Home » Travel: Ik ga naar Essen, Duitsland!

Travel: Ik ga naar Essen, Duitsland!

Op mijn 4 mei ben ik jarig en nu wilde ik eigenlijk i.p.v. een cadeautje een weekendje weg gaan. Mijn vriend en ik zijn er al een tijdje niet meer tussenuit geweest, dus ik vond dat we dat ook wel verdiend hebben. Wel wilde we het klein houden. Dus naar een plaats toe waar we met de auto kunnen komen en gewoon twee nachtjes.

In eerste instantie werd het de kust. We houden allebei ontzettend van de zee en we vinden het heerlijk om daar uit te waaien. Maar uiteindelijk is het toch een shoppingtripje geworden en gaan we naar Essen in Duitsland!

Ik heb er ontzettend veel zin in! Het lijkt me een geweldige stad en ik hoop dat het net zo leuk is als ze zeggen dat het is.

Natuurlijk staat Essen bekend om haar Primark. In Nederland hebben we ook overal een Primark zitten, maar deze moet wel heel groot zijn. Als het goed is heeft hij 6 verdiepingen. Ik hoor zo veel meiden er over en het moet één van de allerleukste Primarks zijn die er is. Dus ik ben heel erg benieuwd!

Naast de Primark zijn er ook nog enorm veel andere leuke winkels. Zo is er, naast de winkels in de binnenstad, ook nog een heel groot winkelcentrum, genaamd Limbecker Platz. Hier vinden je meer dan 200 winkels. Whoe-hoe! Ik heb al gezien dat er een LUSH, DM, Zara, Mango, KIKO en een The Body Shop te vinden is, dus ik denk dat ik mij waarschijnlijk wel ga vermaken.

We zijn van plan om de eerste dag een dagje te gaan shopping en de tweede dag gaan we naar Movie Park Germany! Dit pretpark staat al een tijdje op mijn lijstje, dus ik kan echt niet wachten om hier heen te gaan!

Ik moet nog eventjes geduld hebben, maar ik heb er ongelofelijk veel zin in! Natuurlijk ga ik foto’s maken, misschien ook wel wat vloggen en ik hou jullie op de hoogte via Instagram.

Ben jij al eens in Essen geweest? 

Delen:

18 Reacties

 1. 10 april 2015 / 12:35 PM

  Leuk! Ik wil ook nog heel graag naar Essen toe. Het is voor mij ook niet zo ver reiden. Movie Park Germany is echt een aanrader. Moet je doen! En ik zou het leuk vinden als je zou gaan vloggen <3

 2. 10 april 2015 / 12:55 PM

  Ik ben wel al eens in dat park geweest maar nooit in Essen zelf. Heel veel plezier!

 3. 10 april 2015 / 1:18 PM

  Jaaa Essen is echt een topstad om te shoppen! De Primark is echt 6 verdiepingen en in de Limbecker Platz ga je je ook zeker vermaken! Alvast veel plezier. Ik heb in februari nog een artikel over Essen geschreven op mijn blog.

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   10 april 2015 / 4:00 PM

   Oh leuk! Ik ga het lezen!!

 4. 10 april 2015 / 1:24 PM

  O wat leuk! Ja ik ben afgelopen september in essen geweest 1 dagje. Het was echt super leuk. Je kunt er heerlijke broodjes eten voor weinig en ze hebben er inderdaad leuke kleding winkels die ze ook niet in Nederland hebben. Ik heb primark toen gemist (of hij was er nog niet) maar dat had ik mijn vriend ook niet aangedaan haha! Mijn tips voor jou: Als je nog make-up of deo of tandpasta ofzo nodig hebt, dit is in Duitsland stukken goedkoper dan in Nederland! Ik had daar ook een winkel Butler of iets gevonden die verkocht hele leuke woonspulletjes 🙂 Heel veel plezier ik lees het allemaal wel weer terug hier hihi 🙂

  • The Beauty Magazine
   Auteur
   10 april 2015 / 4:01 PM

   Wat een geweldige tip! Die ga ik zeker weten onthouden!! Dankjewel!

 5. 10 april 2015 / 3:27 PM

  Zelf ben ik meerdere keren in Essen geweest. De primark is echt amazing. Inderdaad ook erg groot! Het overdekte winkelcentrum is echt een walhalla, haha. Heel veel plezier alvast.

 6. 10 april 2015 / 3:29 PM

  Lijkt me echt leuk daar, lekker shoppen!!!!

 7. 10 april 2015 / 4:39 PM

  Wat leuk!
  Ik ben er nog nooit daar geweest!
  Wel vroeger was ik wel altijd daar op vakantie geweest.
  Ik wil er zo graag snel naar toe gaan.
  Have fun en shop ze.
  Je bent 2 dagen na mij jarig 😉

  Xoxo

 8. 10 april 2015 / 5:33 PM

  Heel leuk in plaats van een cadeau 🙂 En dan kun je daar lekker shoppen, ik dacht meteen aan de DM haha!

 9. 10 april 2015 / 6:38 PM

  Wat leuk zeg! Ik kom er regelmatig, aangezien ik heel dicht bij de Duitse grens woon. Echt een leuke shop stad! Centro (Oberhausen) is daar trouwens maar een kwartiertje vandaag ongeveer, ook erg leuk!

 10. 10 april 2015 / 7:10 PM

  Moviepark is echt geinig! Je moet zeker weten een kijkje nemen in de DM, walhalllaaa 😀

 11. 11 april 2015 / 7:52 AM

  Essen is een hele leuke winkelstad! 🙂 Ik woon er ‘vlakbij’. Ongeveer drie kwartier tot klein uurtje rijden. Alvast heel veel plezier! X

 12. 11 april 2015 / 12:14 PM

  Wat ontzettend leuk dat jullie daar saampjes heengaan! Essen is zo een leuke stad en Movie Park Germany is geweldig. Ik ben er een aantal jaar geleden geweest en ik vond het echt het leukste pretpark ever.

 13. 12 april 2015 / 11:38 AM

  ja in essen kun je echt enorm leuk shoppen! op zaterdag is zelfs de primark er goed te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.