Home » Wat te doen tegen een Blog-Out?

Wat te doen tegen een Blog-Out?

DSC_1476 copy

 

Bloggen is voor mijn het leukste dat er is! Je kunt er zo veel energie in kwijt, terwijl je er weer dubbel zo veel energie voor terug krijgt! Je schrijft over onderwerpen die jezelf leuk vindt en je bent de hele tijd in de weer met de mooiste (beauty)producten. Ideaal! Toch is het af en toe nog best wel lastig om een onderwerp te vinden waar je wat over wilt schrijven. 

Dit kan komen doordat er geen leuke producten meer in de winkel te vinden zijn, je al helemaal door je persberichten heen bent. Maar het kan natuurlijk ook komen doordat je geen inspiratie meer hebt, geen energie hebt of juist alles verkeerd gaat. Waardeloos is dat gevoel! Je wilt wel, maar het lukt op één of andere manier niet zoals je zou willen. Daarom heb ik een aantal tips bij elkaar gezet die er voor kunnen zorgen dat je niet in een Blog-Out terecht komt of er juist weer uit komt.

 • Schrijf artikelen voor je blog omdat je het leuk vindt en niet omdat je denkt dat het moet.
 • Laat je niet opjagen door tijd. Plaats een artikel als jij hem klaar hebt en niet omdat je jezelf beloofd hebt iedere dag om 5 uur eentje online te hebben.
 • Plaats pas een artikel als je er helemaal achter staat. Anders blijf het gevoel houden dat je niet naar wens presteert.
 • Schrijf een artikel over datgene wat jij graag leest op andere blog.
 • Laat eens iets persoonlijks zien, bijvoorbeeld je slaapkamer, je make-up stash, je favoriete producten, muziek die je graag luistert, leuke films van dit moment, etc. Dit kost geen geld en je hoeft de deur er ook niet voor uit.
 • Gebruik het internet en tijdschriften als inspiratiebron.
 • Neem af en toe even tijd om te ontspannen. Neem een lekker kopje thee en wie weet komen de ideeën dan vanzelf naar boven.
 • Neem een kijkje op andere blogs om te kijken waar zij zoal over schrijven.
 • Maak het jezelf niet te moeilijk. Deel bijvoorbeeld eens een wishlist of een photodairy.
 • Laat je zelf niet opjutten om iedere week zo veel artikelen online te hebben staan. Je kunt beter kwaliteit leveren dan dat je iedere keer weer een nieuw artikel online hebt staan die niet helemaal top is. Het is ten slotte je eigen stukje internet!
 • Neem een kijkje bij één van deze artikelen:

 

Wat doe jij als je even geen inspiratie meer hebt?

Delen:

13 Reacties

 1. 23 maart 2016 / 5:59 AM

  Een blog out is balen, ik heb deze al 2 weken en juist nu ik vakantie heb haha! Achja, ik heb nog een paar dagen en dat gaat echt wel goed komen. Mijn tip is om dan juist niks geforceerd ‘op papier’ te gaan zetten :-).

 2. 23 maart 2016 / 6:56 AM

  Die hartjes naast je naam, zijn echt hartverwarmend! Hoe dan ook; deze zijn zeker goede tips om niet in een blogdip te geraken.

 3. 23 maart 2016 / 7:39 AM

  Wat een goede tips Iris! Tot nu toe had ik altijd wel voldoende inspiratie. Maar ik merk dat nu ik fulltime werk ik wel wat minder energie en dus ook minder inspiratie heb. Af en toe gun ik het mezelf dan ook om een dagje niets te plaatsen zodat ik even de rust heb om nieuwe dingen te bedenken! Verder is het internet inderdaad ook een hele fijne inspiratiebron, vooral Pinterest!

 4. 23 maart 2016 / 8:53 AM

  Ik ken het gevoel! Sommige weken heb ik onuitputtelijk veel inspiratie en daarna vind ik opeens niets meer goed genoeg. Eigenlijk zou ik gewoon flink moeten voorwerken! Fijn artikel, ik ben gelukkig niet de enige!

 5. 23 maart 2016 / 8:58 AM

  Even afstand nemen en niks proberen te forceren vind ik altijd een goeie manier om met inspiratieloze momenten om te gaan.

 6. 23 maart 2016 / 10:00 AM

  Leuke tips, gelukkig heb ik hier nog geen last van gehad. Wat een prachtig gebaar trouwens om je header aan te passen! <3

 7. 23 maart 2016 / 10:14 AM

  Niks is slechter voor je blog wanneer je blogs gat plaatsen om het plaatsen, dat merk je als lezer ook vaak wel. Dus lekker bloggen omdat je het leuk vindt 🙂

 8. 23 maart 2016 / 11:57 AM

  Ik heb het nog nooit gehad, maar ik loop ook ver vooruit in mijn planning nu! Je geeft wel goede tips 🙂

 9. 23 maart 2016 / 12:47 PM

  Fijne tips. Ik heb af en toe nu wel zoiets in die richting. Ik ga op donderdag ook geen artikel meer online zetten, omdat ik er mijzelf alleen maar mee heb ook omdat ik pas half 12 avonds thuis ben

 10. 23 maart 2016 / 1:36 PM

  Hele fijne tips, thanks for sharing! is erg logische maar wel goed om er over na te denken

 11. 23 maart 2016 / 2:44 PM

  Wat heb je dit mooi geschreven, super handig!
  En wat maak je prachtige foto’s! Ik ben er jaloers op!

 12. 23 maart 2016 / 8:07 PM

  Ik heb de laatste tijd moeite voor artikels te typen, weet niet hoe het komt! Ik vind het enorm iritant want ik sta dan uren naar mijn scherm te staren, en er komen maar geen zinnen uit mijn mond. Ik hoop dat het snel over gaat zodat ik terug met veel plezier artikels schrijf, want nu heb ik het gevoel dat ik artikels typ voor mijn lezers niet teleurstellen zodat er toch elke dag een artikel klaar staat. Wauw die drie Belgische hartjes bij je blog naam vind ik zo lief van je ❤️! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.