over te schrijven. Ik hoef maar even door BlogLovin of Pinterest heen te scrollen en ik heb weer wat ideetjes. Maar het kan ook zijn dat ik in een winkel loop en dat iets geweldigs tegenkom.

 

Hoe ziet jouw blogplekje er uit?

Ik heb 2 verschillende blogplekjes. De ene plek is op mijn kantoortje en de andere plek is beneden aan de eettafel. Beide plekjes vind ik heel erg fijn. Op mijn kantoortje heb ik al mijn producten dicht bij mij in de buurt en heb ik een mooi uitzicht naar buiten. En beneden aan de eettafel is ook erg fijn, want daar zijn mijn vriend en mijn kat ook vaak. En dat vind ik net wat gezelliger.

 

Twijfel je wel eens over je blog?

Ja. Ik twijfel eigenlijk best wel vaak en dan met name over mijn foto’s. Ik wil heel graag dat de producten en items die ik fotografeer goed over komen op mijn blog. Het is op een foto toch altijd anders dan in het echt. Maar gelukkig krijg ik wel eens hele lieve reacties over mijn foto’s en dat maakt mij toch echt heel erg blij.

 

Hoeveel tijd steek je in bloggen?

Ik denk dat ik best veel tijd in bloggen steek. Het begint ’s ochtends al; ik start de computer op en deel mijn artikel op Social Media. Vervolgens lees is de reacties op mijn blog en breng ik een bezoekje aan wat andere blogs. Daarna behandel ik de mailbox en dan is er zo al een uur om. Dit ga ik trouwens niet redden als ik naar mijn werk moet. Op mijn werkdag doe ik dit ook wel eens als ik weer thuis ben. En dan ben ik vaak nog wel twee uurtjes bezig met mijn blog. Artikel schrijven voor de volgende dag, foto’s maken en foto’s bewerken.

 

blog

 

Welke “gadgets” gebruik je voor je blog?

Ik gebruik de Nikon D3100 om foto’s te maken en ook vaak om te filmen. En eigenlijk is dat het wel. Ik heb voor de donkere dagen een flitser en ook van die softboxen, maar eerlijk gezegd gebruik ik die bijna nooit. Oh, en mijn telefoon gebruik ik natuurlijk vaak om artikelen en foto’s te delen op Social Media.

 

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Het liefst wil ik van mijn blog kunnen leven. Ik vind het heerlijk om thuis te werken, te schrijven, te fotograferen. Dus ik blijf dromen. Maar nu ik het combineer met mijn werk vind ik het ook wel erg leuk voor de afwisseling. Ik heb daarom niet echt een doel dat ik nog wil bereiken.

 

Gaat er wel eens wat fout?

Nee, nooit. Haha, grapje! Er gaat eigenlijk best wel vaak iets fout. Zo ging ik laatst op de fiets weg met mijn spiegelreflex in mijn handtas. Ik stapte af en doordat mijn stuur iets te zwaar was draaide hij iets te ver, waardoor ik met fiets en al viel. Gelukkig viel het mee en was ook de camera helemaal ongedeerd. Fiewww!

Maar ook tijdens het bloggen gaat het wel eens fout. Helemaal bij het maken van DIY’s. Zo wilde ik laatste Shower Jelly’s maken. Ik had er ontzettend veel zin in en eigenlijk kon er niets fout gaan. Ik weekte de gelatine, deed er warm water bij en mengde het vervolgens met de douchegel. Het was heel erg leuk om te doen, alleen moesten de jelly’s een tijdje in de koelkast. Op zich niets mis mee, totdat mijn vriend uit het werk vertelde dat zijn broodbeleg naar zeep smaakte. Oepsie! En nu hoop je natuurlijk dat de jelly’s gelukt waren, maar nee, het was één en al zeep rommel.

 

Wat vind je het leukste om op andere blogs te lezen?

Shoplogs! Ik ben echt een shopaholic, dus is het natuurlijk wel heel erg leuk om bij andere blogs inspiratie op te kunnen doen. Maar ook outfit inspiratie vind ik heel erg leuk.

 

Heb je nog een tip voor andere bloggers?

Schrijf over onderwerpen die jezelf erg leuk vind. Dan kost bloggen een stuk minder energie, waardoor je nog meer uit je blog kan halen.

 

Benieuwd naar de anders vragen en antwoorden over bloggen? Neem dan een kijkje bij Q&A | Bloggen.

 

Delen:

17 Reacties

 1. 12 oktober 2016 / 4:48 AM

  Zo een leuk artikel en handige tips!
  Bloggen is vaak inderdaad een dagtaak.
  De meesten vergeten dit.

  Xoxo

 2. 12 oktober 2016 / 5:55 AM

  Wat leuk om te lezen! Ik vind dat je altijd prachtige foto’s maakt!

  • iris
   12 oktober 2016 / 8:56 PM

   Ah lief! Dankjewel! X

 3. 12 oktober 2016 / 6:46 AM

  Wat een leuke vragen en antwoorden hihi! Ik vind jouw foto’s altijd prachtig!

  • iris
   12 oktober 2016 / 8:57 PM

   Super lief dat je dat zegt! Dankjewel! X

 4. 12 oktober 2016 / 10:29 AM

  Leuk om al je antwoorden te lezen! 🙂

 5. 12 oktober 2016 / 4:13 PM

  Je blogtip slaat echt de spijker op z’n kop. Bloggen over dingen die je leuk vindt kost misschien wat energie, maar je krijgt er ook zo veel energie voor terug dat het echt een feestje is. Leuk artikel om te lezen!

  • iris
   12 oktober 2016 / 8:58 PM

   Helemaal mee eens! Het is een hele leuke, veelzijdige hobby waar je veel plezier uit kan halen 🙂

 6. 12 oktober 2016 / 5:21 PM

  Iris jij mag echt nooit meer twijfelen aan je foto’s! Vind ze zoals je inmiddels weet altijd prachtig je weet zo goed een sfeer neer te zetten.

  • iris
   12 oktober 2016 / 8:59 PM

   Je bent echt een schat, Lonneke! Dankjewel voor je lieve berichtje! X

 7. 12 oktober 2016 / 6:04 PM

  Jouw foto’s zijn the bomb, dus dat kun je doorstrepen.

  • iris
   12 oktober 2016 / 8:59 PM

   Haha, wat lief!!! Dankjewel Yvonne! X

 8. 12 oktober 2016 / 8:06 PM

  Ben echt verbaast te lezen dat jij twijfelt over je foto’s!
  Ze zien er super mooi uit!

  • iris
   12 oktober 2016 / 9:02 PM

   Dankjewel! Maar misschien dat ik daarom ook wel onzeker word. Het is ook een soort streven om de foto’s altijd mooier te willen maken, denk ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.